[]

yakalanamayan ama gözü iltihaplı kedi :((

Merhabalar sevgili duyuru ahalisi,

Bahçemde her gün mama verdiğim 3 kedi yavrusu var. 3-4 aylık oldular. Ev müstakil. Anneleri bir sabah paspasımın üzerine bırakıp gitmişti.o gün bugündür bahçe sınırlarından pek çıkmadılar ama çok korkaklar. Günde iki kere mama vermeme karşın, ne kadar aç olsalar da ben evin kapısını kapatmadan asla mama yemeye gelmiyorlar mesela. Bütün sokak kedileriyle çok iyi anlaşan ben, asla iletişim kuramadım bu kardeşlerle.

Neden anlattım bunu: Çok yaklaşmadıkları için bu sabah fark ettim ki, bir tanesinin gözü epey kötü iltihap olmuş. Ama asla yakalayamıyorum. 1 metreden fazla yaklaştığımda hemen koşarak yola kaçıyor. Çok da hızlı. Kutunun içine mama koydum gelsin diye, kutunun kapağını kapamaya yaklaştığımda bile daha elimi uzatmadan can havliyle kaçıyor. Korkup, tamamen uzaklaşmasını da istemiyorum. O zaman hiç tedavi ettiremem.

Veterineri aradım, mamasına falan damlatabileceğim uzaklaşmadan çabuk etki edecek bir ilaç var mı diye ama yok dedi. Hap da hem uzun zamanda etki eder, yani nerede uyuduğunu bulamam diye olmaz dedi.

Eve de alamıyorum ki. Evin içine muhteşem mamalar bıraktım, gelsin yesin diye, ben uzaklaştım falan ama 1 saat kapı açık kalmasına rağmen gelmedi.

Nasıl yakalayacağım. Göz göre göre kör olacak yavrucağız. Bir yardım edin :(((

 
battaniye, file gibi bir sey atin ustune. baska turlu tek basiniza yakalamaniz zor. benzer sekilde cok kedi yakalayip tedavi etmisligimiz oldu, ama biri yardimci olursa size daha guzel olur. yakaladiktan sonra sepete koyun sonra veterinere. :)


  • costa blanca  (31.01.15 16:21:59) 
eşimle birlikte deniyoruz zaten :/ onu da denedik. biz iki ucundan kapatıp yakalayana kadar kaçtı. uyandığımdan beri bununla uğraşıyorum. Kedi taşıma kutusu vb de denedim. Zaten biz herhangi bir şekilde ortamda olduğumuzda asla 1-2 mt den fazla yaklaşmıyor. Normal kedi kutusu değil de, belki yukarıdan kapanan yaylı bir şey bulursam, içine girdiğinde uzaktan ipi çekip falan kapatabilirim belki. Büyükçe bir leğen var evde. Kuş yakalamak gibi, iple bir düzenek kurayım diyorum. Onun ağırlığından kaldırıp kaçana kadar yakalarız belki. Normal kedi kutuları kapı gibi kapandığı için olmuyor :( Bugün epey korktu artık. Yarın devam :((


  • sappho  (31.01.15 16:33:04) 
Bölgenizdeki hayvan barınağını ararsanız gelip ağ ile yakalarlar, tedavilerini de yaparlar.


  • orta sahanin beyni  (31.01.15 16:34:27) 
@orta sahanin beyni Sarıyer belediyesine bu konuda inancım sıfır açıkçası. Geçen kış karda motora sıkışmış bir kedi buldum. Tek bacağı epey kötüydü. bir iki gün geçmiş çünkü üzerinden. Ama kedi epey canlıydı. Kendi veterinerime götürdüm bulur bulmaz (gece idi çünkü)temizledi vb biraz ama ameliyat olması gerektiği için belediye veterinerine götürmemi söyledi. Ertesi sabah erkenden Sarıyer Belediyesi'ne götürdüm. Orada kafesle bırakmamı, o an çok yoğun olduklarını ve haber vereceklerini söylediler. 2 saat sonra aradılar. Kedinin öldüğünü söylediler. Hiç ölecek bir kediye benzemiyordu açıkçası, bacağı kesilse kurtulur gibi geldi bana. Bütün o gece mırlayıp durmuştu kolumda acıdan ama epey canlı idi, mama falan yemişti. Kimseyi haksız yere suçlamak istemiyorum ama bence uğraşmamak için öldürmek daha kolaylarına geldi diye düşünüyorum.

Gene de pazartesi günü şansımı deneyeceğim hala yaklayamamış olursam.
  • sappho  (31.01.15 16:48:58 ~ 16:49:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.