[]

Şınav çekememek

İyi pazarlar!

Insanity yapıyorum ben, 3. Haftamdayım. Hareketlerin çoğuna rahatlıkla uymaya başladım, molalarım oldukça azaldı; ama şınav konusunda hiçbir ilerleme gösteremiyorum. Tüm şınav hareketlerinde ben hala kız şınavı çekiyorum, o da 10 taneden sonra falan bitiyor, yeri öpüyorum sürenin geri kalanında.. Hatta değil şınav, plank pozisyonunda bile çok az durabiliyorum, o da kollarım titreye titreye. Bu hareketleri hakkıyla yapamıyorum hiç yani.

Velhasıl, 70 kiloluk vücudu kollarım indirip kaldıramıyor şu an hiçbir şekilde. Bu normal mi? Yoksa insanity dışında kollarımı kuvvetlendirmem gerekir mi? Siz şınav çekebiliyor musunuz? Bu konuda kendinizi nasıl geliştirdiniz?

K, 26

 
göğüs kasların kuvvetli mi? önce dumbell ile göğüs kaslarını güçlendirebilirsin. ben spor salonunda çalışıyorum, makine ile kol- göğüs güçlendirdim, şinav sayım öyle arttı.


  • from potomac to kuban  (01.02.15 08:12:34) 
insanity nin icinde bi tane de ust govde calismasi videosu vardi extra olarak. dumbell falan da kullaniliyordu. haftada 1-2 onu da deneyebilirsin mesela


  • chavezding  (01.02.15 08:49:42) 
bana sözlükten msg at. sorununu çözeceğiz.


  • ucurulmamak umidiyle  (01.02.15 12:01:43) 
Zamanla oturacak ancak biraz çabalamanız, savaşmanız gerekiyor. Ben 10 şınavdan sonra bir tane bile yapamayacak hale gelene kadar zorluyordum mesela kendimi, sonrasında kendime 2 dakikalık bir dinlenme süresi verip tekrar başlıyordum çekmeye çalışmaya. Bu şekilde 10arlık 5 seti yapmaya çalışıyordum, tamamen olmuyor ama yere yapışana kadar (kendinizi de sakatlamamaya dikkat ederek, o sınırı zaten algılarsınız) devam etmelisiniz.

Neferkitty'nin önerdiği de oldukça mantıklı, biraz daha güçlenip normal şınav pozisyonuna geçebilirsiniz.

Plank için ise süre tutmanızı tavsiye ederim. İlerletmek zorunda değilsiniz, en azından 1-2 hafta için. 30 saniye kalabiliyorsanız 30 saniyenin altına düşmemeye çalışın, sonra 5-10 yükseltirsiniz.

Bu hareketleri uzun vadeli olarak düşündüğünüz takdirde sorun kalmayacaktır :) ben de çok yılgınlığa uğruyordum, bunu o şekilde engelledim.
  • sevgikusunkanadinda  (01.02.15 14:42:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.