[]

Erasmus sorusu.

İyi akşamlar,

Erasmus hakkında bazı merak ettiklerim var. Sizce bu, insanın üniversite hayatında olmazsa olmaz deneyimlerden biri mi? Yoksa gitmesek hangi kazanımlarımız olabilir?

Olayı şöyle açıklayarak soracağım: Bir arkadaşım var mesela, bu senenin başına kadar hiç yurt dışına çıkmamıştı. Erasmus yapmak, Avrupa'da olma fikri çok heyecanlandırıyordu onu, çok hevesliydi. Benimse yeşil pasaportum olduğu için daima Avrupa'da bol seyahat etme imkanım oldu; ablamın yurt dışında yaşaması da bunu kolaylaştırdı tabii. Bu yüzden azıcık da olsa Avrupa'da yaşam tarzı, dil, kültür, vs. konularına aşinayım. Zaten 3 yıldır da Erasmuslu öğrencilerle yaşıyorum. Bu yüzden yabancı biriyle tanışmak, arkadaş olmak, sosyalleşmek gibi olaylara da alıştım. Bunun dışında Erasmus'un eğlence, boş boş takılma senesi olarak görülmesi üzüyor beni. Gerçekten de böyle mi? Zaten party animal falan değilimdir hiç, gayet sakin, rahat bir hayatım var. Ayrıca bölümü, burada aldığım dersleri çok seviyorum. Ve seneye yoğun bir şekilde İspanyolca öğrenmeye başlayacağız, sonraki sene de İspanyol edebiyatı dersleri. Bölümde çok önemli bir yeri var İspanyolca'nın. Dolayısıyla eğer Erasmusla gider de bu dersleri kaçırırsam çok üzüleceğim. Öte yandan, gidip gelen öğrencilerden duyduğum kadarıyla iki dönem yapmak pek mümkün olmuyormuş; yarım dönem yapılıyormuş çoğunlukla. O da yerleştim, alıştım, birileriyle tanıştım, Türkiye'den gelen birkaç arkadaşı ağırladım, sınavlar vs diyene kadar çabucak bitiyor sanki?

Benim için en büyük avantajı, gittiğim yerde belli bir süre kalıp Fransızca konuşarak pratik yapabilmek olacak gidersem. Ama sırf bunun için de diğer endişelerimi bir kenara atıp gidemem gibi hissediyorum. Arkadaşlarımla konuşup onların hiç şüphesiz, düşünmeksizin, büyük bir istekle Erasmus yapmak istediklerini görüyorum ve acaba Erasmus deneyimini hafife mi alıyorum diye kendime soruyorum.

Siz ne diyorsunuz? Şu durumda gitmek veya gitmemek eylemlerinden hangisi daha mantıklı görünüyor?

Teşekkürler.

 
Bence gidin. Gelecek senelerde o sevdiğiniz derslere almasanız da katılırsınız.


  • bengi tonyukuk  (29.01.15 20:41:55) 
Sizin yerinizde olsaydım giderdim. Erasmus kaçırılmayacak bir fırsat. Gerekirse bir yıl uzatın yine de gidin. Size katacağı şeylere daha makro bir çerçeveden bakarsanız anlarsınız.


  • elitist  (29.01.15 21:37:34) 
Ya git aq git. GİT. Allaaam bi de düşünüyorsunuz ya. Yap bir dönem yap. Sorun değil. Git.


  • roket adam  (30.01.15 07:47:09) 
okumaya üşendim, ama erasmus görünce cevap vermek istedim. Kesinlikle gitmelisin.


  • piotr  (30.01.15 08:39:45) 
fırsat varsa gidin. küçük şehir/ülke olursa olsun kaçırmayın.


  • tirt star  (30.01.15 08:46:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.