[]

uyku apnesi

abim sürekli uyku halinde.uyurken de nefesi çok sık kesiliyor. uyku testi için hastanede bir gün geçirdi ve 3 saatlik kayıtta neredeyse her dakikada nefes kesiklikleri yaşamış. doktor ileri seviyede olduğunu söyledi ve tedavisi yok dedi. rahat nefes alması için cihaz önerdi sadece. sizce ne yapmalı? böyle bir sorunu olan ve çözüm bulan var mı?




 
Abiniz kiloluysa kilo vermek çok büyük ilerleme kaydettirebilir. Değilse doktorun tavsiye ettiği cihaz, yani CPAP de çok işe yarar. Uyku apnesi istisnai durumlar haricinde ölümcül sayılmaz. Sadece uyku kalitesini bozar ve gün içinde çok yorgun hissedersiniz. CPAP denemekte fayda var.


  • makbul jakoben  (01.02.15 00:27:46) 
çok kilolu sayılmaz aslında ama son aylarda kilo artışı oldu baya. birde eklemem gereken şey burnunun bir tarafının kemikten dolayı tıkanık olması. doktor pek önemsememiş ama açılsa bi etkisi olur mu acaba


  • alttire  (01.02.15 00:42:04) 
Evet kesinlikle. Uyku apnesinin yaygın sebeplerinden biri budur. Doktor göğüs hastalıkları uzmanıysa bunu atlamış olabilir. Bir de kulak burun boğaz uzmanına görünmesinde fayda var.


  • makbul jakoben  (01.02.15 00:44:04) 
Eğer her dakika seviyesinde apne varsa cpap harici bir çözüm olacağını sanmam. Kilo vermek+burun operasyonu yardımcı olur gerçekten ama maskeye alışmaya çalışsın ufaktan.


  • fayfim  (01.02.15 10:00:45) 
Aynı problem bende de var. En sonunda taktım nasıl çaresini bulabilirim diye, özellikle de horlamanın. www.horlamatedavisi.com bu siteyi buldum, tedaviyi olan 1-2 kişiyle de irtibata geçtim. Bugünde kendileriyle konuştum, önümüzdeki hafta randevu aldım gidip görüşücem. Horlama protezi diye, kişiye özel bir protez hazırlıyorlar ve böylece hem uyku apnesi hem horlamanın önüne geçiyorlar. Muhtemelen yaptırıcam, sonuçlarını, unutmazsam paylaşırım.


  • suppermaster  (02.02.15 17:46:47) 
Bu protezi yaptırdım. Takma diş gibi düşünün dişlerinizin kalıbını alıp, bir protez yapıyorlar size özel. bu protez, sizin alt çenenizi biraz önde ve ağzınızı hafif açık bırakıyor. bu da sizin horlamalarınızı ve uyku apnenizi önlüyor. ancak bende mi oldu sadece bilmiyorum, geceden sabaha kadar hiç aralıksız takarsanız, çene kaslarınızda ağrı yapıyor. sonuçta iyi bir çözüm.


  • suppermaster  (18.08.17 14:15:55) 
Cihaz işe yarıyor. Eşim kullanıyor birkaç senedir.Eskiden nefes alamadan uyuduğu için inanılmaz yorgun kalkardı, şimdi çok daha iyi.
ama tabii kilonun da etkisi çok.Kiloluysa verdikçe rahatlama olur bence.

  • demoniclewinsky  (18.08.17 14:39:32) 
babam 3 senedir cihazı kullanıyor, memnun. Eskiden tüm ev horlamasından inlerdi, şimdi sıfır ses


  • mirty  (18.08.17 14:58:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.