[]

kamp yapmak nasıl öğrenilir

her koşulda her doğada çadır kurup yatabilmek, hava koşulları ve hayvanlarla mücadele edebilmek istiyorum. nereden başlamalıyım? Çadır alıp kamp yapa yapa mı öğreneyim yoksa illa bir kulüp filan mı lazım? ilk kapmta kurtlar filan saldırır, yılan ısırır diye korkuyorum.




 
dağcılık bireysel bir spor değil bence. ağrı dağı 4200 kampında nefes alamayacak gibi olmuştum örneğin. orada geberip gitseniz sizi ancak çakallar bulur. o nedenle kulüplerle takılmanızı öneririm.


  • teknikekip  (01.02.15 13:57:25) 
dağa tırmanmaktan ziyade trekking tarzı şeyler düşünüyorum, likya yolu, camino santiago gibi.


  • from potomac to kuban  (01.02.15 14:00:12) 
Serdar Kılıç'ın doğa ile ilgili programlarını izleyin öncelik olarak, sonra doğada hayatta kalma ile ilgili kitaplar öğrenin, işin teorik kısmını halledin; mesela yön bulma, su bulma, harita okuma, ateş yakma, barınak yapma gibi; bu becerileri şehirde halletmeye çalışın. daha sonra sizden tecrübeli biri ile ya da tek başına olmaya karar verdiyseniz bilindik bir yerde(likya yolu, karabük yenice ormanları, aladağlar) kamp yapın, teorik öğrendiğiniz şeyleri pratiğe dökmeye çalışın;

Burada en önemli nokta doğayı nasıl bulduysanız öyle bırakın. Ana amacınız bu olmalı; örnek olarak ateş yakmayın yerine dağcıların kullandığı ocaklar var onu kullanın, barınak yapmak için ağaçlara zarar vermeyin bir ufak çadır ya da bivak kullanın, hatta çadır kurduğunuz zemindeki bitkilere bile dikkat edin; olabildiğince çim ya da toprak zemine çadır kurun, ısınmak için kendi vücut ısınızı korumayı öğrenin.

Kurt ya da yılandan çok normal insandan korkun bence, zaten bilindik bir yere giderseniz bu gibi tehlikeler olmaz kurt da yılan siz ona tehlike arz etmediğiniz sürece da insana saldırmaz, büyük ihtimal insandan kaçarlar.

Son olarak bu işler için başlangıçta yaz ya da bahar etkinliği olarak düşünün, kış için çadır ve uyku tulumu için extreme ürünler kullanmanız gerekir.

Doğada temiz su elde etmek en önemli meseledir, bunun için su filtreleme işini öğrenin; bu sorunu garanti altına almadan gitmeyin hiçbir yere, en azından su kaynaklarını öğrenin derim ben.
  • gezegen olan pluton  (01.02.15 14:29:48) 
oldu bi de jenerator, kettle vs gotursun tam olsun. dogayi nasil bulduysaniz oyle birakin kismina katilmiyorum. orada dogayla bir iliski kurmaya calisiyosun. atesini de yak istersen dallardan kendine mizrak da yap.
her oldurdugun bitkiden sonra ruhuna dua edersin bi de sadkljksdjlajdlk

  • groove  (01.02.15 17:05:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.