[]

Turkcellin borçtan dolayı hat kapatması

Temmuz ayında 11 yıllık Telsim+Vodafone kullanıcısıyken Turkcell'in çıkardığı 35TL'ye tüm yönlere 1200 dakika kampanyasından yararlanmak için Turcell'e geçiş başvurusunda bulundum. Tam tarihi yanlış hatırlamıyorsam 15 temmuzdu. 5-6 gün sonra bayiye durumu sorduğumda işlemin gerçekleşmediğini tekrar deneyeceklerini söylediler ve tekrar kayıt aldılar. 23 temmuzda başvurumun onaylandığı ve 25 temmuzdan itibaren turkcelle geçebileceğim mesajı geldi. 25'inde turkcell sim kartı telefona takarak kullanmaya başladım. 1 ağustostan itibaren de kamucellli olduğuma dair mesaj geldi.

Bu arada ben başvurduğumda 35 tl'ye 1200 dakika olduğunu bildiğim tarife daha sonra 45TL'ye 1500 dakikaya dönüştürülmüştü ve bunun da 15 temmuzdan itibaren olduğu duyurulmuştu. Başvruduğumda öyle bir bilgi kesinlikle yoktu. NEyse aldık kabul ettik diyelim.

Çarşamba günü (12 ağustos) bir mesaj geldi "başka bir hattınızın borcundan dolayı bu hattınız görüşmeye kapatılacaktır" şeklinde. Hemen 4440532'yi aradım. Önce borç sorgusu yaptım, bu hattımın daha faturası kesilmemişti. Şimdiye kadar da hiç turkcell hat almamıştım. Başka bir hattım yok yani. Durumu anlattım, kontrol ettiler, "bu hattınızın borcu yok ama adınıza kayıtlı başka bir hat olabilir" dediler. Olmadığını belirttiğimde bunu bilemeyeceklerini, kimlik fotokopisini fakslamamı, ona göre kontrol edebileceklerini belirttiler. Ben o anda imkanım olmadığını, telefonda sorgulama yapmalarını istedim ama reddettiler. Bu hafta okulda stajda olduğumdan böyle bir imkan da bulamadım.

Bugün öğleden beri telefonum çekmiyor, anlaşılıyor ki turkcell kafasına eseni yapmış ve hattımı görüşmeye kapatmış.

Şimdi;

1 - Şu anda yoldayım, yarın turkcell müşteri hizmetleriyle görüşebilir miyim?
2 - Turkcellin kimlik fakslayacağım numarası nedir?
3 - Başka bir hattım olmadığı anlaşılırsa ne olur? Turkcell yediği naneyi nasıl temizler?
4 - Benim muhtemelen en az 3 gün süreyle (çünkü kimliği faksladıktan sonra 2 gün içinde bana döneceklermiş, önümüz haftasonu olduğundan pazartesiye kadar çözülmez diye düşünüyorum) iletişim hakkımın elimden alınmış olması, bana ne gibi haklar doğurur?
5 - Doğacak haklarımı nasıl elde ederim?
6 - Benim turkcell hattı alma girişimimi burnumdan getiren turkcellin burnundan nasıl getiririm?
7 - Bu olayla daha önce karşılaşmış olanlar varsa Bu konuda ufkumu açabileceğiniz herhangi bir bilgi kırıntınız var mı?

Bu arada benim için Turkcell bitmişti, bi daha da uğramam yakınına. Güzelim vodafonumu öper başıma koyarım, bunu da her platformda her fırsatta dile getiririm.

 
tum bunları online islem yapaiblen bi tcell bayisinden yapabilirsiniz.


  • bryan fury  (17.09.09 11:51:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.