[]

özeldeki hizmeti memuriyet derece-kademesine saydırmak

2.5 yıl kadar bir süredir memurum. öncesinde yaklaşık 1100 gün kadar özel sektörde sigortalılık sürem var. bunun 480 günü uzmanlık alanımda olduğundan eski işyerimden kağıt alıp derece-kadememe saydırma yapabiliyorum sanırım. bunun hesabında, bir kademe almak için bir yıl 365 gün mü hesaplanıyor, yoksa başka bir hesabı var mı? başvurduğumda gerekli işlem yapılınca belli olacaktır ancak kurumda buna benzer konularda bir çok hata oldu son zamanlarda, ön bilgi almak için soruyorum.

bunun dışında, geri kalan sigortalılık süresinin hizmet süreme eklenmesi için başvuruyu da birlikte mi yapayım? bunu emekliliğe yakın yapın diyorlardı diye hatırlıyorum ama zaten fazla bir süre olduğu için farketmez herhalde di mi?

teşekkür ederim.

 
1 yıl 365 gün sayılıyor. Ayrıca özeldeki hizmetin üçte ikisi hesap ediliyor diye biliyorum


  • shotcrete  (03.02.15 18:54:50) 
Kendi alanımda dediğiniz hizmetler kanundaki şarta uyuyorsa 3/4'ü hem kıdeminize hem derece kademenize hem de yıllık izne esas sürenize eklenir. Yıl 360 gün ve ay da 30 gün sayılır. Diğer hizmetleriniz bu şekilde fayda sağlamaz ama emekli olurken emekliye esas hizmet sürenizi arttırır. Aşağıdaki sayfa işinize yarayacaktır:

sorucevap.memurlar.net
  • 44  (03.02.15 19:19:39) 
@44, öyleyse 1 kademe kazanabilecek gibiyim. linki inceleyeyim. internetten biraz bakmıştım ama doğru cevabı bulamadım sanırım. teşekkür ederim.

edit: bana uyan bu. dediğiniz gibi 3/4'ü sayılacak bu durumda.

a-Teknik hizmetler sınıfına girenlerden memurluğa girmeden önce yurt içinde veya yurt dışında mesleklerini serbest olarak veya resmi veya özel müesseselerde ifa edenlerle memuriyetten ayrıldıktan sonra bu işlerde çalışarak yeniden memuriyete girmek isteyenlerin teknik hizmetlerde geçen süresinden bu Kanun ve bu Kanunun 87 nci maddesinde sözü edilen kurumlarda geçen sürenin tamamı ve geri kalan sürenin ¾ ü toplamı memuriyette geçmiş sayılarak bu süreler her yılı bir kademe ilerlemesi ve her üç yıl için bir derece yükselmesi verilmek suretiyle değerlendirilir.
  • manuel mandalina  (03.02.15 19:38:47 ~ 19:41:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.