[]

şirket kurma, yürütme ve ortaklık

Gibi konularda bilgi lazim. Ozellikle sirket kurmus kisilere ulasabilirsem cok guzel olur. Biraz detaya kacan sorularim var. Bu kisilere nereden ulasabilirim? Buralarda var midir ortakli sirket kuran vs.?




 
Var. Kimseye guvenmeyin diyorum.


  • delifaruk  (31.01.15 00:00:11) 
soruları görelim


  • mrvengeance  (31.01.15 00:00:25) 
Yaz abi sen buraya


  • Solem2  (31.01.15 00:01:10) 
Sen buraya yaz belki kurmayıp araştıran vardır hem herkes yararlanır bence yani öyle.


  • aat bh  (31.01.15 00:03:59) 
solem2'ye uyup 60bin avroluk web sitesi yaptırmamakla başlayın misal, ilk notumuz bu olsun :D


  • mrvengeance  (31.01.15 00:04:03) 
mrvengeance senin benimle bir derdin mi var? Erp nedir, E-ticaret nedir biliyor musun? Yaşın kaç? Hiç kendi paranı kazandın mı? Hiç kdv dışında bir vergi ödedin mi? Donanımın ne, eğitimin ne?
Yani kısaca, sen kimsinki bana bok atıyosun lan :)

  • Solem2  (31.01.15 00:05:47 ~ 00:13:23) 
Mobilde oldugum icin editleyemedim. Detayli da soramiyorum telefondan. Can alici soruyu sorayim madem, sirketi 2 ortak kuracak olsa, ikisi de 100 lira koyacak olsa. Bu insanlar bu isi kar ve zarar ortagi olarak yapip iki tarafi da guvence altina alabilir mi? Yoksa taraflardan birinin kasadaki parayi alip toz olma ihtimali her zaman var midir? Bankaya yatirilsa mesela para. Iki tarafin imzasi olmadan cekilmese, sirkete dair alim satimlar da benzer yontemlerle koruma altina alinabilir mi?


  • icim urperiyor  (31.01.15 00:08:25) 
bak surda kısa bi video var mobilden açılabilmesi lazım

www.uzmantv.com
  • Solem2  (31.01.15 00:09:40) 
Sirketin ilk etaptaki maliyetleri nasil oluyor? 2 ortakli ufacik sirket zaten, muhasebesi icin muhasebeci falan tutulmasi mi lazim yoksa bu kisiler de kendileri yapabilir mi isleri?


  • icim urperiyor  (31.01.15 00:11:54) 
soru can alıcı olmadı. imza yetkisini müşterek yaparsanız iki tarafta kendini sağlama almış olur.


  • istege bagli sigortasiz  (31.01.15 00:12:16) 
muhasebeci tutulacak.. kuruluş için 5-6 bin gerekli olacak ancak 2.5 bin şirket kurulunca size geri dönecek.


  • istege bagli sigortasiz  (31.01.15 00:13:44) 
@istege bagli

E bu kadar ortak magduru niye var ki piyasada? Bi arkadasimin anlattigina gore ortagi yuzunden babasinin hayati kaymis. Birinci agizdan 1-2, sagdan soldan onlarca ortak magduru duydum ben
  • icim urperiyor  (31.01.15 00:20:35) 
sorumluluk var yetki yoksa sorun olur. hem ortak hem yetkili olunca kontrol sağlamak kolay olur. çift imza kullanıldığında ortaklar tek başlarına bankadan para çekip gidemezler, çek kesemezler, senet düzenleyemezler, kredi çekemezler.


  • istege bagli sigortasiz  (31.01.15 00:26:05) 
kuracağın ortaklığa dair şirketin türü sakın ama sakın adi ortaklık denen illet olmasın! sakın! en azından ortaklığa karar verdiysen bile limited şirket kurulmalı.

bir şekilde etrafında bir muhasebeci çıkıp da yok daha kısa sürede kurulur yok daha az bütçe ile kurulur kolay kapanır falan filan derse de sakın kanmayın!.

çünkü adi ortaklıklarda sen diyelim yarı yarıya ortak bile olsan kdv, muhtasar gibi vergi ödemelerini vergi dairesi ikiye bölmüyor! neymiş efendim bu ortaklık türünde vergi dairesini ortağınla arandaki noter onaylı sözleşme(şirket kurarken noterde şirketin hissesini belirlediğin) bağlamazmış!

bu kadar salak saçma sapan bir durum olamaz herhalde! ama dur..daha da saçması aynı daire kdv, muhtasar için sözleşmen beni bağlamaz derken şirket adına çıkan gelir vergini ikiye bölebiliyor mesela!!
yani demem o ki sen yarı yarıya ortaklık kurdun diyelim ve işler tutmadı ve şirketin kapandı. ödenmesi gereken vergi borcunun kendi payına düşeni ödemeni kabul etmiyor vergi dairesi. borcun tamamından iki ortağı da sorumlu tutuyor. ve yakaladığından alıyor. (dairedeki memurun aynen ifade ettiği gibi). borcun sana düşen payınının ödenmesinin kabul edildiği tek koşul ise diğer ortağın vefat etmesi. ancak bu durumda onun payına düşen borç siliniyor. (kanunda yazdığı gibi) yani vergi dairesi sana diyor ki eğer diğer ortağın defalarca teklif etmene ödemeye yanaşmıyorsa ve her geçen gün ortağın umursamamazlığı yüzünden faizi ile artan borç seni sinir hastası yapıyorsa vur onu kardeşim, katil ol diyor.
adi ortaklık kurmayın!..
  • dantealighieri  (31.01.15 01:00:12) 
@dantealighieri zaten adından belli adi ortaklık. sen nasıl düştün ki bu tuzağa? adi işte.


  • mrvengeance  (31.01.15 01:02:51) 
sorma.mecbur kaldık işte.. ayrıca bu borç paylaşımı meselesinde kimse aydınlatmadı bizi. gençlik..adi olan ortaklık değil ki.. insanlar adi..


  • dantealighieri  (31.01.15 01:28:20) 
@Dante

Aynen bu tip puf noktalari soruyorum aslinda. Daha once de boyle bi konuyla yuzgoz olmadigimiz icin havadayiz. Internetten arastirinca kitabi bilgiler cikiyo ama sizin gibi yasayan insanlarin soyledikleri cok daha degerli oluyo
  • icim urperiyor  (31.01.15 06:57:06) 
Muhasebecisiz iş kurulmaz, yürütülmez. Nedense işverenlerce muhasebeciye verilen para hep göze batıyor. Siz de bu hataya düşmek üzeresiniz, yapmayın. İlk tavsiyem bu.

İkincisi; muhasebecinizi araştırmadan seçmeyin. Mükelleflerini bulun, çevreye sorun soruşturun.
İşlemleri muhasebeciniz yapsın, ödemeleri siz yapın. Başlangıçta şirket kuruluşunda onun yapacağı ödemeler de olacak. Ödemelerin belgelerini isteyin. İş hayatında bu anlamda hatır gönül olmaz, çekinmeyin isteyin. Mesela, yanında adam çalıştırır vergiyi öde diye elemana verir, eleman ödemez kabak sizin başınıza patlar.

Üçüncüsü; ortağınız da dahil kimseye güvenmeyin ama paranoyak gibi de olmayın. Basit uygulanabilir kurallarınız olsun. Ödemeleri kontrol etmek gibi.
Olur ise; ortağınızın ilk yalanında ortaklığı bitirin. Bitireceğinizi de baştan anlamasını sağlayın.

Dördüncüsü; "teknenin kıçında, işinin başında" demişler. İşinizin başında olun.

Sermaye sorunuzla ilgili olarak;
Çift imza yetkisi tabi ki bir çok açıdan güvenli. Riski; iş akışını yavaşlatabilir.
Şirketlerin ödeme günleri var biliyorsunuz. Siz de bir ödeme günü belirlerseniz her iki taraf için de (satıcılar ve siz) rahat olur.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (31.01.15 07:46:17 ~ 08:29:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.