[]

Türkiye vatandaşlığından çıkarsak Türkiye'ye girmek zor olur mu?

Mesela hem Kanada hem Türkiye vatandaşısınız ama Türkiye vatandaşlığından çıktınız.

Türkiye'ye almama söz konusu olur mu? Veya alırken zorluk çıkarma?

böyle bir deneyimi olan var mı?

 
Girerken iki kutu malbusla huseyin abinin selami var diyip girersin bence sorunsuz. Saka bi yana ya vatandassindir ya degil alinma islemleri hani ulkenin vatandasi olduguna gore degisir. Kanada icinse pek sikinti olmaz bence.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (02.02.15 03:14:34) 
Hicbir sorun olmuyor.

Canli ornek biliyorum ama uzun hikaye cok onemliyse ozelden anlatirim
  • kegums  (02.02.15 04:00:02) 
İsviçre, Kanada, İngiltere gibi ülkelerin pasaportlarıyla kolaylıkla girebiliyorsunuz diye biliyorum ben de. Sıkıntı çıkartırlarsa soluğu AİHM'de alırsınız, çıkarken de çikolata lokum niyetine 20,000 €'nuz olur yanınızda :)

Ancak siyasi davalardan yargılananlara vs. özel kıllıklar yapılabiliyor, o daha farklı.
  • sevgikusunkanadinda  (02.02.15 05:29:16) 
Tecrübe etmediğim ama kanunlardan bildiğim kadarı ile, Türkiye'de çalışmak/oturmak isterseniz, çalışma/oturma izni almanız gerekiyor.
Ve miras hakkınızı kaybediyorsunuz.
İzinli çıkmak diye birşey de var galiba.
O zaman olmayabilir, çok emin değilim.
  • cedilla  (02.02.15 06:36:48) 
Havalimanında vize bankosuna uğramak gerekecek girerken.kanada ve türkiye arasındaki vize anlaşmasına göre giriş çıkış yapabilirsin. Millet atmış tutmuş zorluk falan diye neye göre kime göre.


  • steward  (02.02.15 06:59:35 ~ 07:01:17) 
alman vatandaşlığına geçen bir yakınım var. pembe kart mı ne bişey vermişler. vatandaşlıktan tek farkı oy kullanamıyor olması.


  • ie  (02.02.15 08:24:43) 
valla benim kuzen cikti gayet rahat girip cikiyor memlekete sikinti yok. yukardaki arkadasin da bahsettigi gibi bi kart veriyolar, demek ki o da nufus kagidi gibi bizimkine mavi kart vermisler, onla da turkiyede yine mal alim satim, banka, idari ve yasal vb. islemlerde yine normal vatandas gibi muamele ediliyor diye biliyorum yanlis da soylemek istemem. sadece oy kullanamiyor tek farki o.


  • bay b  (02.02.15 08:53:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.