[]

tıbbi mümessillik nasıl bi iş

eşime ilaç firmasında çalışan bi arkadaşı tıbbi mümessil olmak ister misin diye sormuş alım olacakmış yakın zamanda. şartlarından bahsetmiş bize çok iyi geldi. maaşı şimdikinin 2 katına yakın, şirket arabası verilip sürekli bizde kalacakmış, ilaç sattıkça prim alacakmış, haftasonu da tatilmiş ama haftaiçi çıkış saati kesin değilmiş.

uzun uzun konuşamamışlar ama eşim biraz çekingen biri. kebapçı arancakken bile hatun sen arasana yaa ben üşendim şimdi falan der sıkılıyo çünkü tanımadığı insanlarla konuşmaktan. hal böyleyken de aaa süpermiş hemen başvur işe diyemiyorum daha aç karnını doyurmak için kebapçıyı arayamayan adam doktor doktor gezip nasıl iş bağlayacak diye.

tıbbi mümessillik bu açıdan gerçekten zor mu? işlerin akşam geç vakte kadar uzadığı durumlar oluyo mu yoksa doktor mesaisi 5te bitip çıkınca mümessilin de işi bitiyo mu? iş bağlamak için yemeklere tatillere götürme durumu şehir efsanesi mi ve haftasonu izin kısmının aslı var mı yoksa koskoca bi yalandan mı ibaret?

en mühimi de bu dil döküp iş bağlama kısmı yaptıkça alışılacak uzmanlaşılacak bişey mi, yoksa karakter olarak çekingen biri yapamaz mı? açıkcası maddi olarak çok şahane hallerde olmasak da kazandığımızla idare etmeye çalışıyoruz. eşimi sıkıntıya sokacaksa olmasın daha iyi, mutsuz olmasını hiç istemiyorum. iyi düşünüp karar vermemiz lazım ama işi bilenlerden fikir almak istedim. aramızda mümessiller varsa fikirlerini duymaktan memnun olurum

 
Eşiniz bahsettiğiniz profildeyse bu işi yapması biraz zor. Mesai ve hafta sonu tatili firmadan firmaya değişkendir. Akşam 5'te mesaisi biten ve cts-pazar tatil olan firmalar olduğu gibi akşam eczane kapanış saatine kadar eczane ziyareti isteyip sonrasında acil servis ziyareti yapmanızı isteyen firmalar da var. Mobildeyim uzun yazamıyorum ama 9 yıllık uluslararası bir firma çalışanı olarak idare edecek kadar kazancı olan bir işi varsa eşinizin hiç girmesin bu sektöre.


  • hadi hadi  (30.01.15 09:19:17) 
firmadan firmaya değişir tabi ama mümessillik firmalarının birçoğu büyük maaşlar verir, arabalar verir, tatiller verir ama genelde ne o maaş tam yatar, ne o cumartesi tatil olur ne de sigorta yatar.
inanılmaz bir sirkülasyon var o sektörde zaten, sürekli birileri istifa ediyor, sürekli birileri işe alınıyor.

  • Lt. Col. Frank Slade  (30.01.15 09:26:27) 
Halihazırda düzenli bir işi varsa bence riske girmeye gerek yok, özellikle de anlattığınız gibi biriyse bu işi yapması zaten çok zor olur onun için..

Biraz rahat ve insan ilişkileri kuvvetli biri olması gerek, ikna gücü, satış yeteneği olması gerek ki ikna edebilsin görüştüğü kişiyi..
Bir de bunlar riskli yerler, iki ay kendinden bekleneni yapamasın koyarlar kapının önüne, işinden olduğuyla kalır..
  • mutekebbir  (30.01.15 09:43:49) 
@lt. Bu sektör için çok eleştiri yapılabilir ama maaşların/primlerin yatmadığı/alınamadığı söylenemez. Maaşını/primini alamamış kişi yoktur sektörde. Ha belki sektör toplamında yeri %1 etmeyecek yerel kozmetik firmaları tıbbi mümessil adı altında adam çalıştırıyordur o başka. Sektörün genel sıkıntıları juvador'un bahsettiği stres işi. Satış baskısı çok fazla.

Belirli firmalar dışında tatil/hediye vb. ile hekim/eczacı bağlama işi kalmadı bu arada. Eski efsaneler dönüyor halen:))
  • hadi hadi  (30.01.15 09:47:58) 
@hadi hadi 6 kişi tanıyorum böyle arkadaşım olan ve parasını alamayan. b sınıfı ve hatta a sınıfı firmalar da var arasında.
bizim iş yerine de 3 kişi geldi eski mümessil kimliği ile. hepsi de aynı sebepten farklı iş/sektöre geçti: söz verilen maaşların ve primlerin sürekli değişik bahanelerle ertelenmesi. belki de istisna bunlar, bilemiyorum, gördüğüm bu.

  • Lt. Col. Frank Slade  (30.01.15 11:39:48) 
bir nevi pazarlamacılık yapacak işte ve çekingen birisi olaak çok sıkılır, bocalar.
o sektörde sirkülasyon çok fazla oluyor herkes sürekli firma değiştiriyor vs., her firma güvenilir olmuyor ve en önemlisi aşırı rekabet ortamı oluyor. eşiniz sıkılır bence. ben olsam ben de sıkılırım pazarlama yeteneği üzerine kurulu.

  • neferkitty  (30.01.15 11:53:24) 
tıbbi mümessillik, hayat sigortası satıcılığı vs. işler gerçek meslek dalları değil.

acil paraya ihtiyacın vardır kısa vadede birşeyler yapmak istiyorsundur tamam ama bunun üzerine bir kariyer düşünemezsin.
  • hatersgonnahate  (30.01.15 11:57:09 ~ 11:57:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.