[]

faslılar cezayirlilere bakış açınız

arabistan yarımadası araplarına bakış açınızla aynı mı? bu adamların daha köklü bir kültürü var gibi geliyor, ülkelerinde gezmek daha ilginç olabilir değil mi?
arapça öğrenmek için motivasyon arıyorum ama ortadoğudaki sefaletten dolayı soğudum biraz.



 
Fas'la Cezayir kuzey Afrika'da, Ortadoğu ile aynı tutmamak lazım. Fas son dönemlerin en popüler tatil mekanlarından zaten.


  • whoosie  (31.01.15 10:08:48) 
yok aynı değil. kuzey afrikalılar daha bi' insan görünüyor gözüme. kültür-kafa yapısı olarak bizden çok farkları yok sanki hatta belki bizden iyilerdir bile.


  • der meister  (31.01.15 10:11:00) 
fas, sempatik baktığım tek müslüman ülke olabilir.


  • domates yiyom  (31.01.15 10:13:50) 
En azından Arap değiller.


  • angelus  (31.01.15 10:17:40) 
hepsine tecavuzcu gozuyle bakiyorum babil filminden dolayi


  • wagner love  (31.01.15 10:20:56) 
hepsi aynı bok bence


  • i ve been mistreated  (31.01.15 10:22:18) 
2 sene Rabat'da yaşadım. lise 1 ve 2 yi orada okudum. her ne kadar faslı bir çok arkadaşım olmuş olsa da bana antipatik gelen bir millet. kendilerini dev aynasında görüyorlar, beni en çok delirten o.

dünya da sanki bir amerika, bir fransa birde kendileri var sanıyorlar gibi bir şey. lan bana gelip siz türkiye'de develere biniyorsunuz değil mi diyen olmuştu. sen kendi sefil ülkenin haline bak ondan sonra konuş diyesi geliyor insanın. (2007-2009 arası oradaydım)
  • fransizkalanadam  (31.01.15 10:22:40) 
Tunus'a gitmiştim; ortalama bir şehrin herhangi ilimizden farkı yok. Akdeniz'e kıyısı olan şehirler de bildiğim Bodrum ve Marmaris'in aynısı. Bir tık daha muhafazakar bir yapı var, o kadar. Yani başkent Tunus'a gidince İstanbul'un Kadıköy tarafıymış gibi rahat olmuyor ama Fatih kadar da tutucu bir yapısı yok. Cezayirlileri pek sevmiyorlar, "Onlar çok tutucu" diyorlar ama Fas'ı seviyorlar "Bize benziyor" diye.


  • aychovsky  (31.01.15 10:23:05) 
bu arada tam olarak arap demek doğru mu bilmiyorum. orta doğuya en uzak ülke ve yüzde 50'si ''berberes'' (türkçesi nasıl bilmiyorum fransızcasını yazdım) denilen etnik gruba ait.


  • fransizkalanadam  (31.01.15 10:24:07) 
Ortadoğu'dan çok da farklı değiller. Sonuçta ıslam dönemi berberiler, emevi ve osmanlı dönemlerinde hep arap kültürü altında kaldılar yüzyıllarca. Araplar ile karıştılar nesillerce. Üstüne bir de yıllarca köle kaynaklarından biri olarak kullanılıp, fransız sömürügesi de olunca kurtuluşu diktatörde buldukları için gelişemediler de.

Tabii muhtemelen araplardan daha iyilerdir. :P
  • nawar  (31.01.15 10:30:56) 
Ortadogunun sinirlari icerisindeler, o yuzden ortadogudan ayri dusunmemek gerek.

"sevdiginiz" ozelliklerinin olmasi da yillarca fransizlar tarafindan asimilasyona ugramalarindan olsa gerek.
  • ruhi mucerret  (31.01.15 10:34:55) 
En berbat Arapça lehçesine sahip ülkeler bunlar.. senelik dil kursunu bedava verseler gitmezdim.. ama turistik amaçla gidilir..

Fakat aradığın şey köklü tarih ve muhteşem bir Arapça ise cevap belli; Mısır
  • kill_them_all  (31.01.15 10:35:41) 
fası bilmem de cezayirli dostum olmuştu böyle baya bağrına basıyorlar, sıcak insanlar olarak çağrışıyor aklımda.


  • u  (31.01.15 10:53:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.