[]

facebook yeni gizlilik zımbırtısı

buradaki arkadaş grubum arasında (almanya) baya bi velveleye sebebiyet veren durum.

facebook artık tüm konuşmaları vs. kaydediyormuş ona göre sana uygun reklamları vs. yayınlayacakmış çoğu arkadaşım hesabını kapatmayı düşünüyor mesajlarımıza bile ulaşacaklar diye. hoş zaten ulaşıyolardır da neyse. burada baya bi yankı buldu bu olay ancak tr'deki sitelerde pek bişe bulamadım nedir işin aslı bilen var mı?


 
bu neyi bir şey değil ki, mesajlaşmalardaki anahtar kelimelere göre google reklamları verilmesi zaten uzun zamandır olan bir şey. aslında söylenene göre mesaj içeriklerinden ziyade anahtar kelimeler filtreleniyor.

örneğin kiralık evle alakalı konuşuyorsun birkaç arkadaşınla, google aramaların, ziyaret ettiğins itelerin tagleri vs derken toplu bir değerlendirme ile sana kiralık ev, emlak siteleri vs reklamlanıyor. benim başıma çok geldi bu.

hatta şu an bile sürekli aradığım ziyaret ettiğim, facebook'tan mesajlaştığım şeylerle alakalı reklamlar dönüyor burda bile.
  • emfuzi  (01.02.15 22:03:49) 
ayni sistem neredeyse her seyde var. hattta whatsapp zuckerberge gecince facebooktan görüsmeyip whatsappten görüstügün kisileri de facebook arkadasin olabilir diye öneriyordu.

onlar furyadir, dönemsel zirvalardir. hep vardi, giderek alenen yapiliyor. bir dönem statusa facebookun haklarimi kullanmasini onaylamiyorum tarzi kopyala yapiostir yapinca sözlesmeyi feshettigini sanan mallar vardi mesela. onun gibi.

online neredeyse hicbir hizmet, kripto kullaniyorum extra gizli falan demedigi sürece, yaptigin her halti loglar. paylasir da. en basit örnegi vpn kullanip anonimim diye gezsen de yasadisi islem farkedilirse cogu vpn sirketinin senin kimligini vermesi. twitter face vs üzerinden hukuki islemlerin cogu. isp bile ispiyonlamaya calisiyor seni.

böyle devirde eger takiyorsan bunlari, kullanmayacaktin en basindan. ha yok kullanacaksan da, özelini nereye kadar dökecegini bilmen gerek. en basitinden fappening olayinda kullanicilarin da hatasi büyük. suclular demiyorum ama online ortamlara sistemlere bu özgüven nerden diyorum.
  • Silesius  (01.02.15 22:29:09) 
bunun olduğunu biliyodum da geçen gördüm mensa'daki güncel ekranda bile bununla ilgili bilgilendirme mesajı vardı. o yüzden bu seferki farklı sandım. belki ülke ülke uyguluyolardır almanyadaki düzenlemeyi bilmiyorum belki bizde olan buraya yeni gelmiştir.

edit: ben aslında bunu biraz rahatsız edici buluyorum. tamam resmi olarak kullanıcı bilgilerimiz paylaşılmıyor belki ama illegal yoldan hangi şirketin nasıl işlediğini bilmek zor.
  • KidLazer  (01.02.15 22:52:28 ~ 22:54:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.