[]

Windows 7 ekran kartını artık tanıyor.

sevgili duyuru sakinleri bir eşeklik edip windows 7 yükledim, mis gibi xp sp3'ümü bırakarak hem de. serial'ını bulmak için o kadar uğraştım neyse ki bunu atlattım. şimdi ise sorunum, ekran kartı güncellemesi, ses driverları yüklenmesi problemleri. ilk kurulumdan sonra bütün driverları kendisinin kurduğunu sanıyordum, daha açılmadan, wireless bağlantıları bile görmeye başladı. işte bu ekran kartı sorunu baya sıkıntı yarattı. yüklediğim windows ise 7600 x64 ultimate versiyonu. nerden bulunur bunun driverları?

edik: altta cevap olduğu için şu kısmı silmiyorum. farkettim ki asıl sorunum farklıymış, windows 7 ekran kartımı görmüyor, ya da ben gösteremiyorum. nasıl tanıtabiliriz ekran kartını windows'a? sanırım önce bunu halletmemiz gerekiyor.

saatler sonra edit hem de çözüm tadında: bu kadar duyuruyu işgal ettik bari kendi çözümümüzü de verelim. control panel'de gezinirken windows update farkedilir, güncelleme yap denir, hepi topu 27 Mb olan 6 tane güncellemenin bi tanesinin de ATI X1700 driver olduğu farkedilir, windows ekibine 7 gibi bir sürüm çıkarttığı için ne kadar teşekkür edilse az geleceği farkedilir, eşeklik edip 7 kurduğunu belirten bünyeye ibret olsun diye bu duyuruyu silmeme cezası verilir, mutlu mesut win7 ile hayat sürdürülür, buraya kadar da okuyan herkese ayrıca teşekkür edilir :)

 
sahip olduğunuz ekran kartının sitesinden windows 7 driverını bulabilirsiniz.. hem ati hemde nvidia win7 için driverlarını yayınladılar..
ses kartı biraz daha sorunlu olabilir ama yine aynı şekilde onu da bulabilirsiniz..

  • xwayz  (15.08.09 03:28:36) 
@xwayz cevap için teşekkürler, lakin denediğim bir yöntemdi o. ekran kartım x1700 olması gerekiyor. yalnız GPU-Z'den baktığımda bunu göremedim, sitede de bununla ilgili driver yok malesef :/


  • bykush  (15.08.09 03:40:53) 
windows 7 için yoksa vista driverlarından x1800 için olanı deneyebilirsiniz..oyun performası konusunda kesin birşey söyleyemiyorum malesef şuan..ama işinizi görecektir büyük ihtimalle..


  • xwayz  (15.08.09 04:14:32) 
to bykush (@ olmaz orada bakıyorum hep @ kullanıyorsunuz )

orjinal serial mi ?? nerden buldun sorması ayıp
  • opethianskies  (15.08.09 12:25:59) 
to opethianskies: @ yoksa cevap da yok :p

orijinal serialleri işe yaramadı malesef. işe yarasa o kadar uğraştırmayacaktı zaten, gecenin bi yarısı memlekette internetcafe arattırdı bünyeye, o da benim bulduklarımı buldu, son anda bir tane buldu, umutsuzca onu da yazdım, eve geldim girdim ve çalıştığını görmemle havalanmam bir oldu :) biraz tadını çıkarayım sonra veriyim :)
  • bykush  (15.08.09 12:50:12) 
@ bykush (sizin dediğiniz gibi olsun :D )

valla ben tokens ve pkeyconfig dosyalarını değiştirip RC key girerek aktive ettim ama marta kadar aktive oldu... marta kadar bi çözüm bulacaz inş.
  • opethianskies  (15.08.09 13:13:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.