[]

Almanya Schengeni ile İspanya'ya giriş?

Almanya'dan aldık vizeyi , önce Berlin sonra Madrid yapacaktık ama maçın tarihi değişince , önce Madrid sonra Berlin yapıcaz , Türkiye'ye dönücez.

Bu durumda kıllık yapacak olanlar kimlerdir ?

İspanya'ya giriş , ya da sonraki Alman vizelerinde sorun yaşama ihtimalimiz ?

Varsa diğer varsayımlar ?

Çok teşekkürler.

 
sorun çıkacağını sanmam. çıkarsa da maça gitçektik falan dersin işte


  • domates yiyom  (30.01.15 20:13:46) 
vize alırken madrid'e gideceğinizi belirtmiş miydiniz, belirtmediyseniz işiniz var demektir. he belirttiyseniz zaten, durumunuzu ingilizce, ispanyolca'da olur tabii, adam gibi açıklama kabiliyetine sahipseniz olduğu gibi, çünkü ciddi ciddi sorgulayacaklardır, bir sorun çıkmaz sanırım.


  • bosver nicki  (30.01.15 20:37:11) 
yok vizeyi alırken madrid lafı hiç geçmedi , nasılsa cumartesi berlin'den girecektik , pazar maçı izleyip yine berline dönecektik.


  • expansion pack  (30.01.15 22:43:29) 
@bosver nicki, vize alırken madride gidecez dese ne oluyor ki? pasaporta not mu yazıyorlar?


  • domates yiyom  (30.01.15 22:44:45) 
Sorun olmuyor takma kafana.


  • arcexo  (30.01.15 23:46:58) 
@domates yiyom; ciddi misiniz bunu sorarken? Yani verdiginiz her bilgiyi, formda size sorduklari vb., vizeye isleyip islemediklerine gore mi cevapliyorsunuz siz? Veyahut formalite icabi mi tum o bilgiler soruluyor ve vize disinda herhangi bir yere, elektronik ortam vb., islemiyorlar mi zannediyorsunuz?

Son olarak ispanyol polisi ile hic karsilasmadim, ama madrid'den girdiginiz zaman yasadiklarinizi lutfen buraya yazin. Eger bir problem cikmiyorsa biz de oradan giris yapalim hep. Ingiltere ve almanya polisinin durumu icler acisi zira.
  • bosver nicki  (31.01.15 14:39:36) 
@domates yiyom , geldikten sonra yazıcam yaşananları.

fakat size şunu da belirteyim , ben daha önce çok defa schengen vizesi aldım , çok defa yanlış bilgi verdim , çok defa örneğin italyadan girip hollanda'dan çıktım.

tek yapmadığım , ki özellikle dikkat ederdim , aldığım vize ile ilk girişi farklı ülkeden yapmazdım , ama onun dışında orada verdiğim bilgilere uyduğum hiç bir seyahatim yok desem yalan olmaz. ben orda bana " madrid'e geleceğinizden alman konsolosluğunun haberi var mı ? " diye soracaklarını hiç düşünmüyorum , yalnızca girişte neden ispanya ya da daha önemlisi daha sonraki almanya vize başvurularımda bizden alıp ispanya'dan girmişsin , sana vize yok " soruları ile karşılaşır mıyım onu merak ediyorum.
  • expansion pack  (31.01.15 15:44:54) 
evet zaten tek sorun o olabilir maça gideceğinizi söylersiniz gerekirse. bi arkadaşım yunanistan'ın bosna elçiliğinde çalışıyor, o da demişti ilk giriş vizeyi akdığın ülkeye olmalı diye. ama çok sorun etmezler.
@bosver nick, vize alırken otel ve uçak biletlerim hep kolpaydı onlarla ilgili kayıt tutulmuyor. pasaportun çipli sayfasından çekerler bilgileri o da senin kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfa.

  • domates yiyom  (31.01.15 20:12:07) 
evet arkadaşlar seyahatten döndüm.

hemen söyleyim hiç yaşamadığım olayı ispanya polisinde yaşadım.

schengen alanına tüm ilk girişlerimde

" nerede kalacaksın ? , ne zaman döneceksin ? , kaç paran var ? , sigortanı görelim vb " sorularla karşılaştım , sorun yaşamadım ama bu sorulara cevap vermeden de geçemedim ülkeye.

bu sefer almanya schengeni ile , ilk girişi ispanya'dan yaptım , pasaport polisi , tek bir kelime dahi etmedi , tek bir soru dahi sormadı , giriş kaşesini vurdu ve " hola " dedi.

böyle de bir şey işte.
  • expansion pack  (10.02.15 19:39:43) 
açık söyleyeyim böyle bir şeyi beklemiyordum. en son 5 ay önce bir arkadaşım beni ziyarete almanya'ya geldi. pasaport polisi tutturdu dönüş biletini görücem diye, e yanında yok kızın. kızı aldı benim yanıma kadar geldi, benle iki saat konuştu tartıştık, bana madem arkadaşın neden davetiye yollamadın, 4 aydır burdasın neden almanca bilmiyorsuna varana dek bir ton soru sordu, adamı neredeyse öldürecektim. keza ben daha bildiğin ortaokuldayken liseye yeni geçmiş ablamla beraber yalnız geldiğimiz almanya'da çocuk halimizle sorguya çekilmiştik, sırada ardımızda bir türk vardı da o yardımcı olmuştu sağolsun. ingiltere keza bunun gibi olaylar yaşattı yine bana. demek benim talihsizliğim başka da bir şey değil :)

bu arada kendi cevabına özellikle tik at, çünkü asıl cevap bu.
  • bosver nicki  (11.02.15 22:06:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.