[]

Roma'da ne yapmalı?

3 yıl önce 3 arkadaş interrail yaptık ve Roma(3 gün), Floransa(2 gün), Venedik(1 gün) olarak gezdik.

Şimdi abla ve kız arkadaş ile birlikte 17 Şubat'ta Roma'ya gidiyoruz. Nerede hangi otellerde kalınabilir? Nereleri gezmemizi önerirsiniz? 5 gün kalacağız. Sizce Floransa ve Venedik'e gitmeli miyiz? (Dönüş uçağı Roma'dan)

Not: Biz biraz fazla fakir bir interrail yaptığımızdan kaldığımız yerler tam uygun değil şuan yapacağımız geziye. Ondan tavsiyelere ihtiyacım var. Teşekkürler.

 
otel yerine couchsurfing'e bakabilirsiniz


  • idexo  (03.02.15 11:49:40) 
tam da 17 şubatta venedikte karnaval bitiyor, her şeyin fiyatı maksimumdadır.
floransa ve venedik'e illa ki gidelim diyorsanız bence hemen tren biletlerini alın, yoksa kişi başı 29 eurodan başlıyor fiyatlar. araba kiralamayı düşünebilirsiniz, 3 kişi daha rahat olabilir.

otel yerine airbnb'den çok güzel evler bulabilirsiniz ve sezon dışı olduğu için oldukça uygun olur, bence bi bakın.

roma zaten en az 3 günde gezilir, floransa da öyle, onun yerine belki napoli'ye gitmeyi düşünebilirsiniz.
  • kahin ahtapot paul  (03.02.15 11:56:22) 
roma da bisiklet kiralyın(gunluk 11 euro gibi birşeydi) ,gerçek romayı keşfedin.arabaların giremediği ara sokaklarda dolaşın kaybolun,bi an kendinizi vatikanda bulun vs...

vatikan müzelerinin 8 km parkurunu bitirin.
  • sarisakal  (03.02.15 12:24:14) 
-çok fazla zamanınız var, vatikan müzelerine yer ayırtın bence şimdiden 1 gün için.

-bir günü başka bir şehre ayırın. roma'da şu sıra çok turist yok ama yine de şehir fazla turistik malum, selfie stick satıcılarından falan daralıyorsunuz. ben kesinlikle floransa'ya tekrar giderdim. eğer daha yakın bölgelere gitmek isterseniz napoli, pompei, sorrento turu yapabilirsiniz 1 günlük. o da fazla gelirse roma'ya çok yakın küçük bir şehir olan frascati'ye gidebilirsiniz. şarap ve açıkhava meyhaneleri ile ünlüdür. venedik+floransa yapmayın, fazla gelir. frascati ve napoli biletleri hep ucuz olur, ama floransa'ya falan gidecekseniz şimdiden alın onu da.

-zaten daha önce gelmişsiniz, bir de çok rahat bulabileceğiniz bilgiler olduğu için piazza navona, fontana di trevi yazmıyorum. metro hattıyla açıklamam gerekirse spagna-barberini-cavour-colosseo'dan oluşan tarihi merkez'i (centro storico) yürüyerek gezin. 1 günde biter zaten.

-pazar günü roma'da olacaksanız porta portese denilen bit pazarını ziyaret etmenizi öneriyorum. pazar günü dışındaki diğer günler sabah 8-13:00 arası bu pazarın bir kısmı mercato di via sannio - san giovanni'de via sannio üzerinde oluyor. çok ucuza çeşitli vintage kıyafetler bulabileceğiniz bir yer.

-san lorenzo bölgesi, 19 numaralı tramvay ile termini'den ulaşabilirsiniz. immacolata kilisesi çok meşhurdur ve çoğu kişi bilmez.

-yine çoğu turistin kaçırdığı, ve sürekli turist dolu olmadığı için gezilesi bir katedral: basilica di san giovanni in laterano.

otelleri çok tanımıyorum, ama şehir merkezindeki küçük b&b lar ile yüzyüze görüşürken pazarlık ettiğinizde güzel indirimler yaptıklarını söyleyebilirim.
  • gizemlikovboydankacankertenkele  (03.02.15 13:26:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.