[]

internetteki hesaplarımız

tüm şifrelerimin kayıtlı olduğu bilgisayarım çalındı da geçenlerde. büyük şifre değiştirme operasyonuna girişicem. en çok kullandığım, aklıma gelen hesapların dışında nerelere üye olmuşumdur şimdi hepsini hatırlamıyorum. aklınıza gelen üyelikli, şifreli web sitelerini filan yazar mısınız? unuttuğum yerler varsa onları da değiştireyim.

bi de microsoft hotmail hesabının şifresiyle açılan windows 8.1 yüklüydü bende. harddiskim de ikiye bölünüktü, c ve yedeklerimin durduğu d olarak. d'ye filan ulaşabilir mi hırsızlar ya? :(


 
Imei den bulamadılar dimi.

Bence ulaşılır sonuçta pc de şifreler var. Disk ı de kirarlar

Olmasa bile direkt sıfırlama ve piyasaya hazır hale gelir
  • indescribable  (30.01.15 20:10:44) 
imei'nin ne olduğunu tam anlamıyorum da seri numarası, fatura filan polise verildi. çok umutlu diilim. yani benim olmayan bi microsoft hesabıyla oturum açıp bilgisayarın içindekilere ulaşmışlar mıdır? benim hesabımın şifresini kırabiliceklerini sanmıyorum.

bi de buu chrome kullanıyorum, başka bilgisayardan, yani eski bilgisayarım da dahil, benim oturumlarımın açılmamasını yapmamı sağlıycak bi ayar var mıdır acaba?
  • snape i başından beri tanırım  (30.01.15 20:14:45 ~ 20:16:03) 
hocam dosyalara illaki windows üzerinden ulaşılmasa da olur. bir tane linux livecd ile(ubuntu olabilir) bütün hdd'ye ulaşabilir herkes.

üyelikli web siteleri için senin ne tür sitelere takıldığını da bilmek gerekiyor neticede.
  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (30.01.15 20:15:18) 
linux filan bulup uğraşıcak kadar akıllı olduklarını sanmıyorum. resetleyip satarlar yani. yeniydi zaten. napsınlar içindekileri? düz windows kullanıcısı olarak bi açıp bakarlar en fazla. o şekilde d'ye girilebiliyo mu bilmiyorum, hiç kendi hesabım dışında bi hesapla kullanmadığım için :/ içime kurt düşürmesenize, fotoğraflar filan var. :p


  • snape i başından beri tanırım  (30.01.15 20:19:38 ~ 20:20:07) 
C sürücünüzde ne olduğunu öğrenmek isteyen Robocopy yöntemiyle içeriğini D sürücüsüne kopyalar, "msglsn sanirm bn yatiyrm" rumuzlu yazarımızın bahsettiği yöntemle D sürücüsüne erişir, yine tüm dosyalarınıza erişebilir. Ayrıca tarayıcı profillerinizi kopyalayıp başka bir sistemdeki tarayıcıya eşitleyerek otomatik üye girişi yaptığınız tüm sitelere girebilir.

Hadi bunları geçtim, sadece bilgisayarınızın giriş şifresini devre dışı bırakmak dahi Windows yüklü bir USB ve doğru komutlarla yalnızca 15 dakika sürer.

Geçmiş olsun diyelim. Ancak bundan sonra iki adımlı doğrulama yöntemini destekleyen tüm sitelerde hesabınızı çift katmanlı bu yöntemi kullanarak koruma altına alın. Hırsızın niyeti cihazı bir an önce elden çıkarıp nakde çevirmek olacaktır elbette, ancak meraklı gözlerin varlığını da gözardı etmemelisiniz.
  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (30.01.15 20:53:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.