[]

Evde kefir üretimi

Zaman zaman kefir mayası arardım tesadüfen bir tanıdıktan elime bir miktar kefir mayası geçti. İki gündür kavanozda yapıyorum UHT süt ile. Üretim kısmına az çok hakim oldum.

1-Ağırlık çalışmalarına destek babında beslenme programımın içine bu ürünü eklemek istiyorum. Yatarken mi içmek iyi olur, sabah mı içmeli? Sizce ne yapmalı.

2-UHT sütlerle yapılan kefirin işlemden geçtiği için çok bi fayda sağlamayacağını okudum, ne derece doğrudur bilmiyorum. Mutlaka mandıra sütü daha iyi olacaktır ama her an ulaşılabilecek bir ürün değil o da.

3-Kefir mayalarken sütün markasının tada çok etkisi olur mu? yoksa bütün tadı veren kefir mantarı mıdır, sütün süt olması yeterli midir?

4-eklemek istediğiniz kefir üretimime katkı sağlayacak temel bilgiler dışında her bilgi işime yarar.

Teşekkürler

 
1. ben de spor yapıyorum, akşam içiyorum, hem tok tutuyor, hem uyku getiriyor.
2. uht süt değil de mandıra sütüne ulaşabilirseniz tadının da daha iyi olduğunu göreceksiniz. marketlerdeki hazır yoğurtlar ile su ile karıştırarak elde ettiğimiz süzme koyun yoğurdu arasındaki fark gibi. bi mandıra veya güvenilir bir dağıtıcı ile anlaşırsanız size haftalık temin edeceklerdir.
3.ekşimsi bir tad oluyor, o tadı veren kefir mantarıdır. marka konusunu bilemiyorum.
4. kefiri süzdüğünüz süzgecin plastik olmasına dikkat edin.
  • mellifica  (28.01.15 20:42:43) 
Sokak sütünü artık bulamadığım için evde mayalamayı bırakanlardanım. Pastörize sütle yaptığımı içemedim. Kesinlikle çok farklı tadı.
Bir tane mayamı da bozdum bu yüzden.
Son zamanlarda o bozuk mayayla iyi marka günlük sütleri denedim sanırım o yüzden tutmadı. Şimdi hazır alıyorum.
Günlük sütlerden denemeye bak. Bir de mayaladıktan sonra içme suyuyla yıkıyordum ben musluk suyu kullanmamanı tavsiye ederim.
  • duhan  (28.01.15 21:32:46) 
uht'den uzak dur. deneme olarak başlamak istiyorsan bim'de dost süt, şok'ta ise mis süt var günlük süt olarak. 1 litresi 2,25 tl. dost'tan özellikle çok memnunum.


  • rare  (28.01.15 22:32:11) 
pastörize günlük süt ile yap. sokak sütü de sağlıklı değil.


  • instant crush  (28.01.15 22:40:21) 
antrenman sonrası protein tozu kullanmıyorsan kefiri antrenman sonrası, protein tozu kullanıyorsan gece yatmadan yarım-bir saat önce tüketmeni öneririm. Ama genel olarak her daim içebilirsin, Ahmet Aydın gibi hocalar 1 litre falan içilse de bir sıkıntı olmaz diyor günlük, zaten kendisi kefir tüketiminin azılı savunucularındandır. İşin bir de whey-kazein tartışması var ki, google taramalarında rastgelmişsindir. ben de bir süre kendim kefir yapıyordum ama sürdüremedm uzun süre piyasada şimdilik takıldıüım üç markanın kefiri var, hangisi uygunsa ondan almaya çalışıyorum.

EK: bu işe gönül verdiysen süte uygulanan pastörizasyon ve homojenizasyon işlemlerini de araştır öyle karar ver derim, benim şimdilik ulaştığım nokta en temizinin alacağın çiğ sütü evinde kaynattıktan sonra yoğurt-kefir falan yapmak, ama büyükşehirde isen biraz uğraştırır elbet. Keşke olay sadece UHT ile kalsa:)
  • candanag  (28.01.15 22:43:21 ~ 22:48:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.