[]

neden küfür ve hakareti önemseriz

çok saçma değil mi ya? ben hiç takmam, ama ben bile bazen sinirlenip karışlık veriyorum. ama düşününce gerçekten çok ama çoooooook saçma ya başka bi insanın sana küfretmesi/hakaret etmesi ve senin buna sinirlenip karşılık vermen.

diyelim burada duyurudan ana avrat soy sop sövdü biri. ya karşılık vermek, dava açmak falan çok saçma değil mi? ağızdan çıkan laflar sonuçta, sıfır etki. bide tanımıyorsun düşün.

ya da araba kullanırken küfürleşenler ve sonrasında dövüşenler. ya bak yine düşündüm, sahiden çok saçma. adam bana küfrediyor. ee? ya napiim yani. "martılar çok iyi uçar" cümlesiyle aynı etkiyi yaratmalı, "ee napiim" etkisi.

ağızdan çıkan saçma sapan ve asıl amacı direkt olarak zaten karşı tarafı sinirlendirmek olan lafları niye bu kadar önemsiyoruz ya? hayır amacı o zaten. 2 amacı vardır küfür edenin;

1- seni sinirlendirmek,
2- kendini ifade edemediği için, kendi sinirini kusmak.

bugüne kadar 3 kez böyle bişeyle karşılaştım. daha doğrusu sinirlendiğim, karakolluk olduğum. ama üçünde de tek ortak nokta bana dokunmalarıydı. hakaret ettiler, küfrettiler oralı olmadım, sadece dokundukları için ciddi zararlar aldım ve verdim. ben komple küfür yemeyi yanlış mı anladım, yoksa sahiden anlamsız laflardan ibaret bişey değil mi bu?

 
önemsemem şahsen, ama benim zaten canım sıkkınken denk gelirse ve o an rahatlamaya ihtiyacım varsa duruma göre önemsiyor gibi davranabilirim. bahane olur yani...
onun dışında ben sakinken, öyle kendi halimdeyken adam gelip dikilse sabahtan akşama sövse umrumda olmaz.

  • ucan spagetticanavari  (30.01.15 14:38:21) 
geçen metrobüste tourette sendromlu bi emmi bindi. bütün metrobüsün mına koyup indi gitti. muhtemelen hemen önünde duran bana da bir ton sövmüştür. skimde olmaz kanka.


  • namus ninjası  (30.01.15 14:45:48) 
sinirlenirim çünkü bana durduk yere saldıran bir insan var ve bunu kendinde hak görerek, hadsizlikle yapıyor. kendim hakkında neden abuk sabuk konuşturayım. klavye delikanlısı ergen ve cahilleri çoğu evet ama ben kimseye kufretmiyorum birader. ne diye küfür duyayım??

sözlükten sayan biri var bu haftasonu savcılığa şikayet dilekçesini yazmayı düşünüyorum bakalım. ha sinirim geçti mi geçti ama bir götü tutuşsun isterim.
  • kaymaktutmayansicaksut  (30.01.15 15:14:18) 
Ben bu saygisizligi yapabilme, asagilama curetlerinden oturu sinirleniyorum. Evet bana kufur edince bir sey olmuyor ama o adamin bundan dolayi zevk almasi, kendisini hakli/akilli/ustun gormesi sinirimi bozar. Yaptiginin karsiliksiz kalmayacagini bilmek isterim bir sekilde. Hatta evet, korku duyması bile yeter.


  • yuzır  (30.01.15 15:26:49) 
Aynen öyle, millete bitiyorum, adamın teki küfretti diye üşenmeyip savcılığa falan veriyorlar, bu nasıl bir ezikliktir. Sen de et ve konu kapansın.


  • i was made for you  (30.01.15 15:30:28) 
@ ı was made for you küfredene küfredelim hayat böyle gitsin yani ana baba ebe göt baş üzerinden... tercih meselesi tabii.

ha olayın eziklik boyutuna gelince canım kardeşim iki günde bir adliyedeyim zaten, bana iş yükü olmaz. ha başkasının dilekçesini yazmışım ha kendiminkini. fazladan bir naylon dosya, üç beş kağıttır bana masrafı .
  • kaymaktutmayansicaksut  (30.01.15 15:58:17) 
Ben kafaya takiyorum, icgudusel degil ama, kulturle gelen, ogrenilmis bi şey. ama rasyonel dusunuldugunde saçma tabii, çok haklısınız, takmamak lazım bence de.


  • nereye bu gidis  (30.01.15 16:02:06) 
Küfür, beyinde saldır-kaç mekanizmasını devreye sokar.

Küfrederek seni de kavgaya davet ediyor E davete icabet etmek de sünnettir.

Mevzu o yani. Duygusal insanlarız biz.
  • Kazmapolitan  (30.01.15 16:04:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.