[]

çizilen deseni bir seye aktarma

Selam arkadaslar,
Yani diyorum ki,
ben simdi photoshop ya da illustrator ile bir sey cizdim. Bunun ciktisini kagida alıyoruz evet. Peki diyelim bi şalin ya da bir tisortun ustunde olsun istiyorum. Onu nasil yapıyoruz?


 
Kumaşa baskı yapan yerler var. Çıktıyı daha iyisi deseni dijital ortamda götürüyorsunuz onlar baskıyı yapıyorlar.


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (31.01.15 13:24:08) 
Selam, şal için bilemem şalda çizilen şeyin dağılması gerekiyorsa özellikle bir logo filan değilse ve kenarda bir yerde olmayacaksa, ama tişört için baskı yapan bir çok yer var. Çizdiğin şeyi iyi bir çözünürlükte, istediğin ölçülerde kaydedip götürmen yeterli.


  • rhoda  (31.01.15 13:26:28) 
Olcu derken mesela hangi boyutta yapmalıyım? Sayfanın hepsini kaplayacak sekilde mi olmali? Cunku logo falan olsa evet bi kenara yaparım ama komple tamaminda olmasıni istediğim bise icin nasil yapmayi onerirsiniz?


  • evc  (31.01.15 13:29:51) 
Yakınlarınızda bu tür baskı yapan yer yok ise; transfer tekniği de uygulayabilirsiniz. Onun için de kaliteli renkli çıktı almanız gerek.

Transfer tekniği; bir çözücü yardımı ile kağıttaki boyanın kumaşa/tahtaya vb geçirilmesi demek. Daha çok ahşap boyama malzemeleri satan kırtasiyecilerde transfer malzemeleri bulabilirsiniz.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (31.01.15 13:30:42) 
Dijital ortam daha mi kolay acaba? O transfer isi karisik geldi birazcik.


  • evc  (31.01.15 13:35:36) 
ölçüden kastım çizimin boyutları bi tişört alırsın onun neresinde ne kadar boyutlarda olsun kısmı, boyut olarak 300 dpi iyidir derler ama yaptığın çizimin renklerine göre değişir, en iyisi çiziminle gitmen ve konuşman olacaktır, çünkü onlar görseldeki renklere göre ve makinalarına göre yönlendirme yaparlar.


  • rhoda  (31.01.15 13:41:50) 
peki bu isi yapan ist/avrupa'da bildigi yerler olan var mi?


  • evc  (31.01.15 13:47:38) 
ben istanbul avrupadayım, iş yerim cağaloğlunda hemen dibimizde metin copy center var, cağaloğlunda iran konsolosluğunun yanı. üstelik fiyatları uygun ve ilgililer. sen yine başka yerler de araştır istersen, benim de yaptırmak istediğim şeyler var, ekstra bir yer bulursam özelden msj atarım.


  • rhoda  (31.01.15 13:54:33) 
transfer tekniği karışık biraz tabii. Yurdun hangi köşesinden yazdığınızı bilmediğim için alternatifi yazdım. Dijital ortam en kolayı ve garantilisi.


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (31.01.15 13:54:42) 
geçen gün iş yerine giderken gördüm bağcılar'da birçok tekstil fabrikası var
üzerinde hep "emprime baskı" yazıyor
bir araştır istersen
  • probiyotik  (31.01.15 14:39:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.