[]

ayak bas parmagimi iki yerden kirdim ama...

gittigim devlet hastanesindeki doktor filmi gordukten sonra alciya dahi almadi. sadece yanindaki parmakla beraber sargiya sarip yolladi. parmagi oynatmayip 10 gun sonra kontrole gitmem gerekiyormus.

burasini cok da garipsemiyorum; ama adam bu sargi islemini yaparken kirik parmagi zerre hareket ettirmedi de. gittigim hali hic bozmadan sargiyi yapti.

daha once de baska yerlerde kirik yasadigimdan sunu biliyorum. misal el bilegim kirildiginda doktor onu alcilamadan once kirigi bir duzeltir, oyle alciya alirdi.

burada ise sargi islemi esnasinda kirik parmak zerre oynatilmadi, duzeltme filan yapilmadi.

icim pek rahat degil,ya bunlar yeterince ilgilenmediyse, ya yamuk kaynarsa diye endise ediyorum; ama ozel hastaneye gidip para sacmak da istemiyorum.

bu yuzden sizlere soruyorum. elinde rontgen olan bir doktor boylesi bir hatayi kolay kolay yapabilir mi; yoksa rontgende kirigin muntazam bir sekilde oldugunu gordugunden dolayi, bir duzeltme islemine gerek gormeden sarmis olabilir mi?

hata yapma ihtimali yuksek derseniz ozel hastaneye para sacmayi dusunecem. ama boylesi bir hata kolay kolay olmaz derseniz; oturup bekleyecem.

sizce ne yapsam? siz ne yapardiniz?

 
parmaklara öyle yapılıyo.. neresini alçı yapaak ki 5 cm bişey çıkar o alçı yürüyemezsin sonra. özel de alüminyum atel verecekler onun yerine o olacak. benim el parmağım kırıldı aynısını yaptılar. ayak tarağı çatladı dize kadar alçı yaptılar.


  • mr fusion  (01.02.15 01:24:27) 
Adam niye alciye almadılar demiyor, niye kırığı duzeltmeden sardi diyor, düzeltmesi gerekmez miydi diyor


  • yahveyire  (01.02.15 01:32:17) 
ayak parmağı yük taşımadığı için ufak açı farkları (ayakkabı giymeyi engelleyecek durumda olmayanlar) hoş görülüp düzeltilmezmiş. Belki sizin parmağınızda da böyle bir durum gördü doktor. Siz yine de filmi bir başka doktora daha gösterin. Geçmiş olsun.

www.uzmantv.com
  • conrad moricand  (01.02.15 01:58:32) 
Eğer kırık kemiğin genel şeklini bozacak bir yer değiştirmeye yol açmadıysa düzeltecek bişey yok elbette. Kendi kırığınızı bir taşı sertçe vurduğunuzda oluşan çatlak gibi düşünün. Taşın şekli aynı ama ortada çatlak var. O dediğiniz düzeltme işlemi (redüksiyon) kırık kemiğin şeklini değiştirdiyse yapılır. Önce kırık parça yerine oturtulur ve sonra alçıyla sabitlenir.


  • makbul jakoben  (01.02.15 02:17:25) 
O diil de paça suyu kaynatıp iç bol bol. kemikleri çabuk kaynatıyor.


  • innerbliss  (01.02.15 18:58:31) 
Kisa mesafeli bir kosu yarisi yapacaktik arkadasimla, iyi cikis yapmam gerekti, ilk adimda fazla yuklenip ikinci adimimda yalpalamaya basladim; toparlayamayinca bes adim sonra yere kapaklandim. O arada herhalde yere kapaklanirken ayakkabinin icinde katlandi parmak. Iki yerden gitmis.


  • ozzycatt  (01.02.15 19:42:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.