[]

uk vizesi

bıktım sormaktan fakat her kafadan bir ses çıkıyor, vize işleri zaten hep karambol ama iki soru var şimdi, biraz acil:

1- ilk uk vizemiz olacak, birimizde şengen dolu (biri hala geçerli), birimizde 10 yıllık abd vizesi var (geçerli), vize başvurusunu kendimiz mi yapalım acentaya mı verelim?

2- davet mektubu ile mi yoksa otel rezervasyonu ile mi başvursak daha kolay alırız?

 
kendiniz yapmanız ya da acenta arasında hiçbir fark yok. eksik belge vermemek adına acenta daha mantıklı olabilir. seyahatinizden 3-4 hafta öncesinden başvurmanızda fayda var çünkü epey geç çıkıyor ingiltere vizesi. ben ve çevremdeki vize bekleyenlerden gördüğüm kadarıyla epey bir bilet yandı zamanında çıkmayan ingiltere vizesi yüzünden.


  • kayranin kedisi  (02.02.15 09:07:03) 
kendin başvur zaten acenta ile başvursanda gitme zorundasın. acente senin adına sadece net deki formu dolduruyor boşuna para verme.

* hiç da vet mektubuyla vize almadım ama bi ton tefrruat yazıyordu rezervasyon turist vizesi daha kolay bence
  • magoria  (02.02.15 09:07:23) 
1- farketmez. eğer gerek görürse, vize bürosu sizi zaten görüşmeye veya parmak izi vermek üzere çağırabilir.

2- davet mektubunu gönderen kişi sizi misafir edecekse bunu mektubunda belirtmeli, aksi halde zaten oteli ve uçak biletlerini konfirme ettiğinizi (rezerve değil) gösterir belgeleri sunmanız gerekiyor.
  • kaptan memo  (02.02.15 09:08:35) 
ben kendim başvurdum ve kolayca aldım.

online formu dikkatlice ve abartmadan doldurmanız yeterli. zaten acente de bir tek o işe yarıyor. yani bilgileri sizden alıp oraya yazıyor. bence gereksiz. nette o formun türkçeye çevrilmiş halleri var nasılsa. çok zorlanacak bir şey yok.

davet mektubu sürecindense gidiş dönüş uçak bileti ve otel rezervasyonu göstermek çok daha mantıklı. banka hesabınızda para olduğunu da görürlerse vize vermemeleri için bir sebep yok.

ben bunların yanında annemin babamın mal varlıklarını, çalıştığım yeri, okuduğum okula ait belgeleri falan da götürüyorum ki aklım kalmasın. annemin evi varsa benle ne alakası olur demeyin, dikkate alıyorlar. henüz vizeden ret aldığım yer olmadı bu şekilde.
  • pokerface  (02.02.15 09:30:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.