[]

aslan neden ormanlar krali?

Sb.
Google da ara demeyin ben sizden cevap bekliyorum.



 
değil bence.

büyük, görkemli ve etçil olduğu için o unvan görülmüş kendisine. şerefsizin tekidir.
  • take me rufee2  (31.01.15 17:01:36) 
sırtlan sürüsü kral. bir tane etçil gelip götü yiyorsa dalaşsın bakalım, hepsi götüm götüm kaçıyor görünce.


  • devorgilla the gunslinger  (31.01.15 17:02:27) 
yelelerden dolayı sanırım. taç göndermesi içeriyor olabilir ya da gösterişli hava kattığındandır.


  • nawar  (31.01.15 17:09:42) 
Büyük kedi olmasının etkisi vardır herhalde. Kediler bacak kadar boyu ile tüm ev halkını dize getiriyorsa, onun hırlayanı da ormanı (ya da düzlüğü) dize getiriyor diye düşünmüş olabilirler. Sonuçta kral gibi "dediğim dedik" hayvanlar.

Bir de gürlemesi de kral tipli. Oturduğu yerden kızar, emir yağdırır gibi bir hali var.
www.youtube.com

Kral fiziksel güçlü ya da çevik olmak zorunda değil ya, aslan da en güçlü veya en çeviği değil. En çok oturduğu yerde gerile gerile ve kasıla kasıla dolaşanı olduğu içindir.

Bal porsuğu çok mahalle delikanlısı tipli, maymun çok şebek, sürü ile dolaşan hayvandan zaten kral olmaz, çita oturduğu yerde ağır değil, fil çok hantal, kuş gibi uçan hafif bir kral da olmaz.
  • aychovsky  (31.01.15 17:10:03 ~ 17:12:28) 
Yahu duyuruyu açan vatandaş "Sizce ormanlar kralı kim?" diye sormamış ki. "Neden aslanın ormanlar kralı sıfatı var?" diye sormuş. Siz gelmiş burada "Bence değil" diyorsunuz. k1311.hizliresim.com

Saçma veya değil, sorulan soruya düzgün cevabı sadece kaptan maydonoz vermiş. (Sonrasında nawar ve aychovsky, ben bu satırları yazarken onlar cevap vermemişti.)

Ben cevabı (cevapları) bilmiyorum, bilmediğim için merakla tıklayıp baktım ama verilen cevaplara fitil oldum.

Sizce aslan ormanlar kralı olmayabilir, eğer neden aslana "ormanlar kralı" dendiğini biliyorsanız onu bir söyleyiverin lütfen. Aslanları severim. Aslanları sevelim. Aslanlara calgon verelim, aslanların ömrünü uzatalım. Teşekkürler.
  • yirmisantim  (31.01.15 17:13:59 ~ 17:14:56) 
aslanın haremi var la, harem'i olana kıral demiyelim de mahmut mu diyelim.

ayrıca herif bi halt yapmıyo hatunları avlanıyo herifin önüne getiriyo yattığı yerden yaşıyo arada bi kükrüyo, hareminde gözü olan varsa yerinden kalkıyo o kadar.

birde her hayvana kafa tutuyo, boyutuna bakmıyo fil mil zürafa hepsini indiriyo aşağıya.
  • selam  (31.01.15 17:20:08 ~ 17:21:59) 
karizma hayvan. yeleli falan olan erkek aslanlar karizma oluyor tabi. mesela teke tekte aslanla kapışacak başka bir hayvan da yok. sırtlan sürüleri hariç aslanlara bulaşan yok. rahatlar. bu yüzden bence.


  • neil manke  (31.01.15 17:38:21) 
bu "sıfat" muhtemelen yüzyıllarca önce avrupa'da (buna anadoluyu da dahil edebilirsiniz) yazılan hikayelerde, masallarda verilen bir sıfat. aslan avrupa için bilinmeyen bir hayvan değil, ancak ta roma ve öncesi dönemden beri avrupa'ya dışarıdan getirilen ve nihayetinde "egzotik" bir hayvan. ayrıca gladyatör dövüşlerinde falan kullanılıyor, o dönemde bir avrupalının gözündeki en güçlü hayvanlardan biri. avrupa'dan baktığınızda hayvanların ormanda yaşamasından daha doğal bir şey yok.
özet:
aslan bir hayvan-> ormanda yaşar.
güçlüler kral olur + aslan güçlü bir hayvan -> aslan kral hayvan.
topla bakayım şimdi, ormanlar kralı.
  • yalnux  (31.01.15 17:54:12) 
bence degil. ormanda aslan olmaz, seengeti duzluklerinin krali dersek daha dogru olabilir.

ormanlar krali ayidir bence
  • exlibris  (31.01.15 18:08:51) 
asalet.


  • hasansabbah  (31.01.15 18:47:23) 
aslan yüzyıllar boyunca güç ve asaletin sembolü olarak gösterildi. sadece ormanın değil, hayvanların kralı olarak da atfedildi. Ezop fabllarindan günümüze kadar edebiyat alanında da simgelendi bu.

hatta kraliyetin ve ihtişamın sembolü haline de gelmişti. aslanlar krallar tarafından tutulan hayvanlardı. ilk Asur kralları beslemiş sanırım.

tabii kültürel etkinin oluşması aslanın görünüşünde, karakterinde de yatiyor. erkek aslanin yelesi yeter :)

surda daha ayrintili cevaplar var:
www.quora.com
  • ermanen  (31.01.15 19:38:18 ~ 19:38:48) 
görkemli görünüm (yani yele).
en güçlü kedi kaplan olmasına rağmen aslan daha ihtişamlı görünüyor.

  • tururo  (31.01.15 19:59:26) 
Besin zincirinde en üst sıralarda olduğu için olabilir (kendi yaşam alanında tabi) ayrıca düşmanı yok. Şimdi sırtlanlar aslana saldırıyo amg diyenler olacaktır onlar için peşinen açıklama yapayım; sırtlanlar aslanları yemezler. Hatta hiç bir hayvan aslan avlamaz. İşte bu yüzden aslan king.


  • Tears of Devil  (31.01.15 23:15:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.