[]

Ram timing ayarı ve Memtest...

KHX8500AD2K2/4G
4GB DDR2 1066MHz Non-ECC CL7

şeklinde ram'ler var...

bu aralar;

1) tcpip.sys kaynaklı mavi ekran alma
2) oyunlarda ekranın birden tek renk haline gelmesi

gibi sorunlar mevcut. "belki ram'lerdendir" diyerekten Memtest86 ile tarama yaptırdım ama hiç error almadım.

tek emin olduğum şey sistemi kurarken bios'tan ram kontrolü yapmamıştım ben. acele ettik vs. şubat başı gibi toplandı kasa ve kuruldu sistem. tcpip olayı mart ortası gibi başladı. oyunlardaki durum da 3- günlük.

bu ram firmalarının sitelerinde belirttikleri timing dalgaları oluyor ya.. kingston'un sitesinde timing olarak şöyle bilgi verilmiş:

7-7-7-20
1.85-2.0V

neyse işte şimdi bios'tan da bakınca şöyle görünüyor bizimkinin özellikleri:


1st information: 6-6-6-18-3-52-6-3

CAS# LATENCY : 7 DRAM CLOCK
DRAM RAS# TO CAS# DELAY : 7 DRAM CLOCK
DRAM RAS# PRECHARGE : 7 DRAM CLOCK
DRAM RAS# ACTIVATE TO PRECHARGE : 15 DRAM CLOCK

2nd information: 8-3-6-4-6-4-6
3rd information: 15-5-1-7-7

daha böyle epey bilgi var da hepsini yazmaya gerek yok heralde...


pek çakmam ama elle değiştirmem gereken kısım galiba 15 DRAM olan yeri 20 yapmak. işin ilginci de o liste en fazla 15 olarak görünüyor (diye hatırlıyorum).


tüm bunlardan... sistemdeki sorunları oluşturmak adına bir abukluk görebiliyor musuz? ne öneriyorsunuz? (başka bir bilgi isterseniz verebilirim, sistem xp (vista veya w7 de kurabilirim...)

şimdiden ilginiz, önerileriniz ve değerli vaktiniz için teşekkür ederim.

 
memtest hata vermediyse timingleri degistirmenizin bir anlami yok. ayrica tcpip.sys yanilmiyorsam internet baglantisi ile ilgili bir sistem dosyasiydi. bozulmus veya silinmis olabilir. yine oyunlar icin ekrankarti surucusu ve directx guncellemelerini yuklemeniz yararli olabilir. ramlerle ilgili bir hata olmasi pek olasi degil.


  • opteron  (14.08.09 22:39:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.