[]

Arabadan anlayanlar (bir garip soru)

şimdi bi kaç yıla yurtdışına yerleşmeyi planlıyoruz. trde gitmeden araç almayı planlıyoruz her sene 1, 2 aylıgına gelicez tatil için. fakat bi araba 10 ay hiç sürülmeden durursa ne gibi sorunlar yaratır? hiç anlamıyorum arabadan. hayatımda ilk defa araba sahibi olacağım. teşekkürler.




 
Öncelikle arabanın konulduğu yerin iklim koşulları önemli. Nemliyse parçalar korozyona uğrayabilir. Aşırı soğuk ya da sıcakta da, bileşenlerdeki kauçuk parçalar esnekliğini yitirebilir. (kayışlarda gergi problemi çıkabilir, çatlayabilir vs.)

Lastikler iner ve balansları bozulur, akü biter, açık alanda bırakılacaksa kuş pisliği gibi aşındırıcılar birkaç gün içinde temizlenmezse boyayı bozabilir, depoda bekleyen benzinin oktanı / mazotun setanı düşer.
  • pozzecco  (01.02.15 19:58:46 ~ 19:59:06) 
her gün motoru 20 dakika çalıştır. yoksa biter o motor.


  • komando kani var bende  (01.02.15 20:00:45) 
bu durumda her gelişinizde araba kiralasanız saha uyguna gelir gibi hocam.


  • ceycey e  (01.02.15 20:01:07) 
yorumlar için teşekkürler. almaktan vazgeçtim. ihtiyaç durumunda bi kaç günlük araç kiralamak daha mantıklı. :(


  • Yehova  (01.02.15 20:05:02) 
kiraya verin arabayı siz yokken, masrafları kiralama şirketinde olacak şekilde size aylık 1000 lira getirisi olur, arabanız boş boş yatmaz kredisini öder falan. yada kuzene, yiğeninize babanıza /eişinizin babasına falan emanet edebilirsiniz


  • selam  (01.02.15 20:09:35 ~ 20:10:56) 
@selam

o tarz konularda çok takıntılıyım. araç kiraladığım yerlerde aracın halini görünce (aracın içinde olan bakımsızlık) kendi aracımı vermeyi düşünmem. eşe dosta emanet etmek güzel fikir, bunu çevremle konuşup düşüneceğim. tekrar teşekkürler.
  • Yehova  (01.02.15 20:19:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.