[]

kaybedilen kimliğe ilan vermemek

4 ay önce kimliğimi kaybettim. pasaportumun süresi olduğu için resmi işlemlerimde bir sorun çıkmadı. ben de ciddi anlamda gidip yeni vesikalık fotoğraf kimlik vs uğraşmak istemedim. kaybolan hafta polise kaybolduğunu bildirmiştim ama pek resmi geçerliliği olan bir şey olduğunu sanmıyorum. Üzerinden 4 ay geçti ve yarın gidip çıkartmayı ve resmi gazeteye ilan vermeyi düşünüyorum. Bi anda kurt düştü içime. Şimdi bu 4 ay boyunca benim kimliğimle yasa dışı işlemler yapıldıysa ne gibi bir savunmam olabilir? ne yapabilirim yani kurtarmak için o polise yaptığım -pek de kayıt altına alındığın ısanmadığım- bildiri yeterli olur mu? şirket açma adına faturalı hat alıp binlerce tl borç yapma vakalarını bildiğim hâlde gidip uğraşmadım. şimdi bu oblomovluğumu en kötü senaryoda kurtarma ihtimâlim var mı? yani benim yerimde şu an yukarıda dediklerimden başka yapılması gereken şey nedir?




 
sorunun cevabını bilmiyorum da gazeteye ilan verme muhabbeti kalktı. üzerindeki -sanırım- seri no.sundan vesaire kayıt giriliyor nüfus müdürlüğünde, artık yeni kimlik çıkınca eskisi iptal.


  • rubenanyukov  (29.01.15 01:20:00) 
Polise bildirdiğinle ilgili bir belge varsa ne olursa olsun tutanak olabilir. Genelde kayıp kimliklersen telefon hattı oluşturuluyor. BTK'nın sitesinden üzerine hat açılmış mı bi kontrol et.


  • kutukcu  (29.01.15 01:22:23) 
e devletten mobil hat sorgulamada şu an sistem arızası var. başka yapabileceğim bir şey var mı?


  • oddyseus  (29.01.15 01:23:15) 
yeni kimlik çıkartmadın mı? pes. ben de kaybettim geçenlerde, yenisini çıkarırken gazete ilanı laızm değil ama kimliğinle bişeyler yapabilirler; ilan çıkartırsan geçersiz oluyo mu neymiş. ben de tam hatırlamıyorum. çıkartman iyi olur.


  • mula  (29.01.15 01:47:54) 
Ben de ehliyet kaybetmiştim, gittim ance alti ay sonra cikarttim, tabi bu arada polise bile haber vermedim birak gazeteyi. Yenisini cikartirken ne zaman kaybettigimle ilgili bi soru vardı, altı ay öncesini yazdım bende tahmini bi gün salladim. Öyle olur bence.


  • yahveyire  (29.01.15 03:31:52) 
yeni bir kimlik çıkartmadıysan eskisi hala sistemlerde geçerli ve kullanılır gözükür.

sistem bunu tc kimlik no ve belge seri no ile karşılaştırarak yapıyor sanırım.

yani biri üstüne resim yapıştırıp bir çok basit işlem yapabilir, hat almak gibi.

hatta şirket vs de açabilir.

tabi bunlar düşük bir ihtimal, kimliğin kaybolacak da biri bulacak da o bulan kişi de profesyonel dolandırıcı olacak!

sen yinede hemen çıkart bir kimlik.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (29.01.15 07:23:48) 
daha geçen hafta aynı şeyleri yaptırmış biri olarak;
kimliği alırken ne zaman kaybettiğini sorup sisteme giriyorlar, o tarihten itibaren eski kimlikle ilgili bir sorumluluğun olmuyormuş.

kimlik almadan önce muhtarlığa gidip 1 vesikalık fotoğraf verip bir belge alıyorsun bu arada (daha sonra aynı fotoğraftan nüfusa da vereceksin). direkt nüfusa gidersen boş çalarsın.
  • kayranin kedisi  (29.01.15 09:01:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.