[]

kadın bedeninin dergilerde kullanılması

merhaba arkadaşlar

bir ödevim var ve işin içinden çıkamadım. fotoğrafta gördüğünüz kadın fotoğrafı 80 ler polonyasındaki bir dergide kullanılmış. o dönemler polonyada komunist düzen var ve aslında komunizm kadın hakkında bir çok şey vaadederken halen kadın vücudu meta şeklinde kullanılıyor.

maydanozanne.blogspot.de

bu linkte gördüğünüz de 80 lerdeki ses dergisinden.. yine kadınlar kullanılmış kapakta ve mayolu kadınları görüyoruz. türkiye'de ise komunism yok. ve ben bu iki örneği nasıl birleştirebilirim ve birleştirirken feminismin hangi söylemini kullanmalıyım. fikri olan varsa yol gösterici olabilir benim için.. tesekkurler

Edit: fotograf buraya yukledim :www.imageupload.co.uk

 
feminizmin söylemi midir bilmiyorum ancak; kadın sorununun önceliği ve ayrılığını kullanabilirsin. sınıf mücadelesinden bağımsız olarak ele alınmalı ve siyasi mücadelenin bir ayağı olarak görülürse polonya'daki gibi olur diye de birleştirebilirsin.


  • dahili meddah  (30.01.15 15:06:32) 
ülkü özen taş gibiymiş.


  • namus ninjası  (30.01.15 15:10:59) 
dil, din, ırk, ideoloji farklı da olsa kadın bedeni her yerde meta olarak kullanılıyor diyebilirsin.


  • domates yiyom  (30.01.15 15:11:01) 
ben feminizm nedir pek bilmem anlamam ama ekim devrimi kadına epey hak veriyor zaten. kadını kayıran bir hukuk getirmiyorlar. kadını doğrudan erkeğe eşitlemek desek daha doğru. zaten kısa sürede kürtajlar 10 kattan fazlaya çıkıyor. erkekler hamile eşleri falan terk ediyorlar. neyse ki sistem başka yollardan dengeliyor olağandışı durumu.
pek feminist teorisine uygun gitmiyor galiba işler.
ha, bu da barbarella:
scriptshadow.net
kapitalizmin bağrından kopmuş dişi bir sinema karakteri.
sonuna kadar sexploit bir hatun ama gel gör ki feministler bunun filmini çok beğenmiş.
SPOYL
okuma
bak
OKUMA
barabarella pek çok erkekle cinsel olarak yakınlaşıyor filmde.
SPOYL bitti
devam

feministleri anlamak mümkün değil.
  • namus ninjası  (30.01.15 15:29:52) 
laura mulvey'in bi makalesi var, onu bul. burası cahil kaynıyo. çağdaş feminizm okumaları yapabilirsin. direkt feminizmin hangi söylemini kullanmalıyım diye nokta atışı şeyler ödev için zor verilir. ama bu mulvey'in kullandığı eril bakış vb. kavramlar var. oradan yürünür.


  • snape i başından beri tanırım  (30.01.15 15:37:35 ~ 15:39:20) 
kadının meta olarak kullanılması siyaset üstü bir eğilim olduğuna göre feminizm de siyaset üstü bir düşünce olmalı ve herhangi bir siyasi görüşle bağdaştırılmamalıdır diyebilirsin.


  • sir gawain  (30.01.15 15:42:31) 
eveet, muh feminism eşiğine geldiysek turboya geçme zamanı gelmiş demektir.


  • namus ninjası  (30.01.15 15:46:16) 
Bana yarın sabah hatırlatmak için mesaj at, bu konuda 2 makale var, onlara bakayım, ABD dergileri üzerinden tartışılıyor.

Cinselliğin kullanılması ve cinselliğin sunulduğu kişilerin de beyaz, heteroseksüel erkek olması üzerinden gitmelisin. Verilen herhangi bir kadın bedeni değildir, yaygın algıya oynanıyor. Diğer yandan kadın erkek istenilen şekilde bedeninin kullanılması aslında ahlaki açıdan sorunlu değil, sorunlu olduğu noktayı daha iyi saptamalısın. Yoksa kitle kültürü kadınları kullanıyordan öte, konunun öznesi feministlerin sözlerine hiç girmeyen ve yanlış anlama işe yaramayan eleştiri yapmış olursun.
  • kaset  (30.01.15 16:45:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.