[]

Arabaya led far ve siyah cam taktirmak

Pek bilgim yok ama xenon far ile led far arasindaki farklari arastirinca cogu kimse led farlari tavsiye etmis. Peki led farda karar kilmis olsam neye dikkat etmem gerekir ?

Bir de arka camlara siyah film cektirmek istesem cezasi var mi ? Yarim yamalak hatirladigim kadariyla belli bir numaraya kadar izin veriliyordu diye biliyorum. Aydinlatan olursa memnun olurum.


 
camda belli bir yüzde var onu geçersen polis ceza yazmakla beraber söktürüyor, hatta cesaret bulursa anahtarı ile kazıyor. camı çekenler biliyor o yüzdeyi.


  • medievalman  (31.01.15 09:43:37) 
Want2die +1. Ne gerek var su farlarla oynamaya, birakiniz default fariyla kalsin.


  • lynda.com  (31.01.15 09:52:48) 
Nedeni cok basit, beyaz isik daha guzel gorunuyor gozume. Sana abuk subuk gelebilir. Kanunen bir sakincasi yoksa, belli bir derecelendirmesi olup trafigi zora dusurecek bir sey degilse, sana sadece keyfimin kahyaligi duser.


  • faust__  (31.01.15 09:58:04) 
led far diye bahsedilen gündüz farıdır, arabanın doğrudan yolu aydınlatan orjinal farlarında henüz led tam olarak kullanılmadı. audi nin çalışmaları vardı sanırım.

velhasılı kelam led dediğimiz far yolu aydınlatan değil, gündüz farkedilmeyi sağlayan fardır.

orjinal farı xenon yapmak istiyorsan eğer farın mercekli değilse komple bir değişim ya da mercek modifikasyonu gerekli.

merceksiz xenon hem yasal değil, muayeneden geçemezsiniz hem de want2die'nin dediği gibi milletin gözünü kör eder küfür yersiniz.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (31.01.15 10:27:57) 
O iş keyfimin kahyası diye olmuyor. Trafikte beni rahatsız ediyorsan ve kazaya sebebiyet veriyorsan o iş orada biter. Ayrıca xenon dönüşümü yasak. Araçta AFS sistemi yoksa xenon kit taktıramazsınız. Muayenede patlar.


  • heritage  (31.01.15 10:40:27) 
o farlara ben de inanılmaz küfrediyorum. ananına bacınıza küfredlmesini istemiyorsanız lütfen taktırmayınız.


  • sta  (31.01.15 10:46:53) 
@heritage, tamamda ben de zaten ayni seyi yazdim. Niye tek bi laftan kompleksli bi tavir takiniyosunki! Trafigi zora dusurmuyosam demisim zaten.

Duyuru cok bozdu, fena bozdu, oyle boyle degil acayip bozdu:)
  • faust__  (31.01.15 10:52:24) 
birader aracın orjinalinde led far altyapısı yoksa bunun anlamı senin taktığın far imece usulu yapılmış demektir. sanayide taktırdığın çin malı far da insanların gözünü alır ve söylenirler bu çok net, bunu bil öyle taktır.

ha vw golf 6 kullanıyorsundur, onun orjinal ledi var gider taktırırsın, ama neblim 2010 model civic'e öküz gibi xenon led göz alır öyle söyleyeyim.


ayrıca her türlü apaçi durur.
  • drystedb efficacious  (31.01.15 13:23:11) 
birilerine hava atacağım diye xenon takan tiplere uyuz oluyorum. trafik polisleri neden bu adamlara ceza kesmiyor anlamış değilim. alacaksın ehliyetini arabasını.


  • hzben  (31.01.15 14:10:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.