[]

bu yaz tek başına hangi kıtaya gitmeli?

son 2-3 senedir iznimi yazın ve uzun süreli olarak kullanıyorum. türkiye'de otele giderek bira içip açık büfe yiyeceğime farklı ülkelere gitmeyi tercih ediyorum (en azından şimdilik. evlenince otel, çekirdek, kumanda, pijama biliyorsunuz)

neyse avrupa'da gitmediğim çok az ülke kaldı. amerikaya da geçen sene gittim ancak sadece californiyayı gezdim yani büyük olduğu için. ilerde doğu yakasını gezmeyi planlıyorum ama bu sene değil. şimdi aklımda avustralya veya uzak doğu var. tek başıma olduğumdan uzak doğudan biraz çekiniyorum çünkü orda turist olduğum kabak gibi meydanda olacak ve başıma bir iş gelirse arkamı kollayacak biri olmayacak (gözler çekik değil)

sizce nereye gitmeli bu yaz? gideceğim yerde en az 2 hafta geçireyim veya 15-20 gün süresince etrafındaki şehirleri/ülkeleri gezeyim diye planlıyorum.

tavsiyeler önemli. teşekkürler.

 
uzakdoğu olmaz demişsiniz ancak kore'yi şiddetle tavsiye ederim. son derece güvenli ve kendinizi yabancı hissetmeyeceğiniz bir yer. ayrıca türkleri bir başka seviyorlar.

güney afrika diyebilirim ancak gitmek istediğiniz dönemde havası nasıl oluyor bir bakmak lazım.
  • imla kilavuzu  (02.02.15 22:07:01) 
hindistan dolayları? ben de geleyim hatta


  • eurhka  (02.02.15 22:08:04) 
uzak doğunun güvensiz olduğunu hiç düşünmemiştim doğrusu. görmedim ama öyle bir izlenim bırakmıyor kültürlerinden dolayı.


  • firez  (02.02.15 22:08:40) 
gideceğin yerde, dunyadaki tek turist yada gezgin sen olmayacaksın merak etme. biraz cesaret. yer olarak sri lanka yı öneririm.


  • slalom  (02.02.15 22:13:58) 
Eğer yazın gitmeyi planlıyorsan; Uzakdoğu'daki tropik iklime sahip Singapur, Malezya, Hindistan (bir bölümü), Tayland, Kamboçya gibi ülkeler dayanılamayacak derecede sıcak ve nemli olur. Bir de muson yağmurları var o dönemlerde. O yüzden yaz mevsimi, Asya'daki pek çok ülke için iyi bir seçenek değil. Avustralya'da o dönemde kış mevsimini yaşıyor ama tabiki gayet ılıman bir şekilde. Avustralya'yı tercih edersen, Yeni Zelanda'ya da geçebilirsin ama buralar için aktarmalarla beraber yaklaşık 2 gün gidiş, 2 gün geliş süresini hesaba katmak lazım. 15-20 gün az gelebilir.

Güney Amerika olabilir mesela. Özellikle Peru, Bolivya gibi. Asya'da da Çin, Japonya gibi daha kuzeydeki ülkeler olabilir.
  • Thredith  (02.02.15 22:24:27) 
Uzakdoğu'daki güvenlik durumuyla ilgili olarak da; son olayları baz alırsak Hindistan gerçekten sıkıntılı diye düşünüyorum. Sri Lanka'yla ilgili bir şey duymasak da; kültür, iklim v.b. olarak neredeyse birebir aynılar. Her iki ülkede de çok ısrarcı ve hatta sizi rahatsız eden kişiler var; özellikle de turistseniz. Benzer olup da en güvenlidir diyebileceğim yer Nepal. Nispeten daha sakin ve rahatsız edilme ihtimali de çok daha düşük. Tayland ve özellikle de Kamboçya gibi ülkelerde güvenlik açısından hiç bir sıkıntı yok ama Tayland'da sahtekarlık olaylarına dikkat etmek lazım. Malezya ve Singapur olabildiğine güvenli zaten.


  • Thredith  (02.02.15 22:30:18) 
meksika gitmediysen


  • liriamer  (02.02.15 22:47:19) 
saçmalama dostum, uzak doğudan şaşma. güney tarafında takılma fazla, kuzeylerde gez, kore, japonya, ordan thailand, hong kong... başına hiç bir şey gelmez.

hindistan vakit kaybı baştan söyleyim, hiç gözünde büyütme. pislik, fakirlik turizmi yapacaksan başka tabii.
  • kjswbdlkjfdlkj  (02.02.15 23:12:27) 
@imla kilavuzu +1; uzakdoğu konusunda biraz önyargılısın bence.
güney kore ve japonya'ı öneririm. muhteşem yerler olması bir kenara, çok farklılar, gayet iyi anlamda söylüyorum. yaz demeseydin malezya ve hemen yanı başında singapur'u da önerirdim. ölmeden hindistan'ı da görmelisin. ama özellikle buralarda mevsim şartlarına dikkat etmelisin.

Amerika'nın doğusunu gezerken Kanada'ya da bir hafta ayırabilirsin belki. NewYork'tan Toronto, Ottawa, Montreal arasında turlar bile oluyor, iyi bir rota gibi.
  • puc  (02.02.15 23:24:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.