[]

Babam ve ben* sorunlar... (yardım lütfen)

Evet arkadaşlar babam ve ben yazdım ama olay biraz karışık.Çekirdek aileyiz.
Ben; 22 yaş Erkek. >>>>DİLEYEN EN SON PARAGRAFI OKUYABİLİR<<<<

babam ve annem 43 yaşlarındalar(genç evlenmişler) ve 2 sene önce ayrıldılar.
Özet geçiyorum;
Babam 6-7 yıldır yılın 8-9 ayı aileden uzakta çalışıyordu,babamın huy değişimi ve sonrasındaki sorunlardan boşandılar. [annem telefonunda kadın mesajları yakalamış ama çoğu türk kadını gibi erkektir yapar,bizi ihmal etmesin yeter demişti o sıralar ben üniversite 1 ve 2 sınıfı okuyordum] ama o bizi de ihmal etmeye başlayınca annem boşanma davası açtı ve boşadı,maalesef nafaka vs talep etmemiş,ortak alınan 1 ev vardı onu anlaşıp üstüne almış o kadar. Mış diyorum çünkü ben erasmus için yurt dışındaydım.

+babam hiç bir zaman sorumluluk almayı sevmedi,öğrenci evi tutulcağında ya ben hallettim ya annem.bu tarz hiç bir şeyde sorumluluk almazdı. Evin borcu harçı,faturası olanı biteni annemden sorulurdu.Tüm yükü ona (veya kendi dışında birisine) yıkmayı çok severdi.
+Yazları harçlık yapıp biraz annem ve çok az da babamdan gelen destekle iyi kötü okumuştum.
+Boşandıktan sonra bana baskı yaptı anneni görme konuşma seni krallar gibi yaşatırım falan dedi,kulak asmadım çünkü annemin haklı olduğunu biliyordum.
+Liseyi kendi şehrimde okudum ama üniye başladıktan sonra Para mevzusundan çok sıkıntı çıktı,saygımı bozmasam da çok kavga ettik çünkü annemin maaşı 1200 lira civarıyken o 5 binlira kazanıyor, ve o 1 ay gönderip bir kaç ay kavga dövüş gönderir ya da anneme yıkmaya çalışırdı,bunun getirdiği gerilimi tahmin edebilirsiniz.

buna rağmen başarısızdır,ne bir yatırım ne araba ne ev...Sorumsuz bir hayat tarzı. Tek sahip olduğu şey düzenli işi.
-boşanma sonrası gerilimini biraz aştık annemle görüşüyorlar iki arkadaş gibi;ama sorumsuzluk falan aynen devam.
Şu an yurt dışında master yapıyorum,kendim part time çalışıyorum ama gelen para 600 lirayı geçmiyor,annem destek oluyor ama babam yine yüzyüzeyken verdiği sözlerin hepsinden döndü ve "benden para isteme,değil 1000 lira 100 lira bile gönderemem" oğlum artık benden para istemesene ya falan diye tersliyor sanki lisans hayatımda çok iyi bakmış gibi.
-o kadar laf ettiği anneme beni yamadı,rica minnet 2-3 ayda bir para (500 lira 200 euro ya eder ya etmez...) gönderirse gönderiyor,ama artık patladık, ya yüksek lisansı bırakıp döneceğim ya da bu adamı yola getiricez,sizin de tavsiyelerinize ihtiyacım var, neden böyle hırslandığıma gelirsek;

+bana para göndermiyor,yardımcı olmuyor çünkü rızkımı karılara yediriyor!
+Geçen gün babannem aradı çıldırıyor, annemi zamanında aldattığı kadın babam hakkında arkasından "parasını yedim yedim zamanı gelince götüne tekmeyi vurdum,siktir ettim" demiş. Küçük yerde çabuk yayılmış ve babannem durumdan rahatsız.
+Yüzyüze iki arkadaş gibiyizdir (hep vaadlerle beni sakinleştirirdi çünkü) bu yaz türkiyedeken "baba aman karıya kıza para kaptırma gözünü seviyim" dediğimde hahaha oğlum onlar bana gömlek falan alıyor beni çok takdir ediyorlar,annen gibi kıymetbilmez değiller :p falan yapmıştı.
+Babam şu an başka; evli ve çocuklu (5 yaşında kız) bir kadınla birlikte ,bu ortaya çıktığında -aman onlar ayrı yaşıyor ve yakında boşanacak - demişti,ama sonra takip ettiğimiz kadarıyla kadın kocasıyla gayet mutlu aile portresi çiziyor....
AYDA 6 BİN CİVARI KAZANAN BİR İNSANIN ÖZ VE TEK OĞLUNA EN AZINDAN DÜZENLİ OLARAK BİN LİRA YARDIMCI OLMASI ÇOK MU ZOR BE ARKADAŞLAR( YURT DIŞINDA YÜKSEK LİSANS+PART TİME ÇALIŞIYORUM AMA YETMİYOR],BİR FİKİR VERİN YARDIMCI OLUN,AKIL VERİN,BABAMLA KONUŞMAK İSTİYORUM AMA ELEŞTİRİYE KAPALI HEMEN KÜSÜP KONUŞMUYOR ÇOCUK GİBİ VE KİNLENİYOR.

 
Şantaj güzel bi yöntem olabilir. Beraber olduğu kadının kocasına ispiyonlayacağını söylersen belki daha çok para verebilir.

Hoş değil ama yapacak Bi şey yok. Durum zaten bombokmuş kardeş. Kartlarına güvenmekten başka yapacak bir şey yok.
  • amarikanya fitbolcusu  (02.02.15 23:07:31) 
gerekirse aç yatıcan ama o adamdan para istemicen hacı.para göndermiyorsa ümüğüne çökecek halin yok.


  • tosunpasa  (02.02.15 23:19:32) 
22 yaşında yurt dışında master yapıyorsunuz taşı sıksanız suyunu çıkarırsınız gibi duruyor.
babanızı falan boşverin burs kovalayın derim.

  • hesabım silindi kırgınım modlar  (02.02.15 23:19:50 ~ 23:20:09) 
burs olayını çok kovaladım,adam yüzünden devlete 10 milyar borçlandım;kredi çektim. herkes zevk için alıyorum sanıyordu,arkadaşlara anlatamıyordum tabi pederin bu kafada olduğunu. Yurt içinde sağdan soldan 1-2 yerden bursla idare etsem de yurt dışında çok zor,avrupa birliği dışındaki öğrencilere vermiyorlar kolay kolay bilenler bilir...
@tosunpasa; ben de öyle diyorum ama diğer yandan anneme çok yük biniyor,babannem bile emekli aylığından yardım etti bana yeri geldi,genel olarak kimse durumdan memnun değil; sadece bana para vermiyor değil,neden parasını karıya kıza yediriyor!!! diye deliriyor millet. amcalarıma taktığı 6-7 yıllık borçları saymıyorum bile.
Annem diyo ben bıktım,nolur ya dişini göster ona ya da bırak gel okulu falan çalış diyor ( seneye tez yazıcam zoru gitti azı kaldı). babannem diyor bu yaştan sonra bizi dinlemiyor: getirirsen sen hizaya getirirsin. BANA kalsa 10 kez köprüleri atmıştım. ama annem nolur gurur yapma, yazık ettirme kendine diyo.
  • bialo czerwoni  (02.02.15 23:29:15) 
Gurur yapma tabi versin, cocuk yapmak kolay mi? Bakacak.

Bence ilk cevap cok mantikli, anlasilan ahlaki degerleri cok yuksek degil. Tehdit isler
  • prisoner  (02.02.15 23:45:38) 
sike sike, bogurte bogurte alacaksin hocam. artik manevi babaligi bitirmis baban, Sen de hakkin olani gerekirse agzina tukurerek alacaksin.

vermiyorum lan diyecek.

vereceksin ulan diye usteleyeceksin. Belli ki efendi bir adamsin. baban tarzi insanlar coksever senin gibi efendi adamlari paket yapip gondermeyi. paket yapma sirasi sende kardesim.

seni ayri para yedirdigin karilari ayri sikerim bile diyebilirsin. hatta hele bir doneyim bittin lan sen falan filan.

korkma kardo! en fazla hic gondermez. Sen de silersin onu.

böyle kanser hucresi gibi durmasi daha can sikici. Hic olmadi yoluna bakarsin.
  • thealezer  (02.02.15 23:57:46) 
çoğu bitmiş azı kalmışsa biraz daha sık dişini, tezini yaz, yazıktır.
ileride işlerini rayına oturtturduğunda da o adamın yüzüne bakma bi zahmet.

  • 100 monkeys  (03.02.15 00:01:54) 
@theleazer , olayın gideceği yer o: bunu kestirebiliyorum zaten,ama hem hürmetimden hem de kendisinin sonra zeytin yağı gibi üste çıkmasından dolayı çok takışmadım önceleri. 1-2 kez sinir krizi geçirtip çileden çıkarınca, arama lan beni: sağda solda da oğlum var diye övünme bakmıcaksan! diye bağırdım diye anneme şikayet edip bide sen bu çocuğu böyle yapıyorsun demişti. Annem dizginliyor tatlılıkla olsun diyor ama olmayacağı belli...

nafaka davası da açılmıyor 2 seneyi geçtiği için boşanma.

@100 monkeys: kesinlikle öyle yapmayı planlıyorum kardeş.
  • bialo czerwoni  (03.02.15 00:11:09) 
Tehdit işine hemen girme. Blöf ile cevap verebilir, söylersen söyle gibi.
ama bu tehdit meselesi işine zarar verebilecek durumda ise (belki is yeri etik bulmaz duyarsa ve onu sepetleri?) o zaman tehdit kesin işe yarar.

Ek iş online iş vs uydurmaya bak.

Onun dışında dirayetli ol. Annenin bırakma. Aklına mukayet ol. Su çekilir kum kalır.
  • retiredcolonel  (03.02.15 02:55:30) 
22 yaş aileden para istemek icin buyuk bir yaş. Baban konusunda anlattığın kadarıyla son derece haklı da olsan bu durumu kendine bahane yapmadan hayatini eline alman gerek. Polonya'da misin?


  • brawler  (03.02.15 10:16:36) 
@brawler evet kardeş Polonyadayım.
Dediğine katılmıyorum ayrıca,bahane yapmıyorum neden gösteriyorum,sorun burada ortaya çıkıyor. Kendi hayatımı elime almaya kalkarsam okulu bırakmam gerekicek çünkü hem part time olup hem de parası düzgün olan iş yok. Ben de son 1 senede okulu bırakmadan halledebilmek için açtım bu duyuruyu.Çalışmaktan kaçtığım falan yok,16 yaşından beri her yaz çalışıyorum,peder efendi çalışma ben sana bakarım babannene yardım et yazları dediğinde bile güvenmedğm için el kapısında çalıştım.
+Kaldı ki kendisi ben 17-18 yaşında üni.ye yeni başlamışken de para göndermiyordu doğru dürüst.

Kısacası ben babamdan destek görmek istiyorum biraz.
  • bialo czerwoni  (03.02.15 10:25:10) 
24'e kadar aileden yardım alınır, yaşın normal. Sen dediğimi yap, pilavdan dönenin kaşığı kırılsın amk.


  • amarikanya fitbolcusu  (03.02.15 10:56:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.