[]

olm bu fitness ta takip edilmesi gereken net bi yol yok mu?

internette o kadar çok şey var ki araştır araştır bitmiyor. hah tamam buna göre bi program yapayım diyosun yok başka bişeyi çıkıyor. ama bilmemne doktorları da şunu öneriyor gibi laflar filan. 'hay sikiyim böyle işi' oldum ne yalan diyim.

şimdi ben bu spora yeni başladım ve tahmin edebileceğiniz gibi gayem atletik bi vücuda sahip olmak. gittiğim spor salonunda eğitmenlerle çalışabileceğim bi olanağım yok yani özel olarak ilgilenme diye bişey yok kafana göre takılıyosun.

spora başladım diye gittim nette okuduğum şeyler işte havuç olsun, muz olsun, fındık, badem, yoğurt, kepekli ekmek herşeyi aldım. bi yulaf ezmesi bimde yoktu onu alamadım bi de karfura bakıcam. heves değil yani, sabırlı adamımdır. herhangi bişeye uzun süre direnebilirim. uzun süre aç kalabilen bi adamım veya 5 kere sınava hazırlanıp hukuk fakültesine girmiş biriyim.

şimdi net olarak ben ne yapmalıyım, site önerisi olur kitap önerisi olur veya biliyosanız şu kardeşinize yardımcı olun be hacılar. 50 tane hareket var. hangisini yapmalıyım antreman öncesi ne yapmalıyım şimdi ısınma hareketleri diye bişey gördüm çok önemliymiş mesela. bana spor salonunda ısınma diye sadece yürüme bandı ve bisikleti gösterdiler. beynim döndü arkadaş.

 
Ben exrx.net var onu öneriyorum. Detayda boğulma. Strongliftse gir, starting strenghte bak.
Ağırlık kaldırırken hileli çalışma.Serbest ağırlıktan çekinme. Nebilem. Kasları öğren. Sinerjist antagonist bunları bilerek.
Bu bir biyomekanik olayı ercan.
  • namus ninjası  (01.02.15 12:29:37) 
Nabzını düşürerek ve VO2Max değerini yükselterek işe başlamalısın.

Bu işin fizyolojisiyle ilgili bir dünya kitap var.
  • alperz  (01.02.15 12:32:52) 
angelus olsun sage olsun arnold olsun buraya gelip çok sağlam şeyler söylerler muhtemelen ama nacizane iki üç bi şey söyleyeyim ben de:

abi o kadar karışık değil aslında mevzu. hele başlangıç için. vücuttaki kas gruplarını öğren. bunları gün aşırı çalıştırmaya bak. ilk bir iki ay çalışırken bir günde bütün kaslarını çalıştıracak egzersizler yap. mesela bench press, mesela barfiks, mesela squat, mesela deadlift. compound egzersizleri aratırsan başka şeyler de bulabilirsin. bunların hangisi nereyi çalıştırır öğren, bir günde çalıştırabildiğin kadar kas çalıştır. sonra bir veya iki gün dinlen.

dinlendiğin günlerden birinde kardiyo yapıp kilo problemin varsa ona da ayar çekebilirsin.

ben ne zaman spora ara versem uzun süre, bir iki hafta aşağıda yazdığım şeyleri yapıp vücudu toparlıyorum. ondan sonra bölge bölge çalışmaya başlıyorum. bu program kesin doğrudur demeyeceğim ama ben faydalarını gördüm. sana da bunlar bi örnek olur

deadlift 4x8
shoulder press 4x8
squat 4x8
bench press 4x8
calf raise 4x8
plank 4x 60 saniye

planki ne kadar yapabilirsin bilmiyorum 1 dk yazdım. dediğim gibi söylediklerimin doğruluğuna damgayı vuracak ben değilim burada fakat benim işimi gördü bunlar.

edit: beslenme biraz karışık ama o da aslında gereksiz gıdadan (poğaça ne abi mesela) uzak durup proteini arttırdığında büyük çoğunluğu hallolan bir mesele.

bu vücut geliştirme olayı tabii ki bahsettiğim kadar da basit bir şey değil ama bu işe başlarken bulunduğum konumdan şu ankine bu dediklerimi yapıp geldim ben. ha ben de ideal vücuda sahip değilim o ayrı, sadece başladığım yerden çok daha iyiyim onu biliyorum.
  • reavelyn  (01.02.15 12:41:06 ~ 12:43:59) 
Herkes kendisinin hocası olabilir,benim öğrendiğim bu

Çünkü ahmette etkili olan bir hareket mehmette hiçbir etki yaratmıyor

Sana yararımmax olan hareketleri deneyerek öğreneceksin ben bunu öğrendim 3-4 senede

Beslenme konusunda da yediğine içtiğne dikkat edeceksin

Karbonhidrat az proteini bol alacaksın
  • kaiserr76  (01.02.15 12:56:27) 
Burada verilecek öneriler, siteler vs. bir biriyle çelişebilir. Çünkü insan vücudu kompleks, herkesin bünyesi bir değil vs.

Temel prensipleri izleyecek ve deneme yanılma ile kendini tanıyacaksın. Sonrası da ufak düzeltmeler. 96'dan beri ağırlık çalışıyorum, benim bile hala yeni öğrendiğim şeyler oluyor.
  • arnold schwarzeneger  (02.02.15 08:04:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.