[]

litvanya kaunas-vilnius arasi/ erasmus

Merhabalaaar. Simdi ben erkek arkadasimla erasmus yapmak istiyorum fakat birimizin okulu kaunusta otekimizin vilniusta. Bu iki sehrin arasini daha dogrusu okullarin arasini 103 km olarak veriyor google. Tren varmis ve 1.5 saat sürüyor yolculuk da. Simdi soruma gelecek olursak bu is ne kadar mantikli olur?

Aslinda ya ayni evde ya ayni yurtta ya da ayni hostelde kalmak istiyoruz. Mesafeler bu kadar olunca ikimiz de ortak bi yerde kalsak bile 50km yol yapacagiz.
Boyle olmasi mi mantikli yoksa ikimizin de kendi sehirlerinde kalip ders olmayan gunlerde gorusmesi mi.

Bilet fiyatlarina baktim 4-6€ civari. Cok pahali durmasa da simdilik sık sık gidip gelmeye calisinca buyuk bir meblag cikacak ortaya ki aylik elimizde muhtemelen 500€ falan olacak kisi basina en iyimser sekilde. Simdi biz napalim ne edelim bi akıl verin cok moralim bozuldu okullar arasi sehir olduğunu gorunce :(

 
Erkek arkadasinla erasmus yapmak icin secilebilecek en kotu yeri secmissin. Adami cennete goturuyorsun. Temkini elden birakma sakin. Maksimum 3 aya terk edilirsin yoksa.


  • joy luck club  (30.01.15 11:37:00) 
günlerdir erasmus'la ilgili sorular soruyorsun, kaunas ve vilnius'un iki farklı şehir olduğunu yeni mi fark ettin? ayrıca sorularının neredeyse tamamı erkek arkadaşınla ilgili. askerliğe gitmiyorsunuz oraya, biraz rahat bırakın birbirinizi. hafta sonları görüşürsünüz. bir o gelir, bir sen gidersin halledersiniz. bilet 4-6€'ysa çok sorun olmaz. gidince daha ucuz yollar da bulabilirsiniz. ne bileyim giden biri bırakır falan.

ama aynı yerde kalma olayı daha önce de söylendiği gibi zor. litvanya zaten küçücük ülke, kaunas'la vilnius'un ortasında ikinize de yakın mesafede hostel falan bulabileceğini zannetmiyorum. ayrıca aylık gelirimiz 500€ diyorsun, sonra hostelde birlikte kalacağız diyorsun. nasıl para yetiştireceksiniz ona?

ikiniz de kendi şehrinizde ayrı olarak yaşamınıza bakın. imkanınız oldukça birbirinizi görürsünüz. kasmayın bu kadar. yetişkin insansınız. yok biz her gün görüşmek zorundayız diyorsanız ayrılın zaten çekilecek çile mi bu yav ömür böyle geçmez ki, askere maskere gitmeyecek mi o çocuk, sen de mi onunla gideceksin o zaman?
  • der meister  (30.01.15 11:41:07) 
ara ara görüşmekte bir sakınca yok. ilk mesajı da görmezden gel kızlar sevgilini acmıs beklemiyor.


  • fransizkalanadam  (30.01.15 11:43:11) 
@der meister hayir yeni farketmedim iki kampusu varmis okulunun birisi vilniustayken otekisi kaunustaymis ve kaunusta oldugunu gev farkettik. en azindan 5ay birlikte yasamak istiyoruz. Askerlik vs karistirman o kadar manasiz ki... oyrolon o zomon

@fransizkalanadam farkindayim zaten cok gereksiz boyle soylenmesi -_-
  • dedi ayca  (30.01.15 12:06:06) 
askerlik karıştırmam çok mantıksız değil. ben oyrolon o zomon demedim ayrıca. 5 ay ayrı kalamayacaksanız ayrılın dedim. olgunluktan bu kadar uzaksanız allah kolaylık versin ne diyeyim. sana ne diyorum, haftada bir sen gelsen sonra o gelse yol masrafınız adam başı ayda 10 euro olacak nerdeyse. ve her hafta sonu görüşebilecekseniz. hepsini birlikte geçirseniz ayda 8 gün eder.

bu kadar seviyorsanız birbirinizi gitmeyin kızım erasmus'a alla alla. öneri getiriyoruz onu da beğenmiyosunuz.

ayrıca dikkatli ol, sevgilini baskılama çok sıkma ama gözün de açık olsun. litvanya'da değil türkiye'de de kaptırabilirsin. ama litvanya'da kaptırman daha kolay. fransız'a bakma asıl. joy luck club doğru söylüyor.
  • der meister  (30.01.15 12:12:01) 
Yahu mevzu 5ay ayri kalamamak degil. Burda yasayamiyoruz birlikte ama orda hibemiz olursa bu mümkün.

Ayrica yaptigin hesaba göre kisi basi 20€a geliyo sanırım. Evet normal insanlar icin cok olmayabilir de durum ortada

Hicbi seyine de karismam be sevgilimin kimseyi kaptiracagim yok cidden son dusundugum sey bu
  • dedi ayca  (30.01.15 12:39:38) 
@kuyu suyu Litvanya Euro Zone'a girdi. Artık Litas'a veda ettiler.


  • elitist  (30.01.15 13:05:00) 
@kuyu suyu hem duyuru açtım hem forumlara baktım euro kullanıyorlar artık. 'o'lu şeyapmamın sebebi bana yaramayacak bir 'ayrılın o zaman' önerisiydi -_-


  • dedi ayca  (30.01.15 14:00:57) 
sevgilin bana zalgiris kaunas forması getirmez mi


  • der meister  (30.01.15 14:07:55) 
@der meister gidersek getirir -_- olmayacak ama ;_;


  • dedi ayca  (30.01.15 14:20:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.