[]

Kredi karti kullanmak

Kredi karti kullanip en basindan beri asgari ödeme yapmak kredi karti kullanmak anlamina gelir mi? Her ay asgari odemede acilan limit kadar harcama yapiliyor.Bence kredi karti boyle kullanilmaz,sizce?




 
bence de böyle kredi kartı kullanılmaz. ben insanlardaki bu "asgari" sevdasını da anlayabilmiş değilim, herhalde onu ödeyince psikolojik olarak rahatlıyorlar. ben kart borcumu ödeyeceğim zaman sadece borcun tamamını göz önünde bulunduruyorum. asgarisini ödeyince ne oluyor ki yani yine faiz biniyor. borcun 100, asgarisi 50 diyelim. sen ha 50 yatırmışsın ha 20 pek bir farkı yok bana göre. ben o yüzden hiç "aman asgarisini yatırayım bari" falan demiyorum. yatırıyorsam genelde ya hepsini ya da en azından yarısını yatırıyorum.

dün mesela 430 lira falandı sanırım borcum (limit 500 zaten, öğrenciyik) bugün yannış olmasın ama 290 küsur ödedim. açıp açıp bakıyom çok mutlu oldum. hiç bu kadar zengin olmamıştım.
  • der meister  (02.02.15 19:29:24) 
asgarisini ödesen bile akdi faiz işliyor ki kalan borca. bak garanti bankasının açıklamaları:

>>
Akdi Faiz: Dönem borcunuza minimum ödeme tutarı veya üstünde ödeme yaparsanız, kalan hesap bakiyesine bu faiz oranı uygulanır.
Gecikme Faizi : Dönem borcunuzun minimum ödeme tutarının altında ödenmesi halinde, sadece minimum ödeme tutarınızın ödemediğiniz kısmına işletilen aylık faiz oranıdır.

Hesap özetlerinizle yapılacak bildirimi takip eden 30'uncu günden itibaren geçerli olacak şekilde, bankamız kredi kartı akdi faiz oranı %2,34 ; gecikme faizi oranı ise %2,84 olarak değiştirilmiştir.
<<

kredi kartı borcunun tamamını zamanında ödemediğin takdirde bankaya para kaptırıyorsun yani.
  • karaage  (02.02.15 19:30:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.