[]

Ales

Sorum çok kısa olacak, cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

-Bu sınavın içeriği nasıl oluyor? Bir matematik öğrencisiyle felsefe öğrencisi aynı sınava görmiyor, öyle değil mi?

-Bölümden bölüme değişikler varsa eğer bu değişikliğin nasıl olduğu, yani sınavlar ve içerikleri bilgisine nereden ulaşabilirim?


not: Soracaklarımı önceden Google'ladım biraz ancak bu konu hakkında internet çöplüğe dönmüş, birazda serde tez canlılık var, bende sizin bilgilerinize güvendiğim için size sorayım istedim.

 
-türkçe ve matematik (her birisi iki bölüm türkçe 1-2 mat. 1-2)
-bölümden bölüme değişiklik yok. okuduğunuz alana göre ya türkçe 1-2 mat 1 ya da türkçe 1 mat 1-2 çözüyorsunuz
-geçmiş sınav soruları internette bulabilirsiniz ya da herhangi bir kitapevinde geçmiş yılların ales sorularını bulabilirsiniz.
  • rakicandir  (03.02.15 10:33:26 ~ 10:34:11) 
Sözel 1, Sözel 2, Sayısal 1, Sayısal 2 olmak üzere 40'ar sorudan toplam 160 soru soruluyor.

Sayısal ve Eşit ağırlık bölümleri: Sözel 1, Sayısal 1, Sayısal 2 bölümlerini,
Sözel bölümler: Sözel 1, Sözel 2, Sayısal 1 bölümlerini çözüyor.

Her bölümün öğrencisi/mezunu aynı sınava giriyor ve Sözel 1, Sayısal 1 bölümlerini çözüyor. 2. bölümler ise yukarıda yazdığım gibi değişken.

Şurada da sormuşlardı. Ales yazarsanız baya soru çıkar:

www.eksiduyuru.com
  • osurdum  (03.02.15 10:35:38 ~ 10:54:42) 
Sayısal ve eşit ağırlık bölümleri sözel 1, sayısal1-2 çözüyor, lakin katsayıları farklı hesaplanıyor. Misal sayısalcıların sayısal 2 soru katsayıları eacılarınkinden yüksek, eacıların sözel soru katsayıları sayısalcılarınkinden yüksek.

Sözel bölümler de sözel1-2 sayısal 1 çözüyor.
  • buff  (03.02.15 10:50:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.