[]

Ölmek, bedeni terketmek, etrafta dolanmak - The lovely bones

Bu tür konularla ilgilenmemeye, uzak durmaya çalışıyorum. Sorgulamamaya , düşünmemeye. Ama arada filmler geliyor ya da başımıza geliyor o olaylar ve etkiliyor ister istemez.Sonunda da bİr şekilde geçiyor etkisi sonra. Umarım sabaha kalmaz bir şey.

The lovely bones, cennnetimden bakarkeni seyrettim az önce.

www.imdb.com

Spoiler içeriyor biraz bu paragraf:

Filmde kız ölüyor, öldükten sonra gidilen yere, ölülerin (bu dünyaya göre ölülerin, aslında onlar da yaşıyor) oraya gitmeyip o aradaki yerde ddünyayı izliyor, bırakamıtyor çünkü burayı, bir kaç işaret yolluyor sevdiklerine. Onları gözlemliyor, dinliyor yaşamlarını seyrediyr. O izledikleri de onu bırakamıyor, yaşamlarına devam edemiyorlar. Fİlmdeki anafikir, ölen gideceği yere gitsin, kalanlar da yaşamaya devam etsin, öyle her şey yoluna girecekti. En sonda o yere gidince izledikleri kişilerin hayatları normale döndü.

Çoğu filmden etkilenen biri olarak böyle duygusal drama bir film bayağı etkiledi.



Onun dışında mesela şu an oturduğumuz yerde başka bir boyutta aynı yerde belki başkası oturuyor, başka bir yerde, bizim bedenimizdeki kişinin başka bir mesleği var, başka biriyle evli, başka aileden gelme. Aynı odada onalrca blki farklı dünyadan yaşam var ama birbirini göremiyorlar, çok az kişi bu tür şeyleri görebiliyor.

Fİlmdeki olaylar mantıksız gelmedi değil. İnsanın algılayamadığı ya da bu algıları algılayabilecek yeteneklerini, duyularını geliştiremediği için algılayamadığı şeylerin olduğunu düşnüüyorum.

the devil's backbone filmi de benzer bir filmdi ve benzer olaylar vardı.

Bu fimleri seyredenlerin ya da bu konularda fikirleri oalnların düşünceleri neler?

 
Ben bariz saçma bulurdum ta ki boyle birşeyi deneyimleyene kadar. Artik adımdan daha eminim ki etrafimizda bizi izliyorlar. Cagirdigimiz yanimizda olmasini istedigimiz zaman etrafimizda oluyorlar.


  • pinman  (28.01.15 23:56:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.