[]

Gümrük işleri

Selamlar,

Hindistan'dan bir ürün aldım şu anda fedex vasıtasıyla taşınmakta.

Ürün fiyatı gümrüksüz geçiş sınırı olan 75 €'nun biraz üzerinde %20 gibi bir vergiyi vermek koymaz da okuduğum kadarıyla insanlara ürünü çekmek için gerekli evrakları 150TL'ye geçiriyorlarmış bu ücret yasal mı? ürünü almak için ödesem bile tüketici hakem heyetine falan taşırım gerekirse elin firmasına domalmak zul geliyor :)

şu (bkz: #39675311) ve özellike şu: (bkz: #48422864) entrylerin doğruluğu nedir.

 
eğer 75 euro'luk bir ürün gümrüğe takıldıysa bir bardak su iç.

onu oradan çıkarmaya kalkmak "astarı yüzünden pahalı" meselesine gelir.
  • otopsicocugu  (28.01.15 21:46:38) 
Kargo dahil olarak mi geciyor?

Kargo haric mal degeri ne?
  • kosun lan mevzu var  (28.01.15 21:48:54) 
@otopsicocugu öyle görünüyor. acaba geri gönderip ptt ile tekrar mı istesem :)

@kosun lan mevzu var ürün 135$ kargo 43$
  • Ufuk  (28.01.15 21:53:50) 
yok öyle bir şey ben ne yaptım anlatayım. adın soyadın ve adresinle gümrüğe gidiyorsun. bu gümrük genelde posta müdürlüğü oluyor. kargonu buluyorlar sana yaptığın ödemeyi onlara ibraz etmeni istiyorlar. ben hazırlıksız gitmiştim yakınlardaki bir internet kafeden çıktı alıp gelmiştim. malın değeri + kargo ücreti toplamının %10'u kadar(doviz uzerinden) cezasını odedim. 1 lira zorla bağış makbuzu kestiriyorlar. cezayı ödeyip gümrük memuruna makbuzları teslim edip çıkıyorsun. benim aldığım mal 305 usd falandı 30 dolar ceza odettiler. hepsi bu


  • maresalx  (28.01.15 21:54:56) 
@maresalx hocam ürün hızlı kargo şirketleri (fedex, dhl, tnt vs) ile gelince böyle oluyormuş. senin ki ptt prosedürü mü acaba.


  • Ufuk  (28.01.15 21:59:53) 
valla benimki normal posta yoluyla gelecekti ondan ptt baktı sanırım. diğerlerini hiç bilmiyorum. malı ebay'den almıştım.


  • maresalx  (28.01.15 22:07:18) 
muhtemelen 150tlyi geçirecekler sana kağıdı vermek için. dhl böyle yapıyor fedex'i tam bilmiyorum. ve o kağıt olmadan da vergisini ödeyemiyorsun.


  • inannas jofn  (28.01.15 22:16:39) 
ilgilenenler için sonucu yazıyım.

90 lira vergi dışında hiç bir şey ödemedim. fedex'e telefonla ulaştıktan sonra onlar maille geri dönüş yapıp bilgilendirdiler vergiyi yatırıp gönderdikleri formla birlikte dekontu mail attım. kargo sorunsuz elime ulaştı.

tabi bu işlemler yüklü bir ardiye ücretiyle karşılaşmamak için hızla yapılmalı.
  • Ufuk  (03.02.15 17:44:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.