[]

Peki daha az elektrik tüketimi için neler yapıyorsunuz?

Bir önceki duyuruma istinaden, bu soruyu da sormuştum ama arada kaynamış sanırım. Daha az elektrik tüketimi için neler yapıyorsunuz? Tasarruflu ampuller haricinde? Mesela evde olmadığınızda fişleri çekmek faydalı oluyor mu? Sadece cep için değil, aynı zamanda daha az kaynak tüketimi için merak ediyorum.

DeTartışma başlasın.


 
beyaz çamaşır yada giyisi kullanmıyorum.


  • Sir Anthony Hopkins  (03.02.15 10:33:19) 
tam olarak nasıl oluyor o?


  • dessy  (03.02.15 10:34:26 ~ 10:40:46) 
Çamaşırlarımı gece 22.00'dan sonra yıkıyorum.
Prize takılı fiş bırakmıyorum. (Buzdolabı ve kombi hariç)
Ütülerimi 22.00'dan sonra yapıyorum.
Acelem yoksa suyu ketılda kaynatmıyorum.
Çamaşır birikmeden yıkamıyorum. Hafta boyu giyeceklerimi kafamda hazırlayıp az çamaşırla makine çalıştırmıyorum.
Işıkları yanık bir yer bırakmıyorum ve akşamları tek lamba yakıyorum lazımsa, yoksa onu da yakmıyorum. (Karanlık ve loş severim)

Yani bunlar işe yarar diye umarak yapıyorum tabii. Umarım boş değildirler. (:
  • teoridefeminist pratiktegeysa  (03.02.15 10:49:31) 
beyazları daha yüksek sıcaklıkta yıkadığın için daha fazla enerji tüketiyor beyaz yıkamak onu kastetmiş sanırım.

Açıkçası normal hayatıma devam ediyorum gereksiz ise söndürüyorum ışığı bilgisayarı vb şeyleri.
  • basond  (03.02.15 10:50:05) 
Annem yatmadan önce televizyonun fişini çekiyor ama ben bu kişisel önlemlerin totalde çok da işe yarar olduğunu düşünmüyorum. Ülke olarak komple alternatif enerji kaynaklarına yönelmek gerekiyor. Onun dışında televizyonun fişini çekmekle tasarruflu ampul kullanmakla olacak şey değil bunlar.


  • angelus  (03.02.15 10:50:52) 
çamaşır, bulaşık makineleri, ütü gibi aletleri 22:00dan sonra çalıştırıyorum. (tasarruftan ziyade fatura azaltma yöntemi aslında bu.)
evde olmadığım zamanlarda ve yatarken buzdolabı, kombi dışında takılı fiş bırakmıyorum.

  • inheritance  (03.02.15 11:03:36) 
sensörlü ışıklar. loş ışıktan yükseğe zamanla yükselen ışıklar.
başka bir şey yapmıyorum.

  • [silinmiş]  (03.02.15 11:13:31) 
Herkese Selam.

Ben iş olarak ucuz elektrik anlaşmaları yapan biri olarak şöyle tavsiyelerde bulunabilirim.

Az yakın güneş ışığını iyi kullanın.

Eğer 3 zamanlı dijital sayaç yoksa ya da var ama tarifenizi değiştirmediyseniz ister gece ister gündüz tüketin bir şey değişmez.

Ortak alan kullanımı en uygun çözümdür.

Yıllık toplam faturanız 1800 liraya ulaşıyorsa ben indirim almanızı sağlayabilirim Dijital sayaç ve borç olmaması kaydı ile.

İyi günler.
  • EXXE01  (03.02.15 11:37:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.