[]

Direksiyon Sınavı Taktikleri

Selamlar,

Yarın direksiyon sınavım var, ehliyet hocam vites değiştirirken debriyaj'dan ayağımı hızlı çekmem dışında bi' sıkıntı olmadığını söyledi. Sınav olayları geriyor beni biraz.

Var mı önerileriniz?

Bu duyuru da güncel bu arada :D www.eksiduyuru.com

 
Arkaya oturacak olanları takma yokmuş gibi davran baktın canını sikiyorlar çek sağa indir.

Bunu yapmadığıma bin pişmanım

Çenesi düşesiceler
  • indescribable  (31.01.15 14:20:33) 
Lan olm ben bu arkadakileri takma meselesine o kadar takilmistim ki yuzlerine bakmamistim hocanin. Sinavdan sonra ogrendim ki lise ogretmenimmis benim.

Adamlarin yuzune bakin bi kere en azindan :)
  • godless frog  (31.01.15 14:41:34) 
rahat ol. rahat olursan 1-0 önde başlıyorsun zaten. rahat değilsen bile rahatmış gibi takıl içe doğru sıç gerekirse. yol boyunca konuşurlar konuşmazlarsa sen konuş rahat olduğunu göstermek için muhabbet falan et ama önceliğin yol olsun tabii. stop ettirme, stop ettirirsen gg. gerekirse kaldırırken bağırt arabayı ama stop ettirme. gerisi gelir zaten.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (31.01.15 14:43:20) 
artık stop ettirirsen indiriyorlar anında rehavete kapılma.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (31.01.15 14:51:19) 
Ben sınavda çok rahattım. Fazla rahattım hatta 1 dakika susmamıştım. Sakın bunu yapma. Zaten arkadakiler seni konuşturcak ama onların seni konuşturduğu kadar konuş. Fazlası zarar. Gıcık bir komisyona denk gelirsen çenen yüzünden bırakabilirler.
Stop ettirmemen önemli. Ama olmayacak şey olur da stop ettirirsen hiç stres yapma ve hemen devam et. Stoptan sonra heyecan yapmaman da önemli.
Sinyal ayna koltuk ışıklar çok önemli. Ciddi ciddi kalkarken sinyal vermeyenler oluyor mesela, baştan kaybediyorlar. Geri kalan her şey hallolur.
Rahat ol ya cidden çok eğlenceli bir şey pozitif ol stres yapma dünyanın sonu değil.
  • okuyamıyom ben ya  (31.01.15 14:55:08) 
çocuk ezmediğin sürece geçmemen mümkün değil.


  • brakgn  (31.01.15 16:20:25) 
taktiğe falan gerek yok ehliyeti herkese veriyorlar. zaten istanbul trafiğinde bu kadar kasap olmasının sebebi de bu.

ben koltuğu geri iterken arkadakini ezmiştim biraz. hani sonuçta onlar da insan "sen nasıl beni sıkıştırırsın adi mahlukat" falan demediler. çok da rahatsız olma ondan. arkadakileri takma derken insan yerine koyup bir selam ver yani :D

debriyajdan ayağını hızlı çekersen araba ufak bir öne atıyor kendini. hoş bir şey değil. puan kırabilirler. onun dışında dur kalk, park et, geri git, yokuşta kalk vs. yoktu ben girdiğimde. şimdi var mı bilmiyorum.

ben sınavdayken, önüme çocuk atladı. fren ile duramayacağım mesafedeydim, çift şeritli çift yön yolda karşı şeride kırdım direksiyonu mecbur. o sırada benim yanımdaki hoca panik olup frene bastı, puanım orada kırıldı zaten.
  • nawar  (31.01.15 16:23:46) 
kemer
aynalar
kalkış
sinyaller
bunlara dikkat ettin mi gerisi kolay. belki lastiklerin havasını kontrol etmeni bekleyebilirler ama ne ben yaptım ne yapanı gördüm.
  • bass solo take one  (31.01.15 16:45:06) 
Sakin ol, sadece sakin ol. Ben ilk seferde tam 2 defa stop ettirdim. İlkinde kavşakta, ikincide yokuşta dur kalk esnasında. 10 gün süren direksiyon eğitiminin ilk gününde dahi stop ettirmemiştim neredeyse. Kaldığımı anladığımda kafamdan boncuk boncuk ter akıyordu. Rahat olmak lazım.


  • johnmalkow  (31.01.15 17:12:03) 
Sanırım 2 yıldır uygulanan yeni sistemde gayet de zor direksiyon sınavı. İlk seferde benle birlikte sınava giren 15 kişiden sanırım 3-4 kişi ancak geçebilmişti.


  • johnmalkow  (31.01.15 17:13:18) 
Yokuşta durdurup kaldırma, trafiğe çıkma, iki duba arasına park etme tarzı şeyler var yeni sistemde. Çok da basit değil, sürücü koltuğuna yeni oturan biri için.

Rahat olmaya çalışacağım. Yarın 4.05'ten sonra güncellerim burayı. Var mı başka öneri
  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (31.01.15 17:16:51) 
yanına oturan sana habire soru sorup dikkatini ölçecek kesin, soru sorunca yüzüne bakarak cevap verme. bakmadan yanıtla. rahat davran bir de, ne sınavlar görmüş geçirmiş insanlarız, ehliyet neymiş. ölümcül bir şey yapmazsan veriyorlar ehliyeti zaten. ölümcül bir şey yaparsan da ölmüş oluyorsun, sorun yok yani.


  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (31.01.15 17:24:17) 
Park ederken sag aynayi indir, kaldirimi ve arka tekerlegi gor yani cok rahat girersin.

Kirmizi isikta beklerken bosa atip ayagini debriyajdan cek, rahat gosterir.
  • signore  (31.01.15 18:12:53) 
1 emniyet kemerini unutma
2 dur dedikleri yerlere iyi bak durmanın yasak olduğu yerde sağa çek diyebilirler.

  • kakao  (31.01.15 18:28:17) 
Sonuç? Gerçi akşam belli oluyordu sonuç ama belki söylemişlerdir size. ^^


  • okuyamıyom ben ya  (01.02.15 15:11:45) 
Geçtim, unutmuşum güncellemeyi :/


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (15.03.15 02:17:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.