[]

uyku sorunu

stresten gece 4-5 kere uyanıyorum derin uykuya da giremiyorum. gece deliksiz uyumak ama sabah işe kalkarken zorluk çekmek de istemiyorum. yani tecavüz hapı gibi bi şey olmasın. eczaneden ne alabilirim? çok pahalı da olmasın tabii her gün kullancam. teşekkürler.




 
ben ilaç kullanmaktan hoşlanmıyorum pek. melisa çayı nı dene bence pahalı bişey de değil hani.


  • kathy  (14.08.09 11:12:43) 
ben hoşlanıyorum


  • radioheadbanger  (14.08.09 11:14:14) 
(git: 55098)
(git: 71979)

fiyat yazmıyor ama baya bir ilaç adı var..
  • dambil  (14.08.09 11:14:40) 
fiyatı 1 ya da 2 milyon yeni uygulamayla tl yani.laroxyl..


  • yuhnts  (14.08.09 11:28:15) 
sarı kantaron yağı ile başlayabilirsin
eczanedeva.com.tr
(bkz: sarı kantaron)
  • spankenstein  (14.08.09 11:34:56) 
Passiflora ya da sedaflora al hem bitkisel ilaç hem uyutur passiflora 6.80 sedaflora 5.50 tl.


  • Vexq  (14.08.09 11:37:00 ~ 13.03.11 22:56:18) 
dostum sarı kantaronla neye başlıyorum? ayrıca baktım linke nerdeyse ölümsüzlük iksiri ama uykuyla ilgili spesifik bi şey yok. ahmet maranki bunu antidepresan olarak anlatıyodu. ben direkt uyuyim zıbarim istiyorum gerisi gak guk


  • radioheadbanger  (14.08.09 11:43:56) 
denemeye karar verdiğiniz herhangi bir sedatif ilacın etkisini kendiniz görmeden tam olarak bilemeyeceğiniz için, başkasını sabah mutlu mesut,uykusunu almış taptaze uyanmış olması sizin de öyle kalkabileceğinizi göstermez. dolayısıyla ertesi gün işiniz olmadığında alın derim ilk seferini. elbette herkesteki etkisi bambaşka oluyor.

tabi aradığınız sorunun cevabı olmayacak ama, bu zıkkımlar sinir sistemini etkileyerek uyutuyorlar. strese bağlı depresyon da az görülen bir şey değil. siz uyumak istiyorsunuz, sonra o rüyalar, rengarenk, rahat ve güzel rüyalar gerçek hayata baskın gelmek isteyebilir, misal 8 de işten çıkıp 9da uyuyup, hayatınızı bu şekilde idame ettirmek isteyebilirsiniz, falan filan. riskleri bununla da sınırlı değil tabi. ilerleyen zamanlarda bağımlılık yaratabilir. bu bağımlılık da tabi bizim sigara-alkol babında bildiğimizden ziyade, hani onsuz uyuyamama, onsuz uyumaya çalıştığında mutsuz olma falan gibi.
neyse gereken uyarıyı yaptıktan sonra,

remeron gördüm bir yerlerde, denemeyin derim. yarısı bile bir öküzü 25 saat gayet uyutmaya yetebiliyor. öküz sayılmam gerçi ben de :) beni epey uyuttu ve hani ilk seferi geçtiğim kullandığm dönem boyunca ertesi gün malı olmaya devam ettim.

risperdal falan aman diym sakın denemeyin o da keza, baş ağrısı, iştah değişiklikleri vs. çok yan etkisi var.
rivotril duyarsanız kaçın, zaten kırmızı reçete olması gerek sanırım. o dediğiniz tecavüz hapı o işte.

xanax ve türevleri, yine ilk alındığında uzun saatler uyutur, sonraki günlerde düzene sokar, antidepresan etkisi de olduğundan bir süre sonra hissizleşir mimik bile yapamaz hale gelirsiniz. öyle toz pembeyle mor arası bir yerlerde görürsünüz hayatı, hapın rengi gibi. yeterince şanslıysanız manik bile olaiblirsiniz. aman diym.

atarax denmiş yine, onun da şurubu vardı misler gibi. te ne zaman kullandıydım, fena da değildi. normalde antihistaminik, kaşıntıya falan veriyorlar alerjik durumlarda vs. hapı uyutmayabilir, şurubu etkilidir. pahalı olduğunu sanmıyorum, hangi firmanın olduğunu unuttum ama internetten de bulabilirsiniz fiyatlarını.

onların haricinde bir de nörodol vardır damla. karaciğerinizde problem varsa, problem riski varsa ya da başka bi ilaç kullanıyorsanız bunların hepsini tabi dikkatli kullanmanız gerek ama bunu biraz daha dikkatli kullansanız daha iyi olur. mümkünse 5 damlanın üstüne çıkmayın, aksi takdirde (bkz: `akut distonik reaksiyon`) kısacası ağzınız yüzünüz yamulur öyle diym. tabi üst solunumda gerçekleşirse. daha kötüleri de olabilir. neyse felaket tellallığı yapmayım, cici bir ilaçtır. her genç kızın çantasında bulunması gerekir. özellikle stresle mücadele eden kişiler için birebir. fiyatı 2.6 lira (max.4 falandır) yamulmuyorsam.

bir de insomin vardı onu ben hiç kullanmadım ama bi arkadaş kullanmış çok memnun kalmış. bak sen.

yine de tabi doktor değilim. ciddi rahatsızlıklardan sonra bu ilaçlar bana "reçete" edildi. şahsen kulaktan dolma bilgilerle yani bizim söylediğimiz gibi şeylerle karaciğerimi skertmek istemezdim. kıymetli bir organ. böbrekler falan da etkileniyor, hani iki taneler ama yazık onlara da.
ha uyku için ilaç aramakta olduğunuzu gördüğümden, beyninizin zaten pelte kıvamına gelecek olduğunu söylemeye gerek duymadım. gönüllüyseniz yapcak bişey yok.
yavaş ve acılı bir ölüm için önce sigara, sonra ilaçlar. daha iyi yöntem tanımıyorum.

ps. uykusuzluk için bunca ilaçtan sonra (yaklaşık du bakiym 9 senedir denemediğim ilaç kalmadı heralde) papatya çayı, efendime söyleyim, matedir, melisadır gece yatmadan önce ılık süttür. bunları kullanıyorum, ve emin olun yukarda okuyabileceğiniz tüm ilaçlardan daha etkili. yanınıza bi de misler gibi bi teddybear sevgili bulursanız sıcak sıcak uyursunuz çok güzel. mühim olan sizi uyutacağına inanmanız. ister farmakolojiye inanırsınız, ister başka bişeye.
karar verdiğinizde doktordan evvel danışmak isterseniz yarım doktor olarak sözlükten ulaşabilirsiniz. itinayla candan bezdiririm :)
  • ahandanick  (14.08.09 12:34:32) 
rexapin deneyebilirsin ama yine antidepresan sadece uyku için değil. fiyatı da öle 1-2 TL değil:)
unison diye birşey varmış sadece uyku için, kullanmadım nedir ne değildir bir yorum yazamıycam o yüzden.

  • pegasos  (14.08.09 12:35:12) 
ahandanick: atarax şurubu bebeklere de veriyolar radiohead de ne kdr faydalı olur bilemem.
xanax ve türevleri yeşil reçeteli ilaçlar öle elini kolunu salayıp alamazsın, ama sen yabancı değilsin çok istersen ben yollarım sana :) sadece uyku için kullanmanı çok tavsiye etmem o ayrı
nörodol damlayı da kullanmıştım bana hiç bir etki etmedi ama bünyeden bünyeye değişebilir tabii.
pasiflora nın fln ne kdr etkili olduğu tartışmalı, belki biraz da olsun rahatlatır o da derin uyumanı sağlayabilir.
alkolü denedin mi:)
  • pegasos  (14.08.09 12:42:09) 
unison değil unisom muş


  • pegasos  (14.08.09 12:44:10) 
@pegasos: işte bebek gibi uyumak deyimi de ordan geliyor zaten :)
üf ben de pek uzun yazmışım, her gece bunu oku sen, sonuna gelmeden uykun gelir ahashd

  • ahandanick  (14.08.09 13:01:14) 
ahandick: doğrudur ama radio'nun bebek gibi uyuması için 3 şişe falan içmesi gerekebilir. boşaltım sistemi ne kdr izin verir uyumasına bilemem :)


  • pegasos  (14.08.09 13:32:42) 
(bkz: prakten)

ucuz, zararsız.
  • carnicero  (14.08.09 19:45:41) 
teşekkürler arkadaşlar hepsini tek tek deneyeceğim sdflkjdfklsdjlk

@ahandanick dostum teşekkürler ayıp olmasın diye hepsini okudum sldfkjsdlkfjlk. ya bişi olmaz hasta kafa bi adamım zaten her türlü ilacı almışlığım alacaklığım var ama ne kadar uyku şeysi varsa hepsini yazmışsın. hangisini kullancam lan şimdi? ayrıca xanax kullandığım zamanlarda milletin anlattığı yan etkiler yalan gibi gelirdi. at gibi biriyim yani ne dişim uyuşur ne ilaç etki eder. birkaç eski nesil ilaçla yan etki sıkıntısı yaşamıştım onun dışında kaldırıyo bünyem. o yüzden pegasos haklı. bi de şurup geyimsi bişi. hap istiyorum. zaten her türlü ilacı vücudumun 1 ayda tolere etmesi gibi bi şanssızlığım var. ama işte en çıldırtan denge o sekkis saati tutturabilmek. yoksa uykuya dalmada sorun yok. "hmm uykum geldi yatim bari" dersem 1 dakika içinde kayarım. sonrası rezil. uyuduğumdan bi halt anlamadığım gibi zırt pırt düşünerek uyanıyorum. uyurken düşündüğüm şeyler olduğunu fark ediyorum. bundan kurtulmak istiyorum aslen. uyuyayım uyuyayım alarm çalsın yeni bi gün başlasın kafam dinç olsun alarmla birlikte düşünceler stresler geri doluşsun beynime bu kadar. uyurken rahat bıraksalar kafi yoksa onlar olmadan olmaz bana yapışık onlar. o yüzden net bişi diyelim şunun adını koyalım. teşekkürler.
  • radioheadbanger  (14.08.09 20:43:33) 
uzun deneyimler sonucu SERAQUEL i huzurlarınıza sunarım :D


  • ayran  (15.08.09 03:00:30) 
kendi deneyimlerime göre rexapin, seraquel den daha iyi.
aynen dediğin gibi ay uyku bastırdı diosun saat max. 10:00 da sonra sabah alarm çalıo ve uyanıosun, ne rüya ne düşünce hiç bişiy. rexapin bende kilo yaptı tek yanetkisi de bu oldu.
ağız kuruluğu ıvır kıvıra zaten alışmıştır bünyen herhalde
  • pegasos  (19.08.09 16:41:19) 
seraquel zayıflatır:D


  • ayran  (25.08.09 01:34:05) 
ikiside kilo aldırır :)


  • pegasos  (25.08.09 11:44:46) 
yalan,seraquel iştah kesio bi kere


  • ayran  (26.08.09 01:51:35) 
bunyeden bunyeye degisiyor demek ki,
rexapin kadar olmasa da seraquel de kilo aldirmisti.
istah artirimi yaninda metabolizmayi yavaslatiyorlar
  • pegasos  (29.08.09 22:43:20) 
unisom iyidir. ucuz ve zararsız. yalnız iki haftadan fazla sürekli kullanmamak gerekiyormuş.
pasiflora bende bir işe yaramadı ama bazı bünyelerde işe yarıyormuş bilemiyorum.
sarı kantaron'un yan etkileri var. hiç bulaşma.
remeron'un yarım tableti iyi uyutuyormuş ama özünde bir antidepresan olduğundan bence gereksiz derecede ileri bir şey. diğerlerini denedikten sonra sorun çözülmezse 'belki' diyebilirim. yan etkilerini okuyunca ben korkmuştum.
  • middlegray  (02.09.09 19:25:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.