[]

Bu elemanı sileyim mi?

İnsanlar karşıt görüşlerde oldukları sosyal medya arkadaşlarını siliyorlar ya, ben buna çok karşıyım ama gelin görün bir eleman var ki kafamı çok karıştırıyor. Sövmemek, tartışmamak için kendimi çok zor tutuyorum. Diğer yandan da yanlış düşünüyorsun diyorum kendime. Üniversiteden sınıf arkadaşım kendisi. İşin kötüsü, üniversite boyunca tek bir yanlışını görmediğim, bana hep iyi davranan, iyi anlaştığımız, "pandispanya reyiz" diye baya etrafımda dolaşan, samimi, çok sevdiğim bir insandı kendisi. Görüşlerimiz bu kadar zıtken nasıl böyle iyi anlaşmışız, ya da ne ara bu hale geldi, anlamakta çok zorlanıyorum. Akp'li falan değil, baya başka türlü, aşırı radikal bir insan. Halbuki o zaman kız arkadaşı da vardı. Mini elbise giydiğini filan da görmüştüm kızın. Normal insanlardı. Nasıl oldu bu iş gerçekten aklım almıyor.

Paylaşımlarından ufak kupleler sunuyorum. İlla hepsini okumanıza gerek yok, hepsi aynı zaten, birini okuyunca da anlaşılıyor. Sonra da gerekçeli kararlarınıza talibim:

*********************************************************************************
"kemalistin fitnesi komünistten daha şiddetlidir.Komünizme ilgi duyan bilinçsiz bir Müslüman'ın kısa bir araştırmayla komünizmin temelde dini haşa tamamen batıl ve gereksiz gördüğünü anladığı anda ondan soğuması kuvvetle muhtemeldir.Kemalizm ise daha sinsi bir ideolojidir.Dini toptan reddetmez.kemalizm der ki "Din ibadet anlamında bizim izin verdiğimiz ölçülerde yaşansın.Lakin din dolayısıyle Allah(cellecelaluhu) devlet işine karışmasın." diyerek hem mülkün gerçek sahibini devre dışı bırakmaya kalkar,hemde bağlılarını-yandaşlarını Kur'an'da ki devlet yönetimi ile ilgili ayetleri inkar etmeye sevkederek küfre sürükler.Lakin beyni yıkanmış olanlar "Biz Müslümanız ama Şeriat'a karşıyız" diyerek küfürde inad edip,bu sapkın ve ultra çelişkili fikirden tevbe etmeyerek katmerli kafir olurlar.Buradaki asıl büyük tehlike kişinin küfre düştüğünü kabul etmeyip inatla bozuk bir inanışa devam etmesidir...Oysa herhangi bir camiinin imamına dahi düşüncesini arzetse bu tarz bir inanmanın kendisini kafir edeceğini öğrenecektir...Lakin ona göre din hususundada söz sahibi işin ehli alim ulema değil, kendisidir."


"Ağaç için,beş para etmez aydın geçinen gazeteciler,sokaklarda terör saçıpta akabinde ölenler,dhkpc li itler için sokağa dökülen veya kutsallaştırdıkları atatürke edilen bir laf için sosyal medyayı ayağa kaldıran itlerin "ekserisine" bakın.Bu iğrenç gazetenin yaptığı pislik için kıllarını kıpırdatmazlar,kalben buğz bile etmezler...Devekuşu gibi kafayı gömdükleri gibi seslerini çıkarmazlar.Bu işlerin,bu pasifliğinde hesabı sorulur elbet..."


"çarliciyim diyenleri,bu işe razı gelenleri iyi inceleyin...Hepsine tek tek bakın.Ortak özellikleri saygısız,namussuz,şerefsiz,alçak,yavşak,adi,gavat,cahil,sığ görüşlü,düşük zekalı,hain,satılmış,nankör,fırsatçı,ırz düşmanı,sapık,provakatör,toplum zararlısı ve münafık olmalarıdır..."


"Okul zamanlarında beyin yıkayıcı öğretmenler vardı.Ta ilkokulda başlarlardı."Laiklik; din ve devlet işlerinin ayrılmasıdır!" Bizde hayırlı bir iş sanardık.Ne bilelim cahiliye müşriklerinin sistemi olduğunu.Allah(cellecelaluhu) tez zamanda kaldırsın inşAllah şu pis sistemi.Ceza yok memlekette.Herşey herkesin yanına kâr kalıyor.Peygamberimize(sallAllahualeyhivesellem)'e hakaret ediyor.Cezalandırılamıyor.Keza tecavüz,hırsızlık,yolsuzluk,cinayet,adam yaralama dahil...Şimdi bu işlerin ucu kendine dokunmayanlar laiklik çığlıkları atıyorlarya.Biri çıkıp bunlardan birisinin anasını babasını kesse bu sefer "Asacaksın bunu!" diye dövünür.Arabasını çalsa "Keseceksin bunun elini!" diye çırpınır.Bizde onu diyoruz işte..."


"İsmet'in ölümyıldönümüymüş...Lanetle anıyoruz.Memleketin başına bela olmuş zatlardan.İkinci bir demiryumruk dönemi.Bugünkü chp kafasının temeltaşlarından."


"İşte cumhuriyetin kadına verdiği değer...Genç beyinlerin yıkandığı,sahte tarihin papağan gibi ezberletildiği beyin yıkama üniteleri olan okullarımızda anlatılanın aksine cumhuriyetin gerçek yüzü.
Yıl 1926 Yer Erzurum...Dünyanın en saçma kanunu olan şapka kanununu tenkid ettiği için asılan ve naaşı günlerce teşhir edilen Şalcı Bacı.Ev ev gezip bohçasıyla hanımlara giyim eşyası satan bir kadıncağız...Gerisini Çetin Altan anlatıyor..."


"Devletin ekmeğini ye,okulunda oku, hastahanesinde tedavi ol,kurumunda çalışıp maaş al,hertürlü hizmetinden faydalan sonrada istemezük...Yok ya? Tabiiki devlet sana bu hizmetleri vermeye "mecbur".Lakin sende bu hizmetler karşılığında itlik yapmamaya,ihanet içinde olmamaya "mecbursun".Devletin adamın kafasına sıkıp asit kuyusuna attığı,dilinden,örfünden sebep elektrik verdiği,astığı günlerden bugünlere geldik.Hayvanlık yapmayın.Devleti eleştirmek başka şey ki gel beraber eleştirelim; hainlik başka şey.At başka şey,eşşek başka şey.At ile eşşeği ayırd edemeyen anasıyla avradınıda ayırd edemez.."

*********************************************************************************

Daha beterleri de vardı da uğraşamadım şimdi daha fazla aramaya. Adam sırf nefret söylemi ve demagoji ya. Ne yapardınız?

 
Silme, ana sayfamda gözükmesin de. Arada girip sosyal gözlem yapar gibi okursun.


  • Lim5  (31.01.15 22:46:32) 
Silme bence de. Ama reelde samimiysen mesafe koy. Bu tipleri okumak insana etraftaki tipleri tartma imkanı veriyor.


  • makbul jakoben  (31.01.15 22:48:30) 
sil gitsin.
yoksa bir yerden sonra illa ki kavga çıkıyor. bi iletine sataşıyor falan.
asabın bozuluyor. en iyisi uzakta olsun.
  • titiraprap  (31.01.15 22:49:11 ~ 22:50:20) 
unfollow yap.


  • [silinmiş]  (31.01.15 22:49:41) 
sil gitsin

takibi bırakıp, hala arkadaş kalmanın hiçbir anlamı yok. evet hayatta bu tarz çomarlar var ama bunların senin çevrende olmasına ne gerek var? benim gezi döneminde sildiğim kişiler oldu. gram pişman değilim.
  • raskolnikov2  (31.01.15 22:51:38) 
söylemlerinden, tavırlarından rahatsızlık duyduğumuz biriyle niye arkadaş kalalım ki; arkadaşlık bir his meselesi.

arkadaş olarak hissetmediğim biriyle herhangi bir mecrada, arkadaş etiketiyle aynı yerde neden bulunayım ki?

kısacası, silerdim, böyle durumlarda siliyorum ben.
  • wilhelmwasmuss  (31.01.15 22:52:33) 
Sil gitsin, ben katlanamiyorum boyle tiplere. Eninde sonunda kendimi tutamayip tartışıyorum. O yüzden bastan mesafe koymak en mantiklisi.


  • fraise  (31.01.15 23:01:24) 
Silme, takibi bırak..
Normalde pek silmem karşıt görüşlü insanları. Böyleleri de var listemde.

Sadece bir kişiyi karşılıklı birbirimizden hoşlanmadığımızı soyledikten sonra paylaşımlarından gına gelince silmiştim, nasılsa görüşmem diye.

Kalsın bu arkadaş.. Mesela aranızda bir sohbet varsa, tartışmak isterseniz üçüncü alıntıya bir yorum yapın, gorursunuz sizi tenzih ederim falan gibi şeyler söyleyecektir.. Sırf bir yerlerden dinleyip ezberlediği şeyleri söyleyip duruyorlar çünkü..

İnsanların değişimlerini gözlemleme şansınız olur. Böyle çok insan var..
  • hayal bilgisi  (31.01.15 23:13:05) 
Ne yapardım? Silerdim.

Fanatizmin her türlüsü zararlı ve her türlü fanatiği siliyorum.
  • whimsical  (31.01.15 23:13:06) 
sil gitsin. muhtemelen işiyle alakalı olarak yapması gerekiyordur ya da gerçekten öyle düşünüyordur.
iki türlü de işe yaramaz.

  • zvonimir  (31.01.15 23:14:10 ~ 23:14:50) 
suç halk düşmanlığı, devlet eliyle yapılan katliamları meşrulaştırma
ceza: döverek cezalandırma.

yapamıyorsan sil gitsin.
  • rygard  (31.01.15 23:24:28) 
ben silmem. bireysel tartışmalara girip iki de bir laf sokarsa onu siliyorum. her görüşe saygım vardır... hazmetmek lazım...


  • gotic  (31.01.15 23:57:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.