[]

otelde çalışmak

çalışanlarınız var mı daha önce? bi duyuru atmıştım eylüle kadar tamamen boşum ve burs kesilmesin diye sigortasız iş arıyorum diye. İşte bi tanıdık aracılığıyla antalyada 4 ya da 5 yıldızlı bir otelde sigortasız bellboyluk ayarlayacak. Bunların çalışma şartları nelerdir? Bahşişle birlikte ortalama maaş gelir ve çalışma saatleri vs. bilgi verirseniz sevinirim. Mesela otel çalışanları otelin spor salonu vs kullanabiliyor mu? 2.5 yıldır vg yapıyorum işe gireceğim diye bir yandan onu boşlamak istemiyorum da. Ha bu biraz taşaklı bi abimiz resepsiyon vs birçok konuma aldırabilecek durumda sanırsam.

yarın genel ayrıntıları aracı olan kişiye soracağım ama şimdi çalışanların fikrini merak ediyorum.

2.alternatif ise taksimde bir otel. Ücretleri bilmiyorum ama Antalya mı yoksa taksim mi sizce? p.s. istanbul'da oturuyorum.

 
biraz farklı bir konseptte de olsa sultanahmet'te küçük bir otelde resepsiyonistlik yapmıştım. çalışma saatleri gerçekten rahatsız ediciydi. ayrıca sürekli olarak insanlarla muhattap olmak bazen yorucu olabiliyordu. kendi düşünce çizgimi çizersem şöyle bir şey çıkar herhalde:
ilk hafta: çok zor ya, nasıl dayanacağım
ikinci haftadan itibaren: ne güzel bir sürü insanla tanıştım.
üçüncü ay: ne olurdu sakin bi iş yapsaydım.

artıları: dil geliştirmek, yeni insanlarla tanışmak, kültür vs.
eksileri: sürekli güleryüzlü olmak, istemediğin insanlarla muhattap olmak vs...

maaş konusunda da bi şey diyemem. benim çalıştığım yerde bahşiş bırakan olmuyordu. maaşım da çalışma saatlerime göre çok iyi olmasa da idare ediyordu.
  • ziya özdevrimsel  (02.02.15 23:33:36) 
otel çalışanları genelde kullanamaz bence...
ben hiç şahit olmadım,hep genel müdürler arıza çıkardı.

antalya daha mantıklı seçim olur.

ben 4 sezon marmariste bellboyluk yaptım.
Ben olsam resepsiyona geçmezdim.
ne kadar kazanabileceğin otelden otele bile değişir. Antalya rus mekanı,ama rusun orta üstü ve zengininin kaldığı otele denk gelirsen köşe olursun öyle diyim.
ayrıca bellboyluk bence 3-4 kat daha eğlenceli. bir yere tıkılı kalmıyorsun,sorumluluğun daha az ve insanlarla daha çok muhatap oluyorsun.
bahşişi vesaire olayın artısı.

günde 8 saat çalışırsınız büyük ihtimal,yalnız olursan para sana kalır, ama 2li veya3 lü çalışırsanız kutu yapalım falan derlerse sırayla müşteri almayı teklif et. bellboylar çakaldır,ben parası iyi diye 10 sezondur bellboyluk yapan adam tanıdım 32 yaşına gelmişti amk,kimseye bahşiş göstermezdi,kutu yaparsak onun olduğu günler dibi görürdük,bariz çalardı yani. kutu dediğim olay o günlük bahşiş kutusuna herkesin kazandğını atıp gün sonu bölüşülmesi olayı.

orta halli bir otelde senin aylık maaş+tip 2000tl civarı olmalı.

biraz şanslıysan ayda 3500 tl ye para demezsin otel ve müşteri kalitene bağlı olarak.

sorun olursa mesaj atarsın kardeş.

iyi geceler.
  • bialo czerwoni  (03.02.15 00:36:23) 
- otelin spor salonunu kullandırtmazlar. Ben staj yaptığım otele stajdan sonra gitmiştim pastanesinde oturmak için kurallar gereği 6 aydan sonra alıyoruz demişlerdi. Kompleksli otelciler mevcut bu ülkede. Senin torpilinin kim olduğu önemli değil. Diğer personel bu haklardan yararlanamıyorsa bence hiç zorlama. İlk günden insanlar senden nefret etmesin.

- Bellboyluk iyidir. en fazla bahşiş orada olur. Müşterini ve paranı diğer çakallara kaptırmamaya çalış. @bialo czerwon dediği gibi bir ton adam bu işi bu bahşişler için yapıyor. Seni ağır ezerler.Antalyada yerli turist ile çalışacaksan ortalamanın üstü bahşişin olur. Hele bayram dönemlerinde millet şov amaçlı bol bol para dağıtır. Yabancılar 5-8 dolara arası verir. Yine de 5 yıldızlı veya herşey dahil olmayan oteli tercih et. Müşterisi daha iyi olur.
Taksim tarafında otelin adı çok önemli. Yaz dönemi ucuz turist gelir. O yüzden fazla bahşişin olmaz. Ama ben bu sektöre devam edicem dersen Taksim derim. Yoksa biraz para kazanayım dersen Antalya çok iyi seçim olur.
  • laranja  (03.02.15 06:52:29) 
Bialo nerde calistin yaw? Ben de marmariste 2 sezon itellerde resepsiyonistlik yaptim. Bellbiyluk rahat is. 1100 tl maas aliyoreur. Bellboylatin aylik sadece tip i 1500-2000 arasi oluyordu. Ancak kizlar bendeydi.


  • joy luck club  (03.02.15 09:01:02) 
@joy ;grand paşada kardeş.


  • bialo czerwoni  (03.02.15 10:29:30) 
Ooo cok iyi. Ben de g.azur ve aquada calistim


  • joy luck club  (03.02.15 12:04:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.