[]

Güzel kadından/yakışıklı erkekten hoşlanmak zavallıca değil mi?

Başlıktaki ifade biraz sert kaçtı galiba ama başka nasıl ifade edeceğimi bilemedim. Ben dahil etrafımdaki çoğu insan karşı cinste herşeyden önce güzellik/çekicilik arıyor. Ama çoğumuz farketmişizdir ki fiziksel olarak çekici insanlar, istisnaları tabii olmakla birlikte genel olarak şımarık ve kendilerini başka konularda geliştirmemiş oluyorlar. Zaten insanın elinde olmayan bir durum yüzünden hoşlanılması/hoşlanılmaması adaletsiz değil mi? (Kilo, kişisel temizlik, kıllı olmak gibi değişmesi elde olan özelliklerden bahsetmiyorum.)

Ufak tefek bir kadın olarak ne yazık ki kendimi bildim bileli iri yapılı, atletik erkeklerden hoşlanıyorum ve allah her seferinde bin türlü belamı veriyor, artık akıllanmak istiyorum. Etrafımda birkaç aydır benimle ilgilenen kısa boylu ama çok düzgün bir insan var ama ben onu fiziksel olarak çekici bulamıyorum. Acaba bu bir şartlanma mıdır yoksa değişmez hormonal bir durum mudur? Kendimi bu konuda zorlayıp benimle ilgilenen bu adamla (1 60 boyundayım, o da benim boyumda) ilişkiye başlayayım mı, yoksa bu onu kullanmak mı olur? Birkaç kere elimi tutmak istedi ama ona dokunma fikri bile korkunç geldi. Ne yapsam?

Genel olarak bu durumu aşmak için ne yapabilirim sizce?

(Bir de ne zaman böyle meselelerde bir soru sorsam "gel anam ben seni teselli ederim" mealli mesajlar geliyor. Arkadaşlar Allah aşkına yapmayın, aranmıyorum, sadece aklımdaki sorulara yanıt bulmaya çalışıyorum.) Teşekkürler.

 
Ben de minyon bir kadın olarak iri erkeklerden hoşlanıyorum ama iri kalıplı olmazsa olmaz diye bir kaidem de yok kendinî yakın hissediyosan şans vermelîsin tek kriter dış görünüm olmamalı


  • tuborg yesili  (28.01.15 20:13:10) 
Güzellik, çekicilik arasın aramasına da bu iki kavram da aşırı göreceli kavramlar. Herkesin güzel algısı başka. Bana çok güzel gelen bi kız, başka birisine berbat ve itici gelebilir. Senin beğenmediğin bi sürü insanı güzel bulan başka bi sürü insan vardır zaten. Ha, her şeyden bağımsız olarak sadece popüler olan ölçülerin ve biçimlerin peşinden giden insana da her şey müstehak ama. Sen ikinci gruptan değilsen, endişelenmen gereken bir şey olduğunu düşünmüyorum.


  • pandispanya  (28.01.15 20:14:43) 
ruhlar dünyasında yasamıyoruz. her sey fiziksel begenmeyle baslar. bu böyle kendini kandırma.


o değilde 1.60 harbi kısaymıs lan. hiç denk gelmedim. ama 1.70 boyun (benim boyum) bile kısa sayıldıgı ve yeni jenerasyonun uzun oldugu bu dönemde allah kolaylık versin o adama. cok zor işi.

her zaman demişimdir, kısa erkek= kaybetmeye mahkum erkek. uzun kızlar kendinden kısa diye bakmaz, kısa kızlarda zaten uzun erkeklerden hoslanırlar. üzüldüm adam için
  • fransizkalanadam  (28.01.15 20:15:04 ~ 20:15:53) 
Niye zavallıca olsun? Arabanın konforlusunu ararken güzel görünmesini de istiyoruz, cep telefonumuz işlevsel olsun isterken dış görünüşüne de dikkat ediyoruz, koltuk takımı vs örnekler çoğaltılabilir. Baktığımız insanın da güzel olmasını isteriz dolayısıyla. Hadi pek şekilci olmasak bile, toplum bunu kanıksadığı için biz de dolayısıyla güzel biriyle birlikte olarak toplumun onayını almış olmak istiyoruz (bu biraz zavallıca olabilir).

Pek şekilci olmayıp güzelliğe neredeyse önem vermeyen insanlar da var ama nadir. Güzellerin sana ne çektirdiğini ve diğer güzellerin de muhtemelen çektireceğini, ötekininse seni nasıl mutlu edebileceğini düşünerek bu şekilciliğini azaltabilirsin. Ancak "ona dokunma fikri bile korkunç geldi" seviyesindeyse bunu yenmen biraz zor. Tip olarak beğenmesen de karakter olarak hayran olup bu yönüne odaklanarak tavrını değiştirebilirsin belki ama dediğim gibi, zor...
  • long live rock n roll  (28.01.15 20:19:44) 
estetik diyer bir şey var. sadece erkek kadın için geçerli değil her konuda estetik insanı yanıltır. şöyle iyi giyimli birisinin hırsız olabileceğini düşünmezsin, aldığın her şeyde güzel olmasına dikkat edersin, domates alırken bile gözüne güzel görünenleri alırsın. bunun erkek kadınla hiç alakası yok, genetikle alakalı.


  • hzben  (28.01.15 20:23:12) 
1,74 olarak ben kisa adam sinifina giriyorum, adamin haline uzuldum. Aslinda niye uzuluyorum ki, adam belki halinden memnundur? Ben de daha uzun olmak isterdim ama suanki boyum da beni kahrediyor falan degil:)

Ben bazen zavallica oldugunu dusunuyorum bu bahsettigin seyin ama bu cok sacma bir dusunce, kesinlikle zavallica degil, normal olan bu aslinda. Normal insan oldugun icin yakisilikli guzel vucutlu adamlardan hoslaniyorsun. Ama yine de bazen guzel/yakisiklilardan etkileniyor olmamiz ne aci bir sey diye dusundugum oluyor istem disi:)
  • delifaruk  (28.01.15 20:32:56) 
dış görünüşe dikkat etmek, güzel sağlıklı gen aramak, çocuklarında o özellikleri görme isteği, bilinçaltı yansıması.. biyolojik gerçeklik..

çocuğunda olmasını istediğin özellikleri seçiyorsun..

gelecek neslinin güzel olmasını her ölümlü varlık ister ve peşinden koşar.. çok normal..
  • orijinalinden guzel  (28.01.15 20:34:19) 
kesinlikle zavallıca değil. insan (kadın erkek farketmez)fiziksel özelliklerini beğendiği kişilere karşı daha toleranslı davranır. bunun nedeni de o kişinin (içgüdüsel) uygun eş adayı olduğunu düşünmesidir.
ayrıca, evet seçimler adaletsiz. ama o seçimlerde karşı tarafın fiziksel özelliklerine bağlı olarak belirleniyor. olayın temelinde de gelecek nesillerin daha sağlıklı olması var. sizin o iyi adamdan etkilenmemeniz dış görünüşünün size sağlıklı nesiller vaadetmemesinden kaynaklanıyor. eğer karakterinin iyi olduğuna güveniyorsanız bir şans tanıyın derim.

  • tururo  (28.01.15 20:34:39) 
Adam gözüne hoş gelip içine sinmedikten sonra o ilişkiden hayır bekleme. Acı ama olan bu ne yazık ki. Zaman zaman benzer şeyleri denemiş bulunmaktayım, denemesem çok daha iyiydi.


  • devilred  (28.01.15 20:34:50 ~ 20:35:35) 
sadece ona indirgenmesi zavallıca tabii ki.
gerçek olan iç güzelliktir. ama bir laf vardır ya "gerçek olan iç güzelliktir ama kimse dışından beğenmediği bir insanın içini merak etmez.", işte güzellik/yakışıklılık bu ilk aşamada önemli bu toplum için.

şu anki çoğu genç kadın da önce yakışıklılığa, hayat tarzına (nereden giyiniyor, nerelerde takılıyor vs.) bakıyor bir insanla beraber olmak için. bu kadar da genelleme yapabisiyorum hiç suçluluk duymadan, o derece.

bir de victor hugo'ya bakalım:
-iyi bir kadınla iyi bir erkek birlikte değildir. çünkü kadınlar, kötü erkeklere aşık olup iyi erkeklerle dertleşir.

katılmamak mümkün mü? deneyimlerime, tanık olduklarıma göre değil.


zaten erkeklerin de sadece dış görünüşe önem vermesinden ötürü beyni sadece yarın hangi kıyafeti giyeceğine yoğunlaşan, kim nerede ne yapmış onu analiz eden yüzeysel kadınlar türedi.
  • m e b  (28.01.15 20:36:17) 
Bir insan, hayatında ilk defa gördüğü bir insanın nesinden hoşlanır? Daha adını bile bilmiyor, elbette tipinden hoşlanacak. Yok eğer kişiliğini tanıdıktan sonra benimsememesine rağmen sırf tipini seviyor diye devam ediyorsa evet bu hoş değil.


  • grgn  (28.01.15 20:37:10) 
yahu hep mi marjinallik, hep mi ayrıksılık. güzel olandan yakışıklı olandan hoşlanmak neden zavallıca olsun? işin doğası bu değil mi? hayvanlar aleminde bile(ki biz de hayvanız) her zaman en güçlü, en alımlı, en gösterişli seçilir.

içinden ne geliyorsa öyle davranacaksın. bu kadar basit. aşacak bir durum yok.
  • doxanikee  (28.01.15 20:40:52) 
biraz sert olmus dedigin gibi. Sonucta birine bakinca sip diye nasil bir insan oldugunu anlayamayacagimiz icin ilk olarak buna dikkat ederiz. Ama su var ki, mesela sevdigin insanin kusurlari zamanla gozunde kaybolmaya baslar. Yani tanidikca sevebilme ihtimalin var amailk goruste hic mi hic ilgini cekmediyse zor bence. Notr kalsaydin dedigim sekilde olabilirdi. Bir diger sey de, cok yakisikli buldugun bir insan, davranislariyla, konusmalariyla vs isik hiziyla gozunden de dusebilir.

Ama bence sen biraz da on yargı olusturmussun kendi kafanda. Onu kirmaya calis biraz.

Bu yazdiklarim disinda forever alone +1 tam beni anlatmis sanki.
  • yuzır  (28.01.15 21:38:15 ~ 22:39:12) 
canını sıkma hocam. memleketimizde hiçbir kadın boş kalmaz.

sen de beklentine uygun bir erkeği nasıl olsa elde edeceksin.
  • siradisi00  (28.01.15 22:06:27) 
sıradısı'nın dediği de yanlıs değil. herkese yetecek kadar erkek var bu yarrak tarlası cografya da.


  • fransizkalanadam  (28.01.15 22:18:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.