[]

compumaster kim

compu seni kınıyorum ve sana laflar hazırladım.
şu duyuruda bulunduğum süre zarfında hiçbir zaman kalkan bir duyuruma ya da cevabıma sinirlenmedim ancak compu'nun sergilemiş olduğu ''ben yaptım oldu'' tutumuyla zıvanadan çıkmış durumdayım. dün açtığım ''beni nasıl bilirsiniz duyurumu kaldırmış. tamam formata aykırıdır (ki orada da kendimle ilgili bir bilgi arayışında olma durumum söz konusuydu. burada anonim kimliklerimizin verdiği rahatlık bağlamında, sosyal yaşantımızda olamadığımız kadar kendimiz oluyoruz. bu bağlamda gelecek olan cevaplar günlük hayatta ''kanka nasıl biriyim lan'' sorusuna gelecek olan cevaplardan daha doğru cevaplar oluyor. bu yüzden formata aykırı bir durumun söz konusu olduğunu düşünmüyorum ama hadi formata aykırı diyelim yinede, kral compu) ya da istemiyorum aga ben böyle duyurular, top benim oynatmıyorum da diyebilirsin, eyvallah. ancak silinme nedeni kısmına ''sebepsizce, hunharca'' yazmakta ne demek oluyor? bu resmen sen hangi köyün soğanısın demekle aynı, hatta onu yazsa bu kadar alınmaz, gücenmezdim. bu arkadaş kendini ne zannetmeye başladı çok merak ediyorum.

o buranın agasıysa, bizde buranın işleteniyiz. biz var olduğumuz sürece bu platform var olmaya devam edecek. o yüzden bir nebze saygı beklemek en doğal hakkımız bizim.

not: ayrıca geçen ''anonim modu hakkında ne düşünüyorsunuz?'' sorularımı sistematik bir biçimde görmezden geldiğini unutmuş değilim.

soru: compumaster'ın bu tutumuyla ilgili ne düşünüyorsunuz? benden başka duyurusu kaldırılan oldu mu? sizin sebep kutunuzda da aynı ibare mi yer alıyordu? aynısı değilse ne yazıyordu?

edit: ''benden başka duyurusu kaldırılan oldu mu?'' sorusunu dün ''beni nasıl tanıyorsunuz?'' duyurusu açan arkadaşlaraydı, belirtmeyi unutmuşum.

 
türk insanının genel özelliğidir bu. kapıcı bile olsa yetki verdiğinde kendini allah zanneder. e burada da aynı kafa yapısının olmaması şaşırtıcı olurdu.


  • domates yiyom  (31.01.15 11:15:55) 
o konuda kompüye ben de kırgınım.

el-cevap:hiç duyurumu silmedi, sildiyse ayıp etmiş, kınadım.
  • doxanikee  (31.01.15 11:21:51 ~ 11:22:33) 
Benim de "ifsa yerini beni nasil bilirsiniz'e mi birakti" isimli duyurumu "hunharca" oldugu gerekcesiyle silmis. O konuda ben de kirginim.


  • lionel andres  (31.01.15 11:29:31) 
Alti ustu kicikirik bi duyuru, niye kastin ki bu kadar


  • balpolen  (31.01.15 11:37:00) 
fare dağa küsmüş hikayesi gibi olmuş. senin gibi 1000 tane var. beyefendiye ayıp edilmiş kıyamam. sen kendini bu kadar ciddiye alma bence. yok sebepte sebepsizce yazmış, yok duyurusunu sallamamış. he adamın da çok umurundaydı gözleri doldu senin duyurunu okuyunca

(bkz: get a life)
  • i ve been mistreated  (31.01.15 11:40:38) 
@i ve been mistreated
senin aksine biraz insansa kendine pay çıkarır diye umuyorum. ayrıca compununda ne düşüneceği çok umrumda değil.
duyuruyu açarken izlediğim alegoritma basit;
canımı sıkan bir olay yaşadım -----> içimi döktüm

bu kadar.

@balpolen, @want2die
farkındayım abi ancak yukarıda belirttiğim gibi. yazmak istedim sadece.

@dometes yiyom, @doxanikee, @sta, @lionel andres
eyvallah :D

edit: formatı parmakladıysam çoktan önceki cevaplarımla kalkar zaten, o yüzden buraya ekleyeyim bunuda;

@jugador
asgdhj koptum okurken, çok yerinde olur cidden :D
  • air  (31.01.15 11:59:46 ~ 12:01:59) 
Napmis, İskenderiye kütüphanesini mi yakmis?


  • damdanakan  (31.01.15 12:12:56) 
Olm onu bana da yapmis guldum gectim amk hollow yapsa neyse. Iyice simarik cocuklar gibi oldun suan kirk yilin basi herif duyuru silmis mutlu olman lazim lan sahip cikiyo diye :D


  • Solem2  (31.01.15 12:42:58) 
destek verilen mesajları tickleyip sana karşı olanı ticklememen zaten compumastermıdır nedir kimse artık gayet haklı çıkarmış.

bu kadar yükseklerde uçma, hakikaten düşündüğün kadar mükemmel bir insan değilsin. kendini beğenmiş de denebilir. hadi şimdi özelden saldır bana.
  • liriamer  (31.01.15 13:14:46) 
  • dedim dedim de kime dedim  (31.01.15 13:18:19) 
yazılanları okuyan gözlerinizi seveyim ben sizin bir şey demiyorum.

ayrıca liriamer sen ne diyorsun? hoşuma gitmeyenleri değil, sadece saldırı amaçlı gelip laf sokanları işaretlemiyorum ki şu ana kadar o amaçla işaretlemediğim sadece i've been var. sakin ol bekle, sonlardan bir duyuruyu işaretler, aradakiler boş kalırsa söyle o sözü.

ayrıca evet want 2 die ve balpolen çok güzel destek oluyorlar ki onlarıbnda ilk cevapklarına tik vermişim.

bakalım ne demişler;
want 2 die
kasmayın bu kadar

balpolen
alti ustu kicikirik bi duyuru, niye kastin ki bu kadar
  • air  (31.01.15 13:24:43) 
ayrıca şimdiye kadar kime özelden saldırmışım da sana da saldırmamı bekliyorsun?


  • air  (31.01.15 13:26:38) 
hayır birde nasıl bir ruh hali içerisindesiniz ki, yazdıklarımın içerisinden kendimi çok önemsediğimi, yükseklerden uçtuğumu, şımarıklık yaptığımı filan düşünüyorsunuz?

yalayın yalayın biraz daha. bak daha yalamadığınız yerleri kaldı compünün. bu yalamanızın karşılığında başınızı okşayacak compu olmadı elinize verir herhalde üç beş kuruş.
  • air  (31.01.15 13:47:32) 
@dometes yiyom +1
yaptığı hoş olmamış.

  • utkuren  (31.01.15 16:51:10) 
insanımız böyle ezik ve mal olmaya devam ettiği sürece compu gibiler doğal olarak kendini allah zannedecek.

alt tarafı duyuruymuş da, kendini bu kadar ciddiye almamalıymışsın da... tavırlara bak amk. sktimin yerinde "neden duyurumuzu siliyorsunuz? niye kafanıza göre davranıyorsunuz?" diye de soramayacağız. sorsan hepsi özgürlükçüdür ama "ben yaptım benim dediğim olur" diyen adama piki efendim derler, bir şey sorana "kendini ciddiye alıosn cnm :))" derler.
  • der meister  (31.01.15 16:55:35) 
@der meister anlatmak istediğim şeyi anlamış ve çok güzel özetlemiş. canımı sıkan şeyin ne olduğunu anlamamakta ısrar eden varsa der meister'ın yazdıklarını okuyabilir.


  • air  (31.01.15 18:19:41) 
"Big boss: compumaster. Dolayısıyla istediği duyurulara istediği şeyi yapabilir. Bu yüzden bir duyuru ile ilgili yanlış bir şeyler olduğunu düşünüyorsanız boş yere hayatın anlamını sorgulamaya kalkmayın."

kurallarda yazıyor. şimdi birileri gelip yov kurallar çok saçma, anarşizm yey falan diyecek. gidin başka siteye o zaman ya da girmeyin. bu ya sev ya terket'çi anlayışla ilgisiz çünkü buraya girmek ölüm kalım meselesi değil. ben nasıl onedio'yu, milporn'u beğenmiyorsam ve girmiyorsam siz de buraya girmeyebilirsiniz. benim sitem olsa böyle, millet de site sahibini "barkına o konuda ben de çok kırgınım" türünden bahanelerle eleştirip bir de sıkılıyorsa, çekip gitmek yerine kime niye ne ettiğimi sorguluyorsa herhalde herhangi bir şekilde umursamazdım ve güler geçerdim. 6-7 yıldır bu siteyi takip ederim. az çok arka planda dönenleri site sahipleri bilgi verdiğince takip etmeye çalışıyorum. bu arkadaş sözlükte eski bir kullanıcı. yurtdışında çalışıyor ve burayı hobi gibisinden, bir gelir beklentisi olmadan açtı diye biliyorum. birincil işi değil zannederim. boş zaman doldurmak için açtığım yerde biri kendisi için hayati derecede önemli de olsa bana saçma gelen sorular sorsaydı etseydi aklımdan neler geçerdi onları yazdım. kırıcı olduysam özür dilerim ama bazen ağzıma geleni olduğu gibi söyleyince çok rahatlıyorum. empati yapmaya çalıştım kurucuyla sadece.
  • i ve been mistreated  (31.01.15 19:27:08 ~ 19:28:13) 
haydaa. bu formata aykırı değil ki bildiğin açık ve net bir soru var.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (31.01.15 19:33:27) 
@i ve been
konunun özünü yine kaçırıyorsun. ben niye benim duyurumu kaldırıyor demiyorum, off aynı cümleleri tekrar etmekten inan çok yoruldum.
ancak şunu söyleyeyim; eğer boş zamanını doldurduğu ve sallamadığı bir yer ise burası, ne bizi yorsun ne de kendini, kapatsın gitsin. ancak işte durumun öyle olduğunu hiç sanmıyorum. burayı açmakta bir amacı ve gerçekleştirmek istediği planları var. bu noktada bizim desteğimizi koruyacağına, bizi ezerse olmaz.
Burası benim vakit geçirdiğim, mesai harcadığım bir yer. Benim burada harcadığım vakit, onun amacını gerçekleştirme noktasında bir tuğla vazifesi görüyor, yavaş yavaş yapıyı oluşturuyoruz.
Kazançlar sadece maddi olmaz, burada duygusal bir kazanç, haz peşindeyiz (Compumaster da dahil). Ancak ben bu kazanımım noktasında yok sayılır, engelirsem itiraz ederim.

İtirazım bağlamımda duygularımı ifade etmeme laf söyleyen dallamalar olursa da onlara izin vermem.
  • air  (31.01.15 20:45:50 ~ 20:47:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.