[]

Veri Kurtarımı Sonrası

Merhabalar herkese, harici diskimden silinen bi ton dosyayı r-studio ile kurtardıktan sonra neler kurtarılmış diye bakarken "RIFF" dosyaları gördüm bir sürü, hepsi toplam 800 gb civarı. Bunları açmak istedim ama başaramadım. her biri de 4 gb 8 g 12 gb 500 mb gibi dosyalar. Bu dosyaların neler olduğunu nasıl anlayacağım veya nasıl açacağım ?

ikinicisi kurtarılan resim dosyalarının boyutu yazıyor ama açamaya çalıştığım zaman açamıyorum. bunu nasıl halledeceğim?

üçüncüsü ise mesela bir klasör şeklinde kurtarılmış dosyaların bazılarının boyu var bazıları ise aynı ismi ile bulunmuş fakat boyutu yok, bunları kullanabilme şansım var mı ?

bir de benim harci disk 931 gb ama neredeyse 2,5 tb veri "kurtardım" nasıl oldu anlamadım. hatta alan yetmediği için abort etmek zorunda kaldım. bu da baya ilgincime gitti.

yardım eden veya etmek isteyen herkese şimdiden teşekkür ederim, iyi geceler.

 
Verinin izi kalmıştır sadece. Senin kurtardığın çoğu dosya da sadece iz. Boş yani.


  • cetoxim  (03.02.15 08:49:23) 
peki alan kaplaması ve belirli bir boyutu olması neden?


  • ne zaman yazar yapacaksiniz la  (03.02.15 16:03:03) 
dosya bozulmasından kaynaklanıyor. mesela bozuk flash belleklerin içlerinde bazen 200gb boyutunda dosyalar oluyor. halbuki 4gb flash bellek.


  • cetoxim  (03.02.15 21:52:43) 
boyutu görünen dosyayı kullanabilitem sıfır mı tam olarak onu kesinleştirmek istiyorum. bozuk tamam, ama eskisi gibi ismiyle boyutuyla duruyor. kod yapısı mı bozuluyor ? içi mi çürümüş ? tam olarak nasıl ?


  • ne zaman yazar yapacaksiniz la  (03.02.15 23:32:10) 
hex kodları bozuluyor. bu yüzden başlangıç ve bitiş noktaları olmadığından açılmıyor. boyutuna göre gelince, denemek gerek..


  • cetoxim  (04.02.15 08:01:52) 
Anladım hocam, çok teşekkür ederim.


  • ne zaman yazar yapacaksiniz la  (04.02.15 09:03:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.