[]

e-ticaret hakkında bilgisi olan

Yayıncılık piyasasında çevrem var. Çok indirimli sıfır kitaplar alabiliyorum. Ayrıca geniş bir sahaf koleksiyonum da var.

Bu kadar büyük balıkların olduğu bir sektörde, ticaret şansımı deneyip, güzel bir online kitap satış sitesi açmak istiyorum.

Bunun için yasal prosedürler nedir? Bir süre kayıt kuyut olmadan başlama şansım var mı? İşin kitap boyutunda bilgi noktasında sıkıntım yok. Ama e-ticaretin yasal prosedürleri hakkında hiçbir şey bilmiyorum.

Ticaretin tamamen şans işi olduğunu biliyorum. Kısmetim açıksa belki artık idefixe, kitapyurdu değil de, benim sitem zirvede olacak?

 
kayıt kuyut olmadan gg üstünden yürürsünüz belki, ama eninde sonunda gittigidiyordan maliye bu adam neler satmış lan çıkar bakalım diyebilir.

kendi sisteminizi kuracaksanız da en azından şahıs şirketi kurmanız lazım zaten iyzico vs. yerlerden sanal pos alabilmek için.

şahıs şirketi kurmak çok maliyetli değil, 1 günde kuruluyor, ltd'e de çevrilebilyor diye bilyorum.
  • eksi sozlukte eksiyen adam  (02.02.15 12:13:25) 
ufak miktarlarda satışı herhangi bir resmi işleme girişmeden yapabilirsiniz. yapacağınız satışlar belli bir cironun altında ise arızi kazanç olarak geçiyor(detayları gib'den öğrenebilirsiniz). artan talebe göre satış sayınızı da arttıracağınız zaman vergi mükellefi olup işi resmiyete dökmeniz gerekiyor. satışları gittigidiyor üzerinden bile yapsanız da maliye sürekli olarak bu tip sitelerden satış raporu aldığı için satışlarınız illaki kontrole takılacaktır ve bu durumda maliye inanılmaz cezalar kesmektedir.


  • bl0ck  (02.02.15 12:37:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.