[]

Çok güzel tezgah kurmuşlar

Merhaba arkadaşlar. Size danışacağım şey bir dolandırıcılıkla baş etme yoluyla ilgili olacak. Aslında dolandırıcılık doğru tanım mı bilmiyorum ancak işin içerisinde dalavere ve haksız olduğunu düşündüğüm bir kazanç var.
Yeni bir apartmana taşındım bundan aşağı yukarı 4 ay önce kadar. Doğal olarak elektrik, su, doğalgaz, internet, tv gibi işlerini halletmeye başladım ancak tv konusunda bir pürüz çıktı.
Apartman görevlisiyle görüştüm; bana merkezi sistem olduğunu, daireye hat çektirmem gerektiğini ve bu çekilen hat için para ödemem gerektiğini söyledi. Bende, benden önce oturanlar vardı burada, onlar ne izledi, bak burada kablolar var diye sorduğumda ''onlar bağlatmadı diye biliyorum ben, o kablolarda internet kabloları. televizyonu da internetten izliyorlardı herhalde'' dedi. Tamam dediğim o zaman çağırayım bir kablocu dediğimde ise yok kullandığımız sistemi kuran arkadaşlar bu sitede oturuyor. Kablo ve kurulum işlemlerini onlar halledecek dedi. Peki o zaman dedim çağıralım arkadaşı, konuşalım bakalım dedim. Kısa bir süre sonra çocuk geldi ve doğrudan girdik konuya. Benim oturduğum eve daha önce hiç kablo çekmediklerini, ilk kurulumda para aldıklarını ve o paranında ''oda başına'' 150 tl olduğunu söyledi. Ben bu noktada rahatsız olmaya başladım. Hayat mı veriyor bu heriflerde 150 tl istiyorlar. Dedim digitürkle konuştum sıfır hattı 30-40 lira gibi bir paraya çekiyorlar. başladı bu sefer yok işte özel sistemmiş bunların ki, başkasına elletmezlermiş, bozulurmuş vs. Tamam dedim ben düşüneyim konuşurum sizinle.
Aradan 1-2 gün geçti ya da geçmedi telefonum çaldı, arayan eski kiracı. (3-4 ay oldu kelime kelime doğru olmayabilir ancak konuşmanın içeriği birebir böyleydi)
Dedi işte merhaba siz yeni taşınmışsınız sanırım, hayırlı olsun. Biz ilk taşındığımızda kendi uydumuzu kurmak istedik balkona ancak yönetim izin vermedi, illa merkezi sisteme dahil olmak gerekiyormuş. bizde kabul ettik ve eve ''kabloyu çektiler'' (bir salon birde yatak odası için çekmişler) ancak istedikleri parayı duyunca kabul etmedik ve yayın vermediler. ilk birkaç direndik ancak kabul edecek gibi değillerdi bizde madem öyle tek salon için anlaştık ve 150 tl verdik.
konuyu daha fazla hikaye şeklinde anlatıp uzatmadan sonuca geleyim. evden taşındıklarında kadının parasını geri vermemişler, emlakçı da yeni taşınanlardan alın demiş.

kadının beni araması sürpriz oldu. bu üçkağıtçılar her taşınandan alıyorlar herhalde bu şekilde para. benim televizyonla fazla işim olmadığı için bağlatmadım yayını. o dolandırıcılara para kaptıracağıma hiç izlemem ancak düşündükçe midem bulanıyor ve bir şeyler yapmak gerektiğini düşünüyorum ama nasıl? Ne yapabilirim bunlarla ilgili? Yöneticide, kapıcı da, uyducu da bu tezgahın içinde.

Buraya kadar okuduysanız bile teşekkür ederim. Her türlü fikriniz benim için önemli :) iyi günler.

 
kira sözleşmesini okuyun kendi televizyon sisteminizi kurmakla ilgili özel bir madde yoksa kurun ibneliğine


  • masa penisi  (30.01.15 12:01:04) 
Sonuna kadar okudum. Bu tarz olayları zorunlu gibi tutmalarına inanılmaz sinirleniyorum. Ben sitede oturmama rağmen kendi sistemimi kuracaktım. Son anda ortak bir noktada buluşup anlaştım. Digitürk dsmart vs ne istiyorsan kur dostum sen. Kimse hiçbir şey diyemez. Kimsenin de tekelinde değildir.


  • wittgenstein  (30.01.15 14:11:01) 
Afedersin ama sıçarım böyle davaya
Senden önceki kiracının bağlattığını söyle gerekirse yüzleştir düşüncelerinide birebir söyle git digiturk taktır hiç muhatap olma

  • basond  (30.01.15 14:32:02) 
benim x'im bu işin uzmanı biz ekmeğimiz kablo çekerek kazanıyoruz, beş kuruş vermem de. zaten kontrol ettik, eski hat tv hattıymış ne ayaksınız de.


  • istege bagli sigortasiz  (30.01.15 14:36:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.