[]

Eskişehir nasıldır?

Eşimle oturduk düşündük, yıllarca çalışıp edinilmiş bir servet karşılığında İstanbul'da beton binalar arasında 2+1 ev almaya çalışmaktansa, daha küçük bir şehirde aynı paraya (hatta daha da azına) bir villa alıp ilerleyen dönemde emekliliğimizi orada geçirelim dedik.

Bunu dedik demesine de, Eskişehir'i hiç bilmiyoruz (Eskişehir'i seçmemizin sebebi de zaten bu. Hiç tanıdık yok, her iki tarafa da eşit uzaklıkta, sosyo-kültürel olarak güzel bir şehir olduğunu sıkça duyduk vb).

İşte diyoruz ki, Eskişehir nasıldır sizce? Sahibinden.com'da fiyatlara da baktık, cidden 350-400 bin liraya rüya gibi villalar var (aynı paraya İstanbul'da belki 2+1 ev alırsınız, ki aynı standartlarda da olmaz).

Eskişehir'in hangi mahallelerini önerirsiniz? Nedir ne değildir?

Şimdiden teşekkürler.

 
çok soğuk abi yapmayın etmeyin.
sosyolojisini kültürünü ...
eskişehirde güneş açmıyor.açtığı zaman ısıtmıyor.güneş'i görüyorsun lan ne güzel güneş var dışarı çıkayım diyorsun üç-dört kat giyiniyorsun öyle çıkıyorsun.abi içlik nedir sen bilin mi? ya da yolda beresiz atkısız insan görememek ne demek biliyor musun?
yapma etme.
izmir'de urla'ya doğru bir yerde yaşayın.hem temiz hava,hem doğa,hem deniz kenarı.
  • rakicandir  (01.02.15 21:13:36 ~ 21:17:23) 
Kışları çok sert, emeklilik geçirmek için uygun bir yer gibi gelmiyor bana.Eskişehir güzelse gençlere güzel.


  • delicevat  (01.02.15 21:14:28) 
eskişehir üniversitesi ile kalkınmış bir şehirdir. öğrenci şehri yani. iç anadoluya yakın olduğu için öyle yemyeşil de değil ve kışları hakikaten soğuk, rüya gibi evinizi daha batıda alın bence de. ülke dışı da düşünmez misiniz? emekli olunca? ben olsam ege'de bir yer bakardım kendime. türkiye sınırlarında.


  • nickimin hakkini veremedim  (01.02.15 21:16:24) 
eskişehir ultra rahat bir şehirdir evet. ama emekliliği bir villada geçireceğin bir yer değildir. antalya merkezde 350 bin liraya mükemmel bir ev alırsın villa olmasa da. emekliliğinin tadını çıkarırsın.


  • justinho26  (01.02.15 21:53:23 ~ 21:53:36) 
Vişnelik, batıkent, ertugrulgazi, çamlıca. Yukarıdaki yorumlara katılmıyorum, istanbul dan sonra sıkıcı gelmeyecekse gayet iyi fikir.


  • puc  (01.02.15 22:19:05) 
bi alternaif olarak; çamlıdere, sapanca, mordogan benim emekli olunca yaşamak istedigm yerler söyliyeyim dedim


  • mirty  (01.02.15 22:24:24 ~ 22:24:40) 
emeklilik için antalya iyidir. alacaksanız antalya'dan alın. hem evler de ucuz...


  • gotic  (01.02.15 22:24:59) 
eskişehir gençlere güzel. bence çanakkaleye gidin. hatta bozcaada'ya yerleşin izole hayat olur.


  • domates yiyom  (01.02.15 22:25:57) 
Mobildeyim. Fav'a atamiyorum. Cevabimi silmeyin yarin uzunca yazarim.

Kurallara uymak için cevap:
Eskisehir iyidir, gelin.
  • balik kraker  (01.02.15 22:49:04) 
eskişehiri bilirim gençlik için çok güzel emeklilik için sadece güzel yerdir.
Soğuk olmaya soğuktur evet.

  • basond  (01.02.15 22:53:12) 
Eskişehir bok gibidir ağa.

Su : Kireç gibidir musluktan akan suyu.İçmek istesen içemezsin , kafanı yıkasan saçın tuğla gibi olur.

Hava : Herkesin söylediği gibi rezalet bi soğuğu vardır.

Ulaşım : Yolların büyük çoğunluğu bir gidiş- bir geliştir.Araban olsa bi dert olmasa ayrı bir dert.Tramvayların günün çoğu zamanına doludur.İnsanlar üst üste gitmekten hep kavga ediyor.

Kiralar ve evler : Sağda solda hep öğrenci olduğu için insanı öğrenci ... alışmıştır.Kutu gibi evlere 400-500 lira kira isterler.

İnsanı : Öğrenci ağırlıkta olduğu için öğrencilere vs. ses çıkarmazlar ama ben buradaki gibi yürümeyi bilmeyen bir insan topluluğu başka yerde görmedim.Kaldırımları vb. yerleri avuç kadar olduğundan insanlarla dip dibe geçersin ama çoğu insan omuzunu çekmez Eskişehirde.
  • tosunpasa  (02.02.15 01:15:19) 
batıkent ve sümer mahallelerine bakınız villa için.


  • mr.goodcat  (02.02.15 09:49:24) 
muğla merkez eskişehirden de kötü (sosyallik anlamında).şöyle anlatayım.muğlanın bir ucundan öteki ucuna yürüyerek (evet yürüyerek) bir saatte gidebilirsiniz.konsere kimse gelmez,gelenler de bir bar var oraya gelirler.dolayısıyla sıkış tepiş bir hal alıyorsunuz.sinema desen bir ya da iki tane vardı ben ayrıldığımda.merkezde oturursanız aynı gün içinde bir insanı dört beş kez görebiliyorsunuz (o kadar küçük).tiyatro desen hak getire,kaliteli tiyatrolar zor geliyor (takip etmiyorum ama büyük oyuncuların tiyatrolarının geldiğini duymadım).gelenler de üniversiteye gelir büyük ihtimalle senede 1 belki 2.muğla'nın ikliminden bahsedeyim:kışın ayaz olur ve sürekli yağar.yağması iyidir çünkü ayaz hakkaten üşütüyor -tamam bir eskişehir değil- ama yağmur da yağmaya başlayınca 2 hafta sürüyor en az.türkiyenin en çok yağış alan 3. şehri sonuçta.hani kalburüstü denecek kafe mefhumu muğlada yok.geneli nargile kafe tarzında.bar seçeneği çok az (muğla küçük demiştim).
bunun dışında işiniz ne bilmiyorum ama arabanız varsa muğla-akyaka'da oturabilirsiniz.(bkz: akyaka) dünyanın en güzel yeri.huzur,dinginlik,deniz,temiz hava,kış aylarında üşümezsiniz bile.emekli olacaksanız burada insan huzur içinde ölebilir.akyaka'yı inceleyin derim.google'dan akyaka azmak,akyaka muğla şeklinde aratın.taşınırsanız hiç değilse size misafirliğe gelirim :p

edit:dur biraz daha kötüleyeyim muğlayı.muğla merkezde şöyle bir dolaştığınızda ortalama yaşın 50+ olduğunu göreceksiniz (öğrencilere rağmen).bunun dışında yukarıda sinema dedim ya 3d 4d falan unutun! Ya da kıyıda köşede kalmış ama merak ettiğiniz filmler falan varsa beklemeyin!
  • rakicandir  (02.02.15 10:48:07 ~ 11:10:40) 
Antalya demişler.
Antalyada 20 yıl yaşamış birisi olarak anlatayım.Antalyada bu paraya villa tipi evlerde yaşarsınız.Ama Antalya'nın tadı kalmadı.Antalya'nın iklimi fena değildir ama yazın inanılmaz sıcak oluyor.Yani banyoya giriyorsun beş dakika sonra banyoya mı girsem diye düşünebiliyorsun.Bunun dışında Antalya'da her yer artık yüksek apartmanlarla dolu olduğu için villalarda sadece karşıdaki komşunuzu görebiliyorsunuz(şehir içinde).Yeşil orman vs. diye düşünmeyin,kalmadı.Kepez'den antalyaya baktığınız vakit izmir'e mi bakıyorum istanbul'a mı bakıyorum deseniz -beton yoğunluğu açısından- bir şey fark etmiyor.
Antalya'nın kışından bahsetmemişim.Antalya kışı da fena değildir.Hava sıcak olursa ailecek çıkıp dolaşabilirsiniz.Muğla,Eskişehir'de girecek yer ararken antalya'da akşama kadar -kışın güneşli havada- rahatça dolaşabilirsiniz.
  • rakicandir  (02.02.15 10:58:58 ~ 13:19:40) 
1.bp.blogspot.com
eskişehir kışı -temsili-

  • rakicandir  (02.02.15 11:16:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.