[]

prim borcu mu gss borcu mu?

günaydın

deniyor ki ''GK'dan edinilen bilgiye göre, Torba Yasa kapsamında 1 Ekim 2014'te başlatılan prim borçları yapılandırma süresi, işveren ve sigortalı borçları için 2 Şubat Pazartesi günü, Genel sağlık Sigortası (GSS) borçları için ise 30 Nisan'da sona erecek. ''

şimdi benim lisans öğrencisi olduğum 2012 ve 2013 dönemlerine ait borcum görünüyor. 'zorulu gss -tescil kaydı borç dökümü' sekmesinde, '5510 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında zorunlu genel sağlık sigortası tesciliniz bulunmaktadır.Genel sağlık sigortası prim borcunuz : 2952.91 TL’dir.'

bu hangisi şimdi? prim borcu mu? pazartesiye kadar halletmezsem bir tarafıma girecek mi?

 
Gss borcu


  • clones  (31.01.15 08:30:34) 
Merhaba,

GSS, aşağıdaki şartları taşıyorsanız, öğrencilik döneminiz boyunca işlemez;


"Öğrenci olmalarına rağmen adlarına GSS primi tahakkuk etmiş kız öğrenciler öğrenci belgeleriyle SGK Müdürlüklerine müraacat ederek bu borçları sildirebilirler."

"Öğrenci olmalarının yanı sıra 25 yaşını geçmemiş ve adlarına GSS primi tahakkuk etmiş erkek öğrenciler öğrenci belgeleriyle SGK Müdürlüklerine müraacat ederek bu borçları sildirebilirler."

Mezunsanız diplomanızla, öğrenciyseniz öğrenci belgeniz ile SGK'ya başvurursanız öğrenci olduğunuz döneme ait olan borcunuz sistemden silinir. Tavsiyem peşini bırakmayın, en kısa zamanda sildirin.
  • konsantrasyon  (31.01.15 09:23:30) 
ben sildirdim geçen öğrenci belgesiyle ama çalıştıysan ve sigortan yattıysa onları silmiyorlar. 2000 kusur vardı, 300 falan kaldı. 1.5 2 ay part çalışmıştım onlar kaldı işte.


  • xenophobe  (31.01.15 13:27:22) 
Bugün gittim tamamını sorunsuz sildirdim, transkripte bile gerek kalmadı kadın olduğum için. Herkesin e-sgm'de borçlar kısmını kontrol etmesini öneririm.


  • gmzo  (06.02.15 20:59:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.