[]

Vize istemeyen ülkelerden hangileri?

www.bosgezeninboskalfasi.com

Yukarıdaki linkte dediğine göre güncel listeymiş. Siz olsanız buralardan hangilerini görmek istersiniz ve neden? Ya da aralarında daha önce gittiğiniz ülkeler varsa, olumlu/olumsuz yanlarını da yazabilirsiniz. Yaz veya sonbaharda bir yerlere gitmek istiyorum ama illa yaz ayında gidilmesi gereken bir yer olması lazım değil, ülkelerle ilgili düşüncelerinizi merak ediyorum daha çok.


 
en guncel liste için buraya bakınız: www.mfa.gov.tr

benim tercihim genel olarak güney amerika ülkeleri. zaten 1-2 tanesi hariç hiçbirisi vize istemiyor. bir de uzak dogu tabi ki: singapur, tayland, malezya.

kültürü ve cografyası bizimkinden ya da genel olarak "batı medeniyeti"nden farklı olanları tercih ediyorum.
  • halanne  (29.01.15 10:28:51) 
sırbistan ve karadağ'a giderdim.


  • domates yiyom  (29.01.15 10:30:06) 
ucuza uçak bileti bulursan tayland ya da kamboçya. çok arkadaşım gitti, hepsi hayran kaldı. hatta biri ev tuttu 6 aydır kamboçya'da yaşıyor. bu sene ya da önümüzdeki sene kesin gitmek istiyorum ben de ama dediğim gibi aylar öncesinden ucuza bilet kovalamak lazım.


  • sir gawain  (29.01.15 10:32:59) 
Bosna, Makedonya, Kosova, Sırbistan, Arnavutluk olarak güzel bir balkan turu yapabilirsin. Tiran'a PGS uçuyor, araç kiralayıp oradan başlarsın gezersin. Epey keyifli olmuştu zamanında. Bilet: 100-200 TL'ye mal olur max.

Tayland veya Singapur'a gidip şöyle güzelinden tropik bir tur da yapabilirsin. Tayland'a gittim, değişik bi kültür görmek lazım. Bilet: direkt uçarsan 2300 TL falan.

Küba, Arjantin, Brezilya'ya da gidebilirsin ama kol gibi uçak bileti fiyatları. Sırf uçak biletine 3500 falan gider. Ben henüz bu saydıklarıma gitmedim ama bu sene gidicem sanırım. Bilet: 3500-4000'i buluyor.

Dubai ve Abu Dabi'ye gidebilirsin, uçak bileti alırken netten vize alınıyor. Paran varsa çok keyifli bir tatil geçirirsin. Bilet: THY'de 1800 TL civarı olması lazımdı. PGS da uçuyor.
  • roket adam  (29.01.15 10:33:31 ~ 10:34:15) 
Uçak bileti parası sorun olmasaydı ben Japonya derdim. Kültürlerini çok merak ediyorum. Uçak bileti parası mühimse de kesinlike Balkanlar turu.


  • gokyuzu gibi  (29.01.15 10:48:53) 
tabi ki moldova. hem ucuz hem kızlar güzel.


  • siradisi00  (29.01.15 11:42:48) 
sırbistan - bosna hersek


  • tepedeki psychedelic adam  (29.01.15 11:50:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.