[]

eve alinan kediyi geri birakmayi dusununce cekilen vicdan azabi

merhabalar.

ben bundan yaklasik bir ay once bir kedi kurtardim karli havada. usutmustu, yavruydu, titriyordu. mamayla bir sekilde box icine koydum, klinige gittik tedavi ve parazit asilarini oldu.

insandan cok korkuyor, insan gordugu an tislamaya basliyor hatta ve bir aydir neredeyse hicbir gelisme gostermedi.

cok korktugu icin bulundugu odada supurge calistiramiyorum, kacar diye cam acamiyorum. hem hayvan icin saglikli bir ortam degil, hem bizim icin. ote yandan en azindan sicakta ve guvende diyorum. sonra dusunuyorum bu hayvan surekli huzursuz bizim yuzumuzden. evde kopek de var ustelik, onlarin sesine iyice deliriyor korkudan. surekli perde arkalarinda, yatak altlarinda, hic cikmiyor.

ne yapacagimi bilemiyorum. zamanla alisir yuvalarim diyordum ama ona umudum kalmadi artik.

guvenli bir acik alana birakip, kedi evi yapip, mamasini goturup ilgilensem onun icin daha iyi olacakmis gibi geliyor. sokakta yapamaz korkum yok, insandan korkan hayvan sokakta yapabilir cunku bence. birakmayi dusundugum yerde binalara girme izni de olacak, oralada isinabilir de. hem de surekli kontrolumde olacak.

mantikli mi sizce? yoksa bu da hoyle bi kedi diyip evde devam mi edeyim? :(

 
Köpeklerin elinden aldığım bir sarman yavru vardı. Beni de fena parçaladı. Ben kuduz iğneleri yerken o veterinerde gözetimde kaldı. 10 gün sonunda hiçbir uysallaşma olmadı. Mecbur saldık.
Mahallede barınamadı. Bir daha hiç göremedim.
Beyin kimyalarının geri dönüşsüz bozulduğuna kaniyim.
Düşün yav, çıplak pvc boruya metrelerce tırmandı. O olmasa düz duvara tırmanırdı. Tırnak geçiremediği bir boru, ucu ucuna tutunuyordu.
Mükemmel vücut planı ama yazılım boku yiyor.
  • namus ninjası  (01.02.15 17:56:45) 
birakma disari, ilan ver belki sahiplenen cikar burdan ya da eksisozlukten. ben de aldim tedavi ettirip biraktim disari kopegim vardi evde, kedi dama cikmis gunlerce aglamis orada. sonra arkadasim beni bir saat azarladi, birakilir mi disari diye. aldi evine o bakti sonra. birakilmazmis.. ama pencereyi ac, bir de kedi merdiveni yaptir, gezip gelsin, alisir yavas yavas. eve kapatmaya da yazik belki.


  • bir varmis bir yokmus  (01.02.15 21:42:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.