[]

pasaport soyadı değişikliği

merhaba,

evlendikten sonra yurtdışına balayına gitmeyi düşünüyoruz. ancak düğün günü nikah kıyılacak, bu nedenle pasaport işlemlerini önceden halletmek zorundayız. peki soyadı değişikliği sorun olur mu ? nüfus kağıdını zaten hemen değiştirmemiz imkansız, bu nedenle sorun olmayacağın düşünüyorum ama balayını riske atmak da çok saçma ?. ancak balayı sonrasında nüfus kağıdı değiştikten sonra sorun yaşar mıyım? tecrubeleriniz neler ?


 
Benim pasaportum eski soyadımlaydı. Yanımıza her ihtimal nikah cüzdanımızı da aldık ama kimse bir şey sormadı. Pasaportu yeni soyadınla almak için önce evlenmelisin, sonra da nüfus cüzdanını değiştirmelisin zaten. Güncel nüfus cüzdanınla başvurabiliyorsun ancak ve ancak.

Senin yapacağın şu: Hiç pasaportun yoksa, önce şimdiki soyadınla pasaport çıkartacaksın, vize vb işlemlerini halledeceksin. Tatilden sonra gelip, nüfus cüzdanını değiştireceksin, sonra pasaport lazım olduğunda sadece defter parası ödeyerek pasaportunu değiştireceksin. 10 Sene aldıysan, tekrar 10 sene harcı yatırmana gerek yok yani.
  • sappho  (02.02.15 14:13:05) 
sappho doğru söylemiş. Yanınıza evlilik cüzdanınızı alıp gidin. Tabii uçak bileti vs şeyleri şu anki soyadınızla alın.


  • whoosie  (02.02.15 14:16:02) 
evet evet onu atlamışım. whoosie'de doğru söylemiş :) biletleri şimdiki soyadınızla almanız lazım. Zaten önemli olan bilet üstündeki isim ile pasaport üzerindeki ismin birbirini tutması. Gerisine karışmıyorlar.


  • sappho  (02.02.15 14:17:47) 
pasaport vize işlemlerini şimdiden halledin.
evlendikten sonra nüfus kagıdı çıkarmak için de bir hafta 10 gün beklemeniz lazım ki nüfus müdürlüğünde hemen işlenmiyor bilgiler,bir haftayı buluyor.
siz 3 gün sonra kimliğimi alayım da oyle gideyim deseniz de olmuyor.
yani siz yurtdısına çıkarken evlilik öncesi pasaportunuz,kimliğiniz ve evlilik cüzdanınız ile giderseniz sorun olmaz.
  • demoniclewinsky  (02.02.15 14:20:32 ~ 14:22:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.